Борис Монов – MVP на бонус мачовете при мъжете + рекорди и всички призьори

697

Борис Розенов Монов - 20140597Борис Монов от отбора на Спортни Настилки-Зуум Дизайн е най-полезният състезател в бонус срещите (отложените мачове) в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си още утре, Събота, преди мача на своя тим, който е с начален час 19:45. ТУК можете да видите пълната програма за плейофите както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Заради проблемите със зала Триадица се наложи доста мачове да бъдат отложени и затова от НАЛБ и от сътрудниците ни от Airball.bg решихме, че ще дадем допълнителна награда за най-полезен състезател в отложените срещи, които като бройка доближават двубоите, които нормално се играят в един кръг. Условно в статията ще наричаме тези отложени мачове „кръга“. Тук е моментът и да изкажем благодарностите си към Airball.bg за безупречната съвместна работа за трета поредна година!

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Калоян НиколовНай-много точки за класацията в този кръг събра Калоян Николов от Норт Уест. Той постигна коефициент от 44, а отборът му победи София Спартанс с 3 точки разлика. Т.е. Калоян Николов има 41 точки за класацията. Втори…отново е Калоян Николов от Норт Уест (отборът на Норт Уест имаше две отложени срещи). В другия мач на своя тим той постигна коефициент от 63, а отборът му надделя с 31 точки разлика над Джедай Мастърс. Това донесе на Николов 32 точки за класацията. Той обаче е печелил подобна награда, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците ни от Airball.bg е наградата да достигне до максимално много хора. Реверансът към Николов ще е запазеното му място в историята. След него остана Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Той постигна коефициент от 53, а отборът му победи София Лайънс с 24 точки разлика. Това донесе на Монов 29 точки за класацията. След тях се нарежда Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс с 27 точки за класацията – коефициент от 28 и победа на тима му с 1 точка разлика над София Спартанс. Димитър Търпанов от НСА е с 20 точки за класацията (коефициент от 24 и победа на тима му с 4 точки разлика над Олд Таймърс). Людмил Йорданов от Джедай Мастърс е с 18 точки за класацията, Христо Цеков от Ботев 2012 е със 17 (коефициент от 26 и победа с 9 точки разлика над Брикс), а Венцислав Ясников от Джедай Мастърс е с 16 точки за класацията.

През вече завършилия редовен сезон не паднаха само няколко рекорда – този за най-резултатен мач, този за най-много точки в един мач от състезател, този за най-много тройки в един мач и този за най-много чадъри в един мач (който обаче беше изравнен). Припомнете си как изглежда списъкът с рекорди при мъжете в края на редовния сезон:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 29

Най-много асистенции в един мач: Леон Лалов (Норт Уест), Светлин Йочев (Спортни Настилки-Зуум Дизайн) – 15

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга), Асен Милушев (Рапидо) – 6

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Калоян Николов от Норт Уест – 63. След него остана Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 53. Трети с 44 отново е Калоян Николов от Норт Уест. Кристиян Райчев от Брикс е с 38, а топ 5 допълва Деян Бекярски от София Спартанс с 37.

Най-много точки в кръга вкара Калоян Николов от Норт Уест – 40. След него отново остана Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, който реализира 37. Топ 3 с 35 допълва Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс, а 30 точки вкара Калоян Николов от Норт Уест в другия мач на своя тим. Йосиф Чернашки от София Лайънс и Кристиян Райчев от Брикс се отличиха с по 29.

Най-много борби в кръга овладя Калоян Николов от Норт Уест – 27. След него с по 19 останаха Георги Гулабчев от Политехника и Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. По 18 топки под двата коша овладяха Теодор Александров от Брикс и Деян Бекярски от София Спартанс. Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн се отчете с 16 борби, а с по 15 останаха Леон Лалов от Норт Уест, Георги Гулабчев от Политехника и Валери Ассев от София Лайънс.

С най-много асистенции в кръга приключи Леон Лалов от Норт Уест – 10. С 9 точни завършващи подавания се отличи Филип Сребров от Брикс, а с 8 остана Иван Ненчев от Кучетата от Младост. По 6 асистенции направиха Емил Петров от Норт Уест, Борис Монов и Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Йордан Иванов от София Спартанс и Радослав Райчев от Политехника.

Венцислав ЯсниковНай-добри “крадци” на кръга са Венцислав Ясников от Джедай Мастърс (на снимката) и Кристиян Райчев от Брикс, които откраднаха по 6 топки от противникови състезатели. След тях остават Борис Фиков от София Спартанс и Димитър Търпанов от НСА с по 5. С по 4 пък се отчетоха Йосиф Чернашки от София Лайънс, съотборниците в Ботев 2012 Христо Цеков и Мартин Аврамски, Леон Лалов от Норт Уест, Венцислав Ясников и Людмил Йорданов от Джедай Мастърс, Венислав Наумов от Блейдс и Атанасиос Моногенис от Костенец.

Топ блокировачът в кръга е Калоян Николов от Норт Уест, който блокира 4 стрелби на противникови състезатели. След него с по 2 чадъра останаха Илиан Иванов от Кучетата от Младост, Мирослав Иванов от София Спартанс, Христо Цеков от Ботев 2012, Николай Аврамов от Мешетата, Владимир Петров от Мешетата, Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Людмил Йорданов от Джедай Мастърс и Христо Гатев от Олд Таймърс.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Горан КошанинНай-полезният състезател на петнадесетия кръг Горан Кошанин от Олд Таймърс получи наградата си.

Представяме ви и списъкът с най-полезни състезатели в отделните кръгове, както ще бъдат вписани в историята на НАЛБ:

Най-полезен състезател в първия кръг: Александър Гогов (Хелга)
Най-полезен състезател във втория кръг: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател в третия кръг: Йордан Георгиев (Политехника), Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател в четвъртия кръг: Христо Гатев (Олд Таймърс), Венцислав Стоев (Хелга), Петър Загоров (Хелга), Максим Генов (Дефект), Иван Коларов (Блейдс)
Най-полезен състезател в петия кръг: Николай Мораров (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)
Най-полезен състезател в шестия кръг: Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател в седмия кръг: Христо Гатев (Олд Таймърс), Ивайло Иванов (Кучетата от Младост), Петър Загоров (Хелга)
Най-полезен състезател в осмия кръг: Джордже Даскалович (Лъвовете)
Най-полезен състезател в деветия кръг: Хрисимир Димитров (София Суперсоникс)
Най-полезен състезател в десетия кръг: Атанасиос Моногенис (Костенец)
Най-полезен състезател в единадесетия кръг: Димитър Търпанов (НСА)
Най-полезен състезател в дванадесетия кръг: Георги Гулабчев (Политехника)
Най-полезен състезател в тринадесетия кръг: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател в четиринадесетия кръг: Методи Александров (Найки)
Най-полезен състезател в петнадесетия кръг: Хрисимир Димитров (София Суперсоникс), Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател в бонус срещите: Калоян Николов (Норт Уест), Борис Монов (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и много вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG