Филип Неделчев – MVP на Март във II дивизия

947

Филип Неделчев от Кабайерос е най-полезният състезател за месец Март 2019 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Събота13.04.2019 година, когато отборът на Кабайерос се изправя срещу ТН Машини.

За класацията за най-полезен състезател на месец Март 2019 година се броят кръговете от 19-и до 22-и включително във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. За да участва даден състезател в надпреварата за най-полезен състезател на Март 2019 година, той трябва да е играл в 3 мача от тези кръгове.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че това е последната награда за най-полезен състезател на месеца във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. По-надолу ще откриете и всички призьори през настоящия сезон. Във втора дивизия стартира заключителната фаза от първенството, като допълнително очаквайте информация относно индивидуалните отличия от редовния сезон.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Интересен факт е, че Филип Неделчев не е на първо място в класацията за най-полезен състезател на месеца. Номер 1 в класацията за Март е Бойко Иванов от Дървоядите с общ коефициент от 87 за 3 мача или средно по 29.0. Втори е Стефан Пенков от ТН Машини със среден коефициент от 26.8 (107 за 4 мача). Според правилата, описани ТУК обаче един състезател може да стигне до материалната награда само веднъж в рамките на сезона. Бойко Иванов и Стефан Пенков вече са печелили приза за MVP на месеца. Сега за тях остава признанието, че те също ще бъдат вписани в историята като най-полезни състезатели на месеца, както може да бъде видяно и в индивидуалните им профили – ТУК и ТУК, но материалната награда отива при следващия в подреждането. Филип Неделчев от Кабайерос е с общ коефициент от 73 за 3 мача (24.3 средно на мач). На четвърто място е Костадин Методиев от Балкан Ботевград със среден коефициент от 23.7 (71 за 3 мача). Тодор Петров от Балкан Ботевград е с общ коефициент от 64 за 3 мача (по 21.3 средно на мач).

За историята:

Най-полезен състезател на месец Март 2019 година във втора дивизия: Бойко Иванов (Дървоядите), Стефан Пенков (ТН Машини), Филип Неделчев (Кабайерос)

Отборът на Кабайерос завърши редовния сезон във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с баланс от 17 победи и 5 загуби на трето място в крайното класиране. Тимът, който тогава носеше името Рапидо Куриери, завърши на второ място в редовния сезон през сезон 2017/2018, а след това достигна и до сребърните медали в дивизията. Сега Кабайерос се изправя срещу ТН Машини в четвъртфиналната фаза. Именно двата отбора играха финал във втора дивизия от първенството на НАЛБ през сезон 2017/2018. Тогава отборът на ТН Машини се наложи над Рапидо Куриери с 2:0 победи. В момента от Кабайерос водят с 1:0 след изключително драматична победа с 1 точка разлика в първия двубой от серията. Заслужено с оглед на отличното представяне на Кабайерос в шампионата досега тимът има и своя нов индивидуален призьор. Капитанът на отбора Филип Неделчев се представя отлично и през настоящия сезон, а в двубоите, които се причисляват към класацията за най-полезен състезател за месец Март 2019 година доказа, че се намира и в страхотна форма. При загубата от Виваком с 8 точки разлика роденият в Ямбол състезател завърши с 16 точки, 12 борби, 2 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър. Той не взе участие при загубата на Кабайерос от Балкан Ботевград с 21 точки разлика, а при триумфа над Паляците с 5 точки разлика се отчете с 19 точки, 10 борби, 1 асистенция и 1 чадър. При победата над Атлетик 95 Куклен Неделчев записа срещу името си 23 точки, 22 борби, 4 асистенции и 2 откраднати топки. Именно през месец Март 2019 година Филип Неделчев достигна до втория „milestone“ в кариерата си в НАЛБ, отбелязвайки своята точка номер 2000 в НАЛБ. През сезон 2017/2018 пък изигра своя мач номер 100 в НАЛБ. През настоящия сезон Филип Неделчев вече има 19 мача с екипа на Кабайерос, в които се отчита с по 13.2 точки, 9.7 борби, 3.0 асистенции и 1.3 откраднати топки за 32.3 минути на терена. Преди старта на сезон 2018/2019 31-годишният състезател има 108 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 16.7 точки, 10.2 борби, 2.3 асистенции и 2.2 откраднати топки. Неделчев може да се похвали със златен медал от първенството на НАЛБ, сребърен медал от втора дивизия от първенството на НАЛБ и сребърен медал от турнира за купата на НАЛБ. През сезон 2013/2014 печели отличието за най-полезен състезател на плейофите. През сезон 2017/2018 пък завършва плейофите във втора дивизия като най-добър реализатор. До момента има и 5 приза за MVP на кръга във втора дивизия от първенството на НАЛБ. Може да се похвали и с 3 участия в Мача на звездите на НАЛБ. 2 пъти капитанът на Кабайерос е част от идеалната петица на НАЛБ във втора дивизия. Преди старта на сезон 2018/2019 той се намира на пето място във вечната класация на състезателите с най-много борби в историята на НАЛБ. Напълно заслужено Филип Неделчев достига и до своето първо отличие за най-полезен състезател на месеца в НАЛБ.

Най-полезният състезател на двадесет и първия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Петър Славков от Джобтайгър Дюдс получи наградата си.

ТУК можете да видите и крайното класиране във втора дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2018 година във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2018 година във втора дивизия: Илия Стоичков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на месец Януари 2019 година във втора дивизия: Бойко Иванов (Дървоядите)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2019 година във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком)
Най-полезен състезател на месец Март 2019 година във втора дивизия: Бойко Иванов (Дървоядите), Стефан Пенков (ТН Машини), Филип Неделчев (Кабайерос)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG