Христо Гатев – MVP на Януари в I дивизия, възможни са промени и във вечните класации скоро

537

Христо ГатевХристо Гатев от Олд Таймърс е най-полезният състезател за месец Януари 2016 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя, 07.02.2016 година, когато Олд Таймърс се изправя срещу АктивТрейдс.

След вече обявените 15 награди за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия, дойде време и за третата месечна награда. През месец Октомври най-полезен състезател стана Стефан Георгиев от Олд Старс 22 (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През Ноември пък като номер едно завърши Ивайло Константинов от Брикс (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). Сега е време и за първата месечна награда за 2016 година.

За да вземе участие в класацията, всеки състезател трябва да е изиграл поне 3 мача в месеца, което така или иначе в случая с месец Януари се контролира и от друго условие – че за да участва състезател в дадената класация, трябва да е играл в поне 75% от срещите на тима си. Имайки предвид факта, че всеки отбор има по един мач в тези 4 кръга, само състезателите, изиграли поне 3 мача участват в класацията.

Стефан ГеоргиевНомер 1 в класацията за Януари е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, който постигна общ коефициент от 168 в четирите мача на тима – средно по 42.00. Втори е Христо Гатев от Олд Таймърс със среден коефициент от 34.50 (общо 138 за 4 мача). Топ 3 допълва Ивайло Константинов от Брикс с общ коефициент от 136 за 4 мача или 34.00 средно на мач. Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн може да се похвали със среден коефициент от 26.33 през месец Януари в трите мача на тима си, в които взе участие (общ коефициент от 79). На пето място със среден коефициент от 25.00 за 4 мача (общо 100) завършва Камен Атанасов от Олд Старс 22.

Тъй като наградата за най-полезен състезател на месеца, както и тази за най-полезен състезател на кръга, може да достигне до даден състезател само веднъж в рамките на един сезон, победител за месец Януари е Гатев. Реверансът към Георгиев е, че и в неговия индивидуален профил, а и въобще в историята остава постижението му, както е включено и в профила на Христо Гатев, разбира се.

Христо Гатев и Марин МеханджиевХристо Гатев спечели наградата за най-полезен състезател на десетия кръг, а сега достига и до втората си награда за най-полезен състезател на месеца (първата му такава е от Ноември 2014 година). Най-добрият реализатор в плейофите през последните два сезона сега се е устремил и към титлата за топ реализатор в редовния сезон, а в последния кръг подобри и постижението за най-много точки в един мач за настоящата кампания (45). Лидерът на Олд Таймърс и двукратен сребърен медалист с тима напълно заслужено добавя поредна престижна индивидуална награда в колекцията си. Трябва да отбележим и че Христо Гатев е реализирал 371 точки за 12 мача. Той стартира сезон 2015/2016 като четвърти най-добър реализатор в историята на НАЛБ. В момента е трети и има отбелязани 1304 точки в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Номер 1 продължава да бъде Георги Георгиев, който на полусезона беше привлечен именно в Олд Таймърс. В момента той е с 1483 точки. В борбата за призовите позиции се намесват и Мартин Механджиев от София Хоукс (186 точки през настоящия сезон и 1232 преди него, т.е. общо 1418), както и Боян Гагов от Паляците (162 точки през сезон 2015/2016 и 933 преди него, общо 1095). Никой друг състезател не е преминал границата от 1000 точки. ТУК можете да намерите информация за лидерите във всички класации преди настоящия сезон.

Топ реализатор до момента в първа дивизия е Христо Гатев от Олд Таймърс с 30.9 точки средно на мач. След него е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 24.5, а топ 3 допълва Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър с 21.2 точки средно на мач.

При борците лидер е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 със средно по 18.3 борби на мач. Втори е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 14.8, а трети – Калоян Николов от Норт Уест с 12.9. Тук е моментът и отново да пожелаем бързо възстановяване на Калоян Николов, който игра за последно на 5 Декември 2015 година.

Ивайло КонстантиновПри асистенциите водач е Ивайло Константинов от Брикс с 8.9 средно на мач, а след него са Георги Брестнички от Хелга с 5.5 и Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 5.1.

Най-добър „крадец“ до момента е Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър с 4.1 откраднати топки средно на мач. Втори е съотборникът му в Дефект-Вип Рипеър Ангел Ташков с 3.3, а топ 3 с по 2.9 откраднати топки средно на мач допълват Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Иван Ненчев от Кучетата от Младост.

Георги ДангалаковПри блокировачите първи е Георги Дангалаков от Хелга с 2.7 чадъра средно на мач. Горан Кошанин от Олд Таймърс е втори с 2.2, а трети с 2.0 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач е Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

След Януари лидер в първа дивизия с 1 загуба продължава да бъде Брикс, а ТУК можете да видите и временното класиране, което определено не е никак безинтересно.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на месец Януари във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG