Цветан Георгиев – MVP на шестия кръг в I дивизия

1006

Цветан ГеоргиевЦветан Георгиев от отбора на Ботев 2012 е най-полезният състезател на шестия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Георгиев ще получи наградата си в Неделя, на 13.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост от 13:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Ботев 2012 е с актив от 3 победи и 3 загуби в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017. Носителите на купата на НАЛБ от сезон 2013/2014 са в доста подмладен състав. За да могат да дават още по-голям шанс за изява на млади състезатели от ръководството на радетелите за баскетбола във Враца през настоящия сезон дори сформираха втори отбор – Ботев 2012 Б. Със сигурност това е чудесен пример за това как група от хора дават мило и драго, за да спомагат за развитието на любимия си спорт в своя регион. В Ботев 2012 Б се изявяват още по-млади състезатели, а средната възраст и в Ботев 2012 определено не е никак висока. Това веднага може да се потвърди и от факта, че лидер на Ботев 2012 през настоящия сезон несъмнено е 22-годишният Цветан Георгиев, чиято игра може да служи за пример на подрастващите. За 6 мача до момента той записва средни показатели от 17.5 точки, 6.8 асистенции и 6.5 борби. Прави впечатление и процентът му при стрелбата за 2 точки – над 67%. Георгиев определено е изключително важна част от Ботев 2012, а за това говори и фактът, че при трите победи на своя тим до момента той записва средни показатели от 24.7 точки, 7.3 асистенции и 6.7 борби. В последния кръг тимът от Враца се наложи трудно над Микс, като разликата в края на срещата достигна до 14 точки. Цветан Георгиев пък изигра невероятен мач и завърши с 32 точки (6/6 за 2 точки, 6/9 за 3 точки и 2/2 от линията за наказателни удари), 7 борби и 7 асистенции за коефициент от 40. Той вече има 53 мача зад гърба си в кариерата си в НАЛБ, а именно в 53-ия си мач достига и до втората си награда за най-полезен състезател на кръга (той стана MVP на кръга в първия кръг през сезон 2015/2016). Освен това, Цветан Георгиев е и единственият състезател освен Ивайло Константинов, който е записвал трипъл-дабъл повече от веднъж. Георгиев стартира сезон 2016/2017 под номер 4 в класацията за най-много асистенции в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол. През настоящия сезон е втори по точни завършващи подавания средно на мач. Той има и доста други отличия – победител в конкурса за стрелба от зоната за три точки, най-добър подавач в турнира за купата, двукратен участник в Мача на звездите. Все факти, които говорят достатъчно красноречиво за уменията му. Като прибавим и младостта определено можем да очакваме тепърва да срещаме името на Цветан Георгиев все по-често, когато става дума за индивидуални награди.

Цветан ГеоргиевНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Цветан Георгиев от Ботев 2012. Той постигна коефициент от 40, а тимът му се наложи над Микс с 14 точки разлика. По този начин Георгиев събра 26 точки за класацията. Втори е Красимир Кирилов от Рейнджърс с 22 точки за класацията (коефициент от 39 и победа на тима му над АктивТрейдс със 17 точки разлика). Калоян Николов от Норт Уест е с 14 точки за класацията (коефициент от 23 и победа на тима му над Дефект-Вип Рипеър с 9 точки разлика). На четвърто място е Златан Атанасов от Политехника с 12 точки (коефициент от 22 и победа на тима му с 10 точки разлика над Олд Старс 22). Топ 5 допълва Орлин Атанасов от Политехника с 11 точки за класацията (коефициент от 21).

Христо ГатевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Гатев от Олд Таймърс – 42. Втори е Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 40. На трето място се нарежда Красимир Кирилов от Рейнджърс с 39. Четвърти с коефициент на полезно действие от 32 е Любомир Жечев от Микс. Топ 5 допълва Тони Прокопиев от Олд Старс 22 с 30.

Най-много точки в кръга вкара Цветан Георгиев от Ботев 2012 – 32. На второ място е Христо Гатев от Олд Таймърс с 30. Топ 3 допълват Любомир Жечев от Микс и Васил Голов от Олд Таймърс – с по 29. Красимир Кирилов от Рейнджърс е с 27.

Красимир КириловНай-много борби в кръга овладя Красимир Кирилов от Рейнджърс – 20. След него се нарежда Ивайло Константинов от Брикс с 16. На трето място е Владимир Петров от Дефект-Вип Рипеър с 15. Четвърти с 14 борби е Орлин Атанасов от Политехника. Топ 5 допълват Георги Вачев от АктивТрейдс, Димитър Минев от Норт Уест и Христо Стефанов от Политехника.

С най-много асистенции в кръга приключи Христо Гатев от Олд Таймърс – 10. Втори е Георги Чакъров от Политехника с 8. На трето място се нареждат Цветан Георгиев от Ботев 2012, Емил Петров от Норт Уест, Теодор Атанасов от АктивТрейдс и Ивайло Константинов от Брикс с по 7.

Най-добри “крадци” на кръга са Светослав Димитров от Олд Старс 22, Ясен Кръстев от Дефект-Вип Рипеър и Тиаго Алмейда от АктивТрейдс с по 6 откраднати топки. След тях са Георги Вачев от АктивТрейдс, Искрен Иванов от Олд Старс 22 и съотборниците Любомир Жечев и Константин Маринов от Микс с по 4.

Димитър МещерскиТоп блокировачът в кръга е Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с 4 чадъра. Второ място заемат Тома Фиков от Дефект-Вип Рипеър, съотборниците в Олд Старс 22 Светослав Димитров и Тони Прокопиев и Христо Гатев от Олд Таймърс с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)

Ивайло Константинов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на четвъртия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Ивайло Константинов от Брикс получи наградата си.

Калоян Николов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на петия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Калоян Николов от Норт Уест също получи наградата си.

Марио Александров и Марин МеханджиевИ най-полезният състезател за месец Октомври 2016 година в първа дивизия Марио Александров от Кучетата от Младост получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG