NALB TEAM: Симона Механджиева

296
Националност
bul България

Симона Евгениева Карагенова е родена на 5 Февруари 1992 година в град Велико Търново. През 2019 година се омъжва за Мартин Механджиев и вече носи името Симона Механджиева.

През 2011 година завършва средното си образование в СОУ “Емилиян Станев”, специалност Информационни технологии, град Велико Търново. През 2016 година завършва висшето си образование в Националната спортна академия “Васил Левски” със специалност Спортен мениджмънт, бакалавърска степен. Интересен факт е, че темата на дипломната й работа е свързана с НАЛБ – “Ролята на Националната аматьорска лига по баскетбол за повишаване интереса и мотивацията към спорта баскетбол сред студентите”. През 2018 година придобива сертификат от Google за успешно завършен курс по онлайн маркетинг, като през същата година придобива и професионална квалификация за професия “козметик”. През 2018 година става и магистър по Маркетинг със специализация “Бранд мениджмънт” в Университета за национално и световно стопанство, като темата на магистърската й теза е “Разработване на маркетингова стратегия на НАЛБ”. През годините продължава да дава всичко от себе си, за да се усъвършенства. Участва в множество обучения и семинари, завършва и много курсове. Един от последните курсове, които завършва успешно и със сертификат, е свързан с мениджмънт на спортни събития – през 2019 година.

Любовта й към играта се заражда още, когато е на 7 години. Започва да се занимава с баскетбол едва в първи клас и в продължение на 7 години е част от местния отбор на Велт-94 за момичета, а след това и за девойки. Заради липсата на финансови възможности отборът се разпада. Симона Механджиева получава покана от Дунав Русе още през следващата година, но в крайна сметка в седми клас спира да тренира, а баскетболът й остава тръпка за цял живот.

Научава за НАЛБ на 25.11.2015 година, когато НАЛБ гостува в НСА след покана да изнесе публична лекция.

Завладяна от чутото и видяното по време на въпросната лекция, Симона Механджиева решава да изкара управленската си практика именно в НАЛБ. След допира до НАЛБ решава, че иска не просто да изкара управленската си практика в НАЛБ, а и да продължи да бъде част от екипа.

Още в самото начало демонстрира огромно желание да научава нови неща, да се развива и да трупа опит. Започва да изпълнява функциите на статистик и на секретар в НАЛБ. Благодарение на всеотдайността си постепенно става все по-важна част от екипа.

“Независимо, че вече не тренирам, тръпката от състезания, тренировки и всичко свързано с баскетбола живее все още в мен и не мисля, че някога ще спре. Още по време на публичната лекция на НАЛБ в НСА осъзнах, че НАЛБ е правилното място за мен и се радвам, че вече съм част от екипа на тази прекрасна организация.”

Част от медийните изяви на Симона Механджиева във връзка с НАЛБ: