Шесто място – Светкавица

703

НАЛБ - ЕмблемаОтборът на Светкавица завърши на шесто място сезон 2012/2013 в Националната аматьорска лига по баскетбол

Сезонът започна драматично за Светкавица, като в първия кръг отборът загуби с 3 точки от София Булс. Последваха 5 загуби, преди да дойде отново двубоят със София Булс, в който Светкавица записа своята първа победа в историята (отборът завърши без нито една победа сезон 2011/2012), и то с цели 17 точки. “Светкавиците” явно бяха решили да не спират дотук, загубиха трудно от Блейдс с 8 точки, а след това последва нова победа – този път над Хелга.

И така, постепенно отборът, който трудно вкарваше повече от 40 точки след сформирането си, се превърна в отбор, който може да изненада всеки. По-сериозният опит на другите отбори лиши Светкавица от по-престижно класиране, но тимът определено се представи достойно и заслужава само адмирации.

5 - Светкавица - ЕмблемаСветослав Петров от Светкавица беше избран във втората петица на НАЛБПетров и Веселин Величков получиха и награди за най-полезен състезател на кръга. Трябва да се отбележи сериозната организация от страна на братята Петко и Добри Гатеви, които заедно със Светослав Петров (известен и като Све Баскета) и неговите треньорски умения, успяха да сглобят един конкурентноспособен отбор. Братята Гатеви успяха да спечелят и призови награди от конкурса за стрелба от линията за наказателни удари. Съотборникът им Лъчезар Иванов пък направи това при стрелбата от зоната за три точки. Не е за подценяване включването на полусезона на Пламен Белчев, който вдигна класата на отбора. Филип Тодоров също направи силен сезон. Георги Романов и Пьотр Коляев бяха постоянни и помагаха на тима си. Денислав КаменовСтанислав ЙордановГеорги СпасовЛюбомир ПетровАлександър Добрев и Емил Първанов само загатнаха за качествата си, но така и не се задържаха дълго в отбора. Цанислав Димитров и Станислав Данаилов бяха много всеотдайни и въпреки не толкова сериозната резултатност, те оправдаваха очакванията и бяха много полезни за отбора си.

5 - Светкавица - ОтборНай-резултатен в отбора беше Светослав Петров с 13.6 точки на мач, след него се нареди Веселин Величков с 9.6, а Филип Тодоров остана с 8.5.

За плейофите не може да се направи такава класация, тъй като отборът изигра само два мача, а минимумът е три.

В края на сезона, освен плакета за състезател от втората петица на НАЛБСветослав Петров ще получи и грамота за показани отлични умения. Такива грамоти ще получат и Добри Гатев, и Филип ТодоровДенислав Каменов получи голям брой гласове от останалите отбори, но е изиграл едва 1 мач в лигата, а минимумът, за да бъде отличен, е 3 мача.

ТУК можете да намерите подробна информация относно статистиката за сезона, гласовете на отборите и т.н., а в самата статия ще видите и линкове към статиите с топ реализаторите (има и файл с точките на всеки един състезател, картотекиран в НАЛБ).

СветкавицаРъководството на НАЛБ пожелава много успехи на всички от Светкавица и ги кани на награждаването, което ще се проведе след последния финален двубой.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.