Александър Герин – MVP на деветия кръг във II дивизия

786

Александър Герин от отбора на Компир е най-полезният състезател на деветия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Герин ще получи наградата си в Неделя, на 03.12.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Фитстоун от 16:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Компир заема седмо място във временното класиране във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Въпреки че е с баланс от 5 победи и 4 загуби, със сигурност Компир ще бъде един от най-нежеланите съперници след края на редовния сезон. Тимът започва да разгръща потенциала си през настоящата кампания, като за това говори и фактът, че 1/3 от наградите за най-полезен състезател на кръга след първите 9 кръга са за представители на Компир. Отборът, който преминава разстоянието от Самоков до София и обратно за всеки свой двубой, вече разполага с изключителен състав и съвсем закономерно е считан за един от основните фаворити в дивизията, в случай че всички състезатели в тима играят във всяка негова среща. В деветия кръг Компир се наложи над Виваком със 106:78. В двубоя изпъкнаха невероятните качества на Александър Герин. Роденият в Самоков 23-годишен състезател завърши с 47 точки (15/23 за 3 точки и 1/1 за 2 точки), 7 асистенции, 4 борби, 2 откраднати топки и 2 чадъра за коефициент от 54. По този начин Герин излезе начело в класацията за най-много точки в един мач през настоящия сезон, както и в тази за най-висок коефициент в един мач през настоящия сезон. ТУК и ТУК можете да получите повече информация относно феноменалния мач на 189-сантиметровия състезател. Трябва да признаем, че при тези обстоятелства вероятно почти всеки друг би атакувал рекорда както за най-много точки в историята на НАЛБ, така и този за най-много тройки, особено имайки предвид факта, че на полувремето на двубоя срещу Виваком Александър Герин беше сполучил в 9 от 10-те си изстрела от далечно разстояние, но 7-те асистенции, 2-те откраднати топки и 2-та чадъра очевидно показват, че въпреки страхотния си ден, Герин нито за секунда не изневери на колективния дух. Той се състезава в НАЛБ от сезон 2015/2016, като за 10 мача преди старта на сезон 2017/2018 има средни показатели от 8.4 точки, 4.5 борби, 3.2 асистенции, 0.7 откраднати топки и 0.4 чадъра. Интересен факт е, че за 10 мача преди началото на настоящия сезон има общо 84 точки в НАЛБ, а сега в един двубой реализира повече от 50% от постижението си за въпросните 10 срещи – 47. През сезон 2017/2018 Герин е взел участие в 5 мача, в които записва средни показатели от 16.6 точки, 4.0 борби, 3.4 асистенции, 1.2 откраднати топки и 1.2 чадъра за 34.2 минути на терена. Със сигурност това невероятно постижение ще вдъхне още повече увереност както на Александър Герин, така и на отбора на Компир като цяло. А несъмнено с оглед на феноменалното му представяне, можем да твърдим, че напълно заслужено Герин достига до първо индивидуално отличие в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Александър Герин от Компир. Той постигна коефициент от 54, а тимът му се наложи над Виваком с 28 точки разлика. По този начин Герин събра 26 точки за класацията. На второ място е Стефан Пенков от Фитстоун с 23 точки (коефициент от 29 и победа на тима му с 6 точки разлика над Паляците). Петър Иванов от Рапидо Куриери е с 16 точки (коефициент от 18 и победа на тима му с 2 точки разлика над Джобтайгър Дюдс). На четвърто място с 15 точки е Теодор Велчев от Рапидо Куриери (коефициент от 17), а с 10 точки за класацията е Николай Василев от Кралете (коефициент от 23 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 13 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Александър Герин от Компир – 54. Денис Василев от Монстарс е с 32. С по 29 са Георги Гаджев от Дървоядите и Стефан Пенков от Фитстоун. След тях се нарежда Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен с 28.

Най-много точки в кръга вкара Александър Герин от Компир – 47. Втори е Денис Василев от Монстарс с 31. На трето място с 26 е Иван Иванов от Виваком. След тях е Момчил Маринов от Виваком с 25. Топ 5 допълва Любомир Киров от Компир с 24.

Най-много борби в кръга овладяха Денис Василев от Монстарс и Георги Гаджев от Дървоядите – по 19. Трети е Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б с 16. С по 15 борби останаха Иван Бонев от София Ентъртейнмънт, както и съотборниците Станислав Петров и Николай Василев от Кралете.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 8. След него са Калин Петков, Александър Герин и Любомир Киров от Компир, Момчил Маринов от Виваком и Марио Юруков от София Ентъртейнмънт с по 7 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б с 6 откраднати топки. На второ място е Филип Неделчев от Рапидо Куриери с 5. Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс, Радослав Романов от Дървоядите, Джордже Даскалович от Паляците, Стефан Пенков от Фитстоун, Иван Бонев и Даниел Илчев от София Ентъртейнмънт, Георги Гаджев от Дървоядите, Тодор Енев от Кралете и Данаил Симеонов от Кучетата от Младост Б завършиха с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 5 чадъра. Георги Гаджев от Дървоядите е втори с 4. Топ 3 допълва Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен с 3. Стефан Пенков от Фистоун, Павел Весели от Джобтайгър Дюдс, Александър Герин от Компир, Радослав Романов от Дървоядите и Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б приключиха мачовете на своите отбори с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на осмия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Александър Герин (Компир)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG