Хелга и Олд Таймърс в топ 4, драма при Блейдс – Паляците

545

На 18.05.2014 година бяха изиграни вторите четвъртфинални срещи, след които стана ясно, че Хелга и Олд Таймърс се класират на полуфиналната фаза, докато в серията БлейдсПаляците след много драма се стигна до трети мач, който ще определи последния отбор, който се класира в топ 4.

Малко повече информация за двубоите:

Пейпър Кор Костенец – Хелга 58:70 (12:13; 14:18; 19:16; 13:23) – натиснете върху двубоя, за да видите статистиката от него

Пейпър Кор Костенец - ХелгаСрещата започна равностойно, но постепенно шампионите от Хелга взеха надмощие. Преди последната четвърт Хелга имаше преднина от едва 2 точки, но по-късата скамейка на Пейпър Кор Костенец също си каза думата и така Хелга ще играе на полуфинал за трета поредна година. По 13 точки за Хелга вкараха Филип Неделчев, Георги Дангалаков (който овладя и цели 21 борби) и Георги Брестнички (9 борби). С 10 точки и 7 борби пък се включи Живко Радевски. Много силен мач направиха братята Атанасиос и Йоаннис Моногенис, като първият вкара 23 точки, а вторият реализира 15 точки и овладя 8 борби. Станислав Младенов пък се отчете с 11 точки.

По този начин Хелга победи с 2:0 в четвъртфиналната серия и се класира на полуфинал, където ще срещне победителя от серията БлейдсПаляците.

Лонекс – Олд Таймърс 54:71 (11:15; 13:9; 15:27; 15:20) – натиснете върху двубоя, за да видите статистиката от него

Лонекс - Олд ТаймърсОтборът на Олд Таймърс успя да пречупи Лонекс, макар че на полувремето резултатът беше равен. Третата част беше много по-добра за символичните гости, като до голяма степен в нея се реши и изходът от двубоя. Интересен факт е, че Христо Гатев от отбора на Олд Таймърс, който в първата среща от серията постигна коефициент от 50, сега успя да запише такъв от едва 5. Силен мач обаче изигра Любомир Кочев, който завърши с дабъл-дабъл от 12 точки и 17 борби. Валентин Голчев реализира 20 точки, а дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби записа Михаил Димитров. С 15 точки се отчете Васил Голов. По 14 точки за Лонекс вкараха Стефан Илиев (9 борби) и Никола Караолис (по 5 борби и асистенции). С 11 точки и толкова борби остана Момчил Чекърски.

Така Олд Таймърс победи с 2:0 в серията и се класира на полуфинал, където ще срещне десетите от редовния сезон, а именно отбора на Дървоядите.

Паляците – Блейдс 69:70 (16:10; 21:17; 15:22; 17:21) – натиснете върху двубоя, за да видите статистиката от него

Паляците - БлейдсДрама, много драма… 10 точки в полза на Паляците на полувремето. Феноменална тройка на Иван Коларов от Блейдс в края на третата част, която можете да видите в страницата на НАЛБ във Фейсбук. 27 грешки за отбора на Блейдс и неясен победител до последната секунда, когато стрелбата на Паляците се оказа неуспешна. Много силно второ полувреме за Блейдс реши изхода от двубоя. И въпреки всичко, отборният коефициент на Паляците е по-добър от този на Блейдс.

27 точки (сред които 5 тройки) и 7 борби за Мартин Механджиев от Блейдс, който не успя да вземе участие в първия двубой от серията заради здравословни проблеми. Страхотен мач и за Христофор Пешлеевски, който записа дабъл-дабъл от 15 точки и 12 борби. Иван Коларов пък се включи с 13 точки и 9 борби. Изключителен Христо Владимиров за Паляците – 30 точки при стрелба 6/11 от зоната за три точки. Единственият негов съотборник с двуцифрен точков актив е Теодор Велчев – 10 точки и 8 борби. 8 точки и 9 борби добави Боян Гагов, а Асен Милушев вкара 6 точки и хвана 7 борби. 6 точки, 5 асистенции и 5 откраднати топки пък са показателите на Калин Златанов.

Този развой на срещата прати серията в решителен трети мач, който ще определи съперника на Хелга на полуфинал.

Блейдс и ПаляцитеНа 24.05.2014 година от 13:00 часа ще се играе двубоят БлейдсПаляците, а на 25.05.2014 година ще се изиграят и първите полуфинални срещи. Всички мачове отново са в зала Овергаз Арена.

Повече за снимката отляво можете да разберете ТУК.

Напомняме и че записването за участие в турнира за купата на НАЛБ вече е пуснато. Цялата статия вижте ТУК.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите и страницата на НАЛБ във Фейсбук – https://www.facebook.com/NALB.BG