Хрисимир Димитров – MVP на деветия кръг при мъжете

647

Хрисимир Василев Димитров - 20140373Хрисимир Димитров от отбора на София Суперсоникс е най-полезният състезател в деветия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който е на 18.01.2015 годинаТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията в този кръг събра именно Хрисимир Димитров от София Суперсоникс. Той постигна коефициент от 43, а отборът му надделя над Олд Таймърс с 2 точки разлика, което донесе на доскорошния състезател на Левски 41 точки за класацията. След него остана Любомир Александров от Мешетата – коефициент от 32 и победа на Мешетата над Самел-90 с 1 точка разлика, т.е. 31 точки на Александров за класацията. Трети се нареди Иван Ненчев от Кучетата от Младост с коефициент от 29, а отборът му победи Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 3 точки разлика, което донесе на Ненчев 26 точки за класацията. Четвърти с 22 точки за класацията е Филип Неделчев от Рапидо – коефициент от 30 и победа на тима му с 8 точки разлика над Антураж. Топ 5 допълва Ивайло Василев от Найки със 17 точки за класацията – коефициент от 27 и победа на Найки с 10 точки разлика над Еър Фреш.

БриксВ този кръг падна рекордът за най-много точки в един мач, отбелязани от един отбор. До момента рекордът се държеше от Ботев 2012 (122), но при победата си над Жан Плод отборът на Брикс реализира цели 145 точки, с което застана на върха в тази класация. Вижте и останалите рекорди:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 27

Най-много асистенции в един мач: Теодор Атанасов (Блейдс) – 12, Цветан Георгиев (Ботев 2012) – 12 и Ивайло Константинов (Брикс) – 12

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга) – 6

Хрисимир ДимитровНай-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Хрисимир Димитров от София Суперсоникс – 43. След него остана бившият му съотборник на професионално ниво Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с коефициент от 42. Трети с 39 е Христо Цеков от Ботев 2012, а след него с по 37 се нареждат Албертин Йорданов от Ботев 2012 и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Най-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс – 33. 29 реализира Йосиф Чернашки от София Лайънс, а трети с 28 остана Иван Ненчев от Кучетата от Младост. Антон Начев от Вълците се отчете с 27 точки в този кръг, а Албертин Йорданов от Ботев 2012 и Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн вкараха по 26.

Любомир АлександровНай-много борби в кръга хванаха Любомир Александров (на снимката) от Мешетата и Горан Кошанин от Олд Таймърс – по 19. С 18 овладени топки под двата коша се отчете Христо Цеков от Ботев 2012. Станислав Иванов от Блейдс овладя 17 борби, а с по 15 останаха Петър Данчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Мартин Димов от Дървоядите.

С най-много асистенции в кръга се отчете Ивайло Константинов от Брикс – 10. Мартин Стефанов от София Спартанс приключи мача на своя тим с 8 точни завършващи подавания. Трети с по 6 асистенции останаха Хрисимир Димитров от София Суперсоникс, Цветан Георгиев от Ботев 2012, Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Любомир Ангелов от София Лайънс.

Най-добри “крадци” на кръга са Антон Начев от Вълците и Мартин Стефанов от София Спартанс с по 8 откраднати топки. Явор Рабовянски от Найки е със 7, а с по 6 са Йосиф Чернашки от София Лайънс, Мариян Калчев от Антураж и Искрен Иванов от Блейдс.

Топ блокировачите в кръга са Христо Цеков от Ботев 2012, Ивайло Иванов от Кучетата от Младост и Златан Ковчазов от Антураж. И тримата блокираха по 3 стрелби на противникови състезатели.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Обръщаме внимание на факта, че отложеният мач между София Булс и НСА от деветия кръг ще бъде причислен в класацията за най-полезен състезател на следващия кръг, а изтегленият мач от петнадесетия кръг между Лъвовете и НСА е причислен към класацията за този кръг.

Христо ГатевНай-полезният състезател в мъжкото първенство на НАЛБ за месец Ноември 2014 година Христо Гатев от отбора на Олд Таймърс пък получи една от наградите си.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и изключително много и вълнуващи снимки. Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG