Приятел Емил Тодоров

60
Националност
bul България

„На личностно ниво виждам как участието ми като треньор в НАЛБ се отразява изключително добре на развитието ми като индивид. Това да поема лидерска позиция в сфера, която ми е тотално непозната и в група, в която аз съм най-незнаещият и най-неподготвеният за тази работа, се оказа едно от най-големите предизвикателства за целия ми живот. Благодарение на НАЛБ направих изключително ценни приятелства, които ще ме радват за дълги години напред.

НАЛБ е скрит диамант, който ще продължава да играе все по-голяма роля в развитието на българския баскетбол и културата около него в следващите десетилетия. НАЛБ прави спорта изключително достъпен както за играчите, така и за публиката. За немалка част от участниците в лигата тя им позволява да не губят връзка с любимия спорт години след като за последно са играли. Има и такива като част от София Хилс-Спорт Вижън (включително и аз), които никога не биха започнали да се занимават с баскетбол без съществуването на НАЛБ.

НАЛБ също така успява да привлече публика, която професионалният баскетбол не би могъл да достигне. Съдейки по опита ми дотук, голяма част от публиката на НАЛБ е съставена от хора, които традиционно не се вълнуват от баскетбол. Емоцията към играта е несравнима, когато на терена не са случайни имена, а са твоят син, внук, брат, половинка, приятел, колега или дори познат на твой приятел. София Хилс-Спорт Вижън е един от отборите с най-голяма редовна публика в Четвърта дивизия и виждам как хора, които за пръв път се срещнаха с баскетбола чрез нас, в момента са по-редовни от някои играчи и очакват с нетърпение следващия ни мач.“