Финал в международен турнир за Флай-Бай

561

След двегодишно прекъсване, между 23 и 27.11.2022 година в Лисабон, Португалия, се проведе традиционното „европейско първенство“ по баскетбол за ръководители на полети Controllers’ Basketball Cup (CBC).

След оспорвани битки, отборът на BULATSA, който се състезава в НАЛБ под името Флай-Бай, достигна до финалния мач, където се изправи срещу победителя от Любляна 2019 – изключително силния и сработен отбор на Литва, който успя да защити титлата си.

По пътя си до решителния сблъсък, в компанията на осемнадесет отбора от седемнадесет държави, Флай-Бай отстрани традиционно силните отбори на Сърбия, Черна Гора, Германия, Испания и други.

Това е най-доброто представяне на тима в изданията на турнира досега, като трябва да отбележим и третото място през 2017 година в Сараево, Босна и Херцеговина.

Освен отборния успех, звездата на тима Борис Матраков се отличи и с индивидуална награда, спечелвайки надпреварата за стрелба от зоната за три точки.

За тези успехи несъмнено има значение и фактът, че отборът на Флай-Бай се състезава в НАЛБ, където трупа безценен опит. Факт, който ни прави изключително щастливи и горди.

Припомняме, че в НАЛБ отборът на Булатса прие името Флай-Бай от сезон 2020/2021 – ТУК може да откриете повече информация по въпроса. Радваме се, че след множеството рестрикции покрай пандемията и обстановката в последните години, от Флай-Бай показаха, че не просто не са се отказали от любовта си към баскетбола, а напротив – надградили са, постигайки върхово постижение в историята си. Класиране, което е повод за гордост както за Флай-Бай, така и за НАЛБ, но и за България като цяло.

Следващото издание на турнира CBC ще се проведе след година в Скопие, Северна Македония, а от НАЛБ искрено пожелаваме на дългогодишните си приятели и съмишленици от Флай-Бай да оформят пълен комплект от медали, спечелвайки златото!