Христо Гатев – MVP за Ноември, Стефан Георгиев – на полусезона

532

Христо ГатевХристо Гатев от отбора на Олд Таймърс е вторият носител на престижната награда за най-полезен състезател на месеца в Националната аматьорска лига по баскетбол. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 пък е най-полезният състезател на първия полусезон от мъжкото първенство на НАЛБ.

ТУК можете да прочетете повече относно формулите, по които се определят победителите.

След като за месец Октомври най-полезен стана Стефан Георгиев от Олд Старс 22, наградата за Ноември отива при Гатев. Важно е да отбележим, че към Ноември са причислени и всички отложени и изтеглени двубои, които се изиграха през месец Декември. Затова и чак след последните двубои за календарната година стана ясен победителят. За Декември няма отделна награда, тъй като по план през месеца имаше твърде малко мачове. През сезон 2014/2015 има общо 4 награди за най-полезен състезател на месеца (същото важи и за женското първенство на НАЛБ) – за Октомври, Ноември, Януари и Февруари.

Христо Гатев ще получи наградата си преди следващия мач на Олд Таймърс, който е на 11.01.2015 година. Пълната програма може да бъде намерена ТУК, а ТУК могат да бъдат намерени всички резултати и статистики от вече изминалите кръгове.

На върха в класацията за най-полезен състезател за Ноември е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 със среден коефициент от 59.9 или общо 417 за 7 двубоя. Политиката на НАЛБ и на сътрудниците, които осигуряват наградите обаче, е именно наградите да достигнат до максимално много състезатели. Затова и победител автоматично става вторият в класацията, а това е Христо Гатев от Олд Таймърс. За 3 мача след началото на Ноември Гатев постига среден коефициент от 52.0 или 156 общо за 3 мача. Трети е Христо Цеков от Ботев 2012 с общ коефициент от 177 за 5 мача или средно на мач по 35.4. Николай Рътаров се нарежда на четвъртата позиция със среден коефициент от 31.7 (190 за 6 мача). Топ 5 допълва Георги Гулабчев от Политехника с коефициент от 31.6 средно на мач (158 за 5 мача).

Стефан ГеоргиевНай-полезен състезател на полусезона е Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Торо постигна общ коефициент от 522 за 9 срещи или 58.0 средно на мач. Христо Гатев от Олд Таймърс е втори с 40.3 – общо 242 за 6 мача. Александър Иванов от Брикс е трети с общ коефициент от 237 за 7 мача или 33.9 средно. Христо Цеков от Ботев 2012 постигна среден коефициент от 31.0 (217 за 7 мача), а Николай Рътаров от Самел-90 допълва топ 5 със среден коефициент от 30.8 в осемте срещи на тима си (246 общо).

ТУК можете да видите и класиранията на полусезона в двете групи. За втория полусезон, който реално вече стартира с няколко изтеглени мача, всеки отбор ще може да бъде подсилен от по трима нови състезатели.

Джордже ДаскаловичНай-полезният състезател в осмия кръг Джордже Даскалович от отбора на Лъвовете пък получи наградата си.

Следващото мероприятие на Националната аматьорска лига по баскетбол е на 4 Януари 2015 година, когато ще се изиграе един изтеглен двубой. До 10.01.2015 година пък е възможността на отборите да картотекират нови състезатели, а именно на 10 Януари официално стартира вторият полусезон. През цялата почивка обаче ще бъдем изключително активни, така че се гответе за изненади.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG

Не пропускайте и клиповете на НАЛБ в канала на НАЛБ в YouTube: https://www.youtube.com/user/nalbbg/videos