Христо Цеков – MVP за Януари при мъжете

755

Христо Цветиев Цеков - 20140312Христо Цеков от отбора на Ботев 2012 е третият носител на престижната награда за най-полезен състезател на месеца в Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете повече относно формулите, по които се определят победителите.

След като за месец Октомври най-полезен стана Стефан Георгиев от Олд Старс 22, а наградата за Ноември отиде при Христо Гатев от Олд Таймърс, сега е ред на Христо Цеков от Ботев 2012. До края на редовния сезон при мъжете остава още една награда за най-полезен състезател на месеца – за Февруари.

Христо Цеков ще получи наградата преди следващия мач на тима си. Пълната програма може да бъде намерена ТУК, а ТУК могат да бъдат намерени всички резултати и статистики от вече изминалите кръгове.

На върха в класацията за най-полезен състезател за Януари е именно Христо Цеков от Ботев 2012 със среден коефициент от 35.7 в трите мача на тима си (общо 107). Малко след него остава Ивайло Константинов от Брикс със 101 за 3 мача или 33.7 средно на мач. Трети е Валери Ассев от София Лайънс със среден коефициент от 32.5 (65 за 2 мача през месеца), а след него е Хрисимир Димитров от София Суперсоникс със среден коефициент от 30.0 (60 за 2 мача). Топ 5 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс с общ коефициент от 56 за 2 мача на тима си през месец Януари (средно по 28.0 на мач).

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG