Четири съвета за пълно щастие от Симона Карагенова

721

Симона КарагеноваСлед като 16 души от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол бяха част от рубриката на медията Пълнощастие „Моите 4!“ (I част, II част, III част, IV част), сега от Пълнощастие отправиха нова покана към представители на екипа на НАЛБ. Става дума за рубриката „Четири съвета за пълнощастие“. Първо в нея се включи Симона Карагенова, като ТУК можете да откриете целия материал, който излезе на 17.08.2017 година.

Използваме възможността да благодарим на своите партньори от Пълнощастие и за тази инициатива!

А сега на вашето внимание материала за Симона Карагенова:

Четири съвета за пълнощастие от…една трудолюбива млада дама, която преследва мечтите си, сеейки добрина по пътя

  • ЕДНО: Мисли положително!

Симона КарагеноваМисълта е велико нещо. Всяка наша мисъл е в пространството, чака своето място и време, за да се осъществи. Положителното мислене е една от основните стъпки за „пълно щастие“. Когато мислите ни са позитивни, усещаме положителната енергия върху нас и хората около нас.

  • ДВЕ: Прави добро!

Прави добро по всяко време и на всекиго, независимо какво ти се случва. Отвръщай и на хубавото, и на лошото с добро. Доброто, което правиш, винаги ще се връща двойно. С него ще бъдеш в хармония с живота. Помагай, когато можеш и давай, когато имаш – това ще те прави по-щастлив!

  • ТРИ: Бъди благодарен!

Казвай по-често „благодаря“. Благодари за онова, което се случва в живота ти, защото то не е случайно, то идва с определена цел. Бъди благодарен за това, което си и което имаш.

  •  ЧЕТИРИ: Слушай музика и пей!

Симона КарагеноваСлушането на музика помага да подобрим настроението си. Ако сме тъжни, по-бързо изживяваме негативните чувства. Пеенето възвръща спокойствието и мира в душата ни. А съчетанието между слушане на музика и пеене води до създаване на позитивни емоции и генериране на щастливи чувства.

––––

Аз съм Симона Карагенова от Велико Търново, на 25 години съм. Вярвам в доброто, обичам да домакинствам, не се страхувам от работа, обичам и спорта – особено баскетбола. Преди да завърша училище имах две коренно различни мечти – медицината и спорта. Наложи се да избирам и съм щастлива от избора си. През 2016 година завърших висшето си образование в Националната спортна академия „Васил Левски“ със специалност Спортен мениджмънт, бакалавърска степен. В момента следвам магистратура по Маркетинг със специализация „Бранд мениджмънт“ в Университета за национално и световно стопанство. Започнах да се занимавам с баскетбол в първи клас и в продължение на 7 години бях част от местния отбор на Велт-94 за момичета, а след това и за девойки.

Симона КарагеноваВ момента изпълнявам функциите на статистик и на секретар в НАЛБ (Националната аматьорска лига по баскетбол).

Независимо, че вече не тренирам, тръпката от състезания, тренировки и всичко свързано с баскетбола живее все още в мен и не мисля, че някога ще спре. Още по време на публичната лекция на НАЛБ в НСА осъзнах, че НАЛБ е правилното място за мен и се радвам, че вече съм част от екипа на тази прекрасна организация.