Христо Милчев – MVP на XIX кръг в III дивизия

892

Христо Милчев от отбора на Кучетата от Младост Б е най-полезният състезател на деветнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Милчев ще получи наградата си в Неделя, на 07.04.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Мечките от 10:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Кучетата от Младост Б завърши редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с баланс от 18 победи и 4 загуби. Трябва да отбележим и че чак сега става дума за деветнадесетия кръг, тъй като имаше отложен мач, който трябваше да бъде изигран, за да може да бъде включен в материала за кръга. В деветнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Кучетата от Младост Б се наложи над Ботев 2012 Б със 73:68. Срещата беше изключително оспорвана и интригуваща. Невероятен мач за Кучетата от Младост Б изигра Христо Милчев. Той завърши с 41 точки (10/14 за 2 точки, 6/14 за 3 точки и 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари), 6 борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки за коефициент от 36. По този начин роденият в Габрово състезател затвърди отличните впечатления, които оставя с изявите си през настоящия сезон. До момента в шампионата Милчев има 18 мача с екипа на Кучетата от Младост Б, в които записва средни показатели от 25.3 точки, 6.0 борби, 3.8 асистенции и 1.8 откраднати топки за 33.9 минути на терена. Преди старта на сезон 2018/2019 той има 65 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 10.2 точки, 3.9 борби, 1.9 асистенции и 1.4 откраднати топки. През настоящия сезон 26-годишният състезател записа първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ, като именно той е с основна заслуга и за отличното представяне на Кучетата от Младост Б и второто място на тима в редовния сезон. Напълно заслужено Христо Милчев достига и до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Христо Милчев от Кучетата от Младост Б. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи с 5 точки разлика над Ботев 2012 Б. По този начин Милчев събра 31 точки за класацията. На второ място се нарежда Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 27 точки (коефициент от 43 и победа на тима му над Кралете с 16 точки разлика). Трети е Теодорос Зиакас от Фантомс с 21 точки (коефициент от 28 и победа на тима му със 7 точки разлика над Стрийт Бенгърс). Деян Вълчев от Фантомс е с 19 точки (коефициент от 26). Топ 5 допълва Константин Божков от АК-47-ърс с 18 точки (коефициент от 26 и победа на тима му над Джедай Мастърс с 8 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 47. Втори е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 43. Топ 3 допълва Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 36. Теодорос Зиакас от Фантомс е с коефициент от 28. Константин Божков от АК-47-ърс и Деян Вълчев от Фантомс са с по 26.

Най-много точки в кръга вкара Христо Милчев от Кучетата от Младост Б – 41. Павел Мичев от София Уориърс и Теодорос Зиакас от Фантомс са с по 33. Четвърти е Красимир Димов от Стрийт Бенгърс с 26. С 24 точки е Константин Божков от АК-47-ърс.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 26. На второ място е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 22. Трети е Вилиян Милчев от Фантомс с 15. С по 14 борби са Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Стефан Дянков от Бойз Фром Да Хууд.

С най-много асистенции в кръга приключи Деян Вълчев от Фантомс – 11. Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс и Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд са с по 9. На четвърто място е Антон Начев от Кралете с 8, а пети със 7 асистенции е Георги Димитров от Скравена.

Най-добър “крадец” на кръга е Деян Вълчев от Фантомс със 7 откраднати топки. След него с по 5 са Павел Мичев от София Уориърс, Теодорос Зиакас от Фантомс и Георги Любенов от Стрийт Бенгърс.

Топ блокировачът в кръга е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 5 чадъра. Александър Анастасов от Ремонт Експерт, Калин Костадинов от Фантомс и Димитър Димитров от Кучетата от Младост Б са с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Николай Стайков (Мечките)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия: Радостин Тошев (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: 
Деян Вълчев (Фантомс)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Димитър Чаушев (Бойз Фром Да Хууд), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в трета дивизия: Христо Милчев (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в трета дивизия: 
Зоран Йовановски (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в трета дивизия: Димитър Найденов (Ботев 2012 Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG