Христо Бакалов: За нас е важно да играем организирано и да се забавляваме

386

Ръководителят на Скай Уокърс Христо Бакалов даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Скай Уокърс завърши първия полусезон на третото място в класирането на Втора дивизия с баланс от 11 победи и 2 загуби. Ето какво каза Бакалов относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Доволен съм от отбора. В много от мачовете показахме добър баскетбол. Имаше някои наистина разочароващи двубои, в които не се справихме добре, но сме си взели поуки от тях.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Целта ни е да играем добре и да завършим сезона с минимални контузии. Все пак ние сме дебютанти във втора дивизия и на този етап за нас е важно да играем организирано и да се забавляваме. Конкуренцията е страхотна, което прави всеки мач интересен.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– През времето НАЛБ се е доказала като една от най-добрите организации в България. Погледът над детайла и стремежът към съвършенство, които притежава Мартин Механджиев, са сред основните причини за постоянното развитие на лигата.

– Какво си пожелавате за новата година?

– За новата година си пожелавам равностойни и спортсменски мачове.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– На този етап планирам да запазя ядрото на отбора и да привлека един или двама състезатели на проблемните постове. Но трансферите не са на всяка цена.