Христина Горецова – MVP за Февруари при жените

679

Христина ГорецоваХристина Горецова от отбора на Шаркс е най-полезната състезателка за месец Февруари в женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015.

ТУК можете да прочетете повече относно формулите, по които се определят победителите.

След като за месец Октомври Весела Ковачева от Фриски грабна приза, през Ноември това стори Мирена Денчева от Шаркс, през Януари наградата отиде при Марина Гелова от Балкан Лейдис, сега дойде редът на Христина Горецова от Шаркс.

Христина Горецова ще получи наградата преди следващия мач на тима си. Пълната програма може да бъде намерена ТУК, а ТУК могат да бъдат намерени всички резултати и статистики от вече изминалите кръгове.

През месец Февруари на върха в класацията е именно Христина Горецова от Шаркс с общ коефициент от 93 за 4 мача или 23.3 средно на мач. Ивета Андреева от Шаркс е втора с общ коефициент от 91 за 4 мача, т.е. 22.8 средно на мач. Трета е Марина Гелова от Балкан Лейдис с 19.5 – общо 38 за 2 мача. След тях се нарежда Симона Димитрова от Балкан Лейдис със среден коефициент от 18.0 (36 за 2 мача). Топ 5 допълва Дарина Субева от Балкан Лейдис – 35 за 2 мача – 17.5. Станимира Николова от Фриски е с 15.3 (61 за 4 мача). Силвия Иванова от Шаркс постигна среден коефициент от 14.8 през месец Февруари – 59 за 4 мача, а Елена Андреева от Балкан Лейдис – 14.5 (29 за 2 мача).

Списъкът с победителите в отделните месеци, както ще бъде вписан в историята:

Най-полезна състезателка за месец Октомври 2014 година: Весела Ковачева (Фриски)
Най-полезна състезателка за месец Ноември 2014 година: Мирена Денчева (Шаркс)
Най-полезна състезателка за месец Януари 2015 година: Мирена Денчева (Шаркс), Марина Гелова (Балкан Лейдис)
Най-полезна състезателка за месец Февруари 2015 година: Христина Горецова (Шаркс)

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където можете да откриете и множество снимки: https://www.facebook.com/NALB.BG