Христина Горецова – MVP на десетия кръг при жените

879

Христина Милчева Горецова - 20140684Христина Горецова от отбора на Шаркс е най-полезната състезателка в десетия кръг в женското първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Тя ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който е в Четвъртък, 26.02.2015 година, от 20:00 часа. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за женското, така и за мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол. На същото място можете да видите и пълната програма за плейофите.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

За този кръг най-много точки за класацията събра Ивета Андреева от Шаркс. Тя постигна коефициент от 36, а отборът й надделя над Фриски с 22 точки разлика. Това донесе на Андреева 14 точки за класацията. След нея остана Мирена Денчева от Шаркс с 5 точки за класацията (коефициент от 27). И двете обаче са печелили наградата за най-полезна състезателка на кръга, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците ни от Airball.bg е тази награда да достигне до максимално много хора. Реверансът към Андреева и Денчева е, че имената им ще присъстват до това на Христина Горецова като най-полезни състезателки за конкретния кръг. Трета в класацията е именно Горецова от Шаркс. Тя постигна коефициент от 21 и това й донесе -1 точка за класацията. Четвърта с -6 е Марина Гелова от Балкан Лейдис (коефициентт от 28 и победа на тима й с 34 точки разлика над Флай Болърс).

Флай Болърс - Балкан ЛейдисВ този кръг падна рекорда за най-резултатен мач. До момента рекордът се държеше от срещата Фриски – Балкан Лейдис 84:74, в която бяха отбелязани общо 158 точки от двата отбора. Новият рекорд е от срещата Флай Болърс – Балкан Лейдис 63:97, в която бяха реализирани общо 160 точки. Вижте и пълния списък с рекорди:

Най-много точки в един мач от един отбор: Шаркс – 99

Най-резултатен мач: Флай Болърс – Балкан Лейдис 63:97

Най-висок коефициент в един мач: Мирена Денчева (Шаркс) – 47

Най-много точки в един мач: Весела Ковачева (Фриски), Мирена Денчева (Шаркс), Мирена Денчева (Шаркс) – 32

Най-много тройки в един мач: Весела Ковачева (Фриски) – 6

Най-много борби в един мач: Станимира Николова (Фриски) – 20

Най-много асистенции в един мач: Веселина Димитрова (Флай Болърс) – 10

Най-много откраднати топки в един мач: Елена Милушева (Фриски) – 10

Най-много чадъри в един мач: Румяна Давидкова (Фриски), Еми Ушагелова (Балкан Лейдис) – 4

Сега се връщаме на кръга. :)

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезна състезателка) постигна Ивета Андреева от Шаркс – 36. След нея остана Марина Гелова от Балкан Лейдис с 28, а топ 3 допълва Мирена Денчева от Шаркс с 27. Дарина Субева от Балкан Лейдис и Гергана Младенова от Флай Болърс постигнаха коефициент от по 23, а Диана Чавдарова от Балкан Лейдис – 22.

Марина Гелова и Марин МеханджиевНай-много точки в кръга вкара Марина Гелова от Балкан Лейдис – 28 (тя получи и наградата си за най-полезна състезателка на месец Януари, осигурена с любезното съдействие на Dentalab.bg). Втора с 26 остана Ивета Андреева от Шаркс. Симона Димитрова от Балкан Лейдис реализира 25 точки, а с по 21 се отличиха съотборничките в Шаркс Мирена Денчева и Христина Горецова.

Най-много борби в кръга хвана Мирена Денчева от Шаркс – 14. Гергана Младенова от Флай Болърс е след нея с 13, а по 12 топки под двата коша овладяха Ивана Пирнарева от Флай Болърс, Станимира Николова от Фриски и Ивета Андреева от Шаркс. Ифигения Капару от Флай Болърс и Елена Андреева от Балкан Лейдис останаха с по 11 борби.

С най-много асистенции кръга приключиха 4 състезателки – Елена Андреева от Балкан Лейдис, Еми Ушагелова от Балкан Лейдис, Елена Милушева от Фриски и Силвия Иванова от Шаркс. Всички те приключиха мачовете на своите отбори с по 6 точни завършващи подавания. След тях с 5 асистенции остана Дея Михайлова от Флай Болърс, а Дарина Субева от Балкан Лейдис се отличи с 4.

С най-много откраднати топки в кръга завършиха Елена Андреева от Балкан Лейдис и Мирена Денчева от Шаркс, като и двете откраднаха по 4 топки от противникови състезателки. След тях с по 2 откраднати топки са Христина Горецова и Янита Нитова от Шаркс, Румяна Давидкова и Елена Милушева от Фриски, Лора Василева от Флай Болърс, Диана Чавдарова и Дарина Субева от Балкан Лейдис.

При чадърите номер 1 в кръга е Станимира Николова от Фриски с 3 блокирани стрелби на противникови състезателки. След нея с по 2 чадъра са Диана Чавдарова от Балкан Лейдис и Христина Горецова от Шаркс.

Станимира Николова и Димитър ГологановНай-полезната състезателка за деветия кръг Станимира Николова от Фриски получи наградата си.

Награди я един от най-добрите баскетболни съдии в последните десетилетия в България Димитър Гологанов.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Държим да отбележим, че формално двата мача, отразени в тази статия, са от дванадесетия кръг в женското първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Наградите обаче се връчват според момента, в който са изиграни срещите. Всичко това бе причинено от многобройните проблеми със зала Триадица и необходимостта от отлагане на доста двубои.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБ – ТУКВъв Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG