Костадин Методиев – MVP на Януари в III дивизия

1284

Костадин Методиев от Балкан Ботевград е най-полезният състезател за месец Януари 2018 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя04.02.2018 година, когато отборът на Балкан Ботевград се изправя срещу Ремонт Експерт.

След вече обявените 15 награди за най-полезен състезател на кръга в трета дивизия, дойде време и за третата месечна награда. През месеците Декември и Януари се изиграха последните 4 кръга от първия етап в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018. Трябва да отбележим, че към класацията за Януари се причисляват и срещите от дванадесетия кръг, които бяха изиграни през Декември. С други думи, в класацията за Януари в трета дивизия се включват 12-и, 13-и, 14-и и 15-и кръг.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като в момента платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, за който имаме уверението, че ще бъде отстранен съвсем скоро, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Интересен факт е, че Костадин Методиев не е на първо място в класацията за най-полезен състезател на месеца. Номер 1 в класацията за Януари е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали със среден коефициент от 28.8 (115 за 4 мача). Според правилата, описани ТУК обаче един състезател може да стигне до материалната награда само веднъж в рамките на сезона. Търпанов вече е печелил приза за MVP на месеца. Сега за него остава признанието, че той също ще бъде вписан в историята като най-полезен състезател на месеца, както може да бъде видяно и в индивидуалния му профил, но материалната награда ще отиде при следващия в подреждането. На второ място се нарежда Костадин Методиев от Балкан Ботевград със среден коефициент от 28.7 (86 за 3 мача). Трети с общ коефициент от 73 за 3 мача или средно по 24.3 на мач е Петър Иванов от Ботев 2012 Б. Емил Емилов от Любимец е четвърти с 23.8 (общо 95 за 4 мача). Топ 5 в класацията допълва Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с коефициент на полезно действие от 23.3 средно на мач (70 общо за 3 мача).

Отборът на Балкан Ботевград продължава със страхотното си представяне в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Тимът завърши първия етап от редовния сезон в дивизията с баланс от 11 победи и 3 загуби, заемайки третото място в класирането. По този начин Балкан Ботевград попадна и в първата петица, което от своя страна ще даде предпоставки и за по-благоприятни съперници в плейофите. Тимът от Ботевград много бързо успя да се утвърди като един от най-добрите в дивизията, а освен това демонстрира постоянно и изключителния си отборен дух. Балкан Ботевград беше неизменна част и от страхотния баскетболен празник в Ботевград, организиран от НАЛБ. И въпреки че колективът е на първо място в Балкан Ботевград, отборът може да се похвали и с втори индивидуален призьор, но първи с отличие за цял месец. Костадин Методиев играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол, като за 11 мача до момента има средни показатели от 19.6 точки, 6.8 борби, 1.7 асистенции, 2.6 откраднати топки и 0.6 чадъра за 26.1 минути на терена. В последните двубои на тима си той се представя наистина впечатляващо. В дванадесетия кръг при победата на Балкан Ботевград над Пистолет с 91:48 Методиев завършва с 35 точки (11/19 за 2 точки, 3/3 за 3 точки и 4/4 от линията за наказателни удари), 14 борби (5 в нападение), 8 асистенции и 5 откраднати топки. По този начин 29-годишният състезател постигна коефициент от 50, както ще видите ТУК, попадайки и в елитния списък на състезателите с най-висок коефициент в един мач. При победата над Скравена с 6 точки разлика в двубоя, проведен в Ботевград, Костадин Методиев завършва с 22 точки (4/8 за 2 точки, 3/6 за 3 точки и 5/10 от линията за изпълнение на наказателни удари), 9 борби (6 в нападение), 3 откраднати топки и 2 асистенции. В петнадесетия кръг Балкан Ботевград се наложи над Ботев 2012 Б с 18 точки разлика, а Методиев завърши с 15 точки, 8 борби (4 в нападение) и 2 откраднати топки за 18 минути на терена. С оглед на блестящото си представяне напълно заслужено Костадин Методиев вече може да се похвали с първо индивидуално отличие в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, а отборът на Балкан Ботевград има поредни поводи за радост, свързани с участието на тима в НАЛБ.

Топ реализатор до момента в трета дивизия е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 22.9 точки средно на мач. Втори е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 21.7, а топ 3 допълва Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 19.9.

При борците лидер е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 15.2 борби средно на мач. След него с 14.6 е Владимир Гулев от Любимец. На трето място е Емил Емилов от Любимец с 13.5.

При асистенциите водач е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 8.6 точни завършващи подавания средно на мач. Борислав Георгиев от Скравена се отчита средно с по 5.5 асистенции, а трети е Иван Иванов от Балкан Ботевград с 5.3.

Най-добър „крадец“ до момента е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 3.9 откраднати топки средно на мач. Павел Мичев от София Уориърс е с 3.4. След тях е Георги Димитров от Бойз Фром Да Хууд с 3.3 откраднати топки средно на мач.

При блокировачите с 3.3 чадъра средно на мач е Александър Анастасов от Ремонт Експерт. Ави Митрани от Стрийт Бенгърс се отчита с по 1.8, а на трето място с 1.6 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач се нарежда Георги Найденов от Мечките.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

ТУК можете да видите и крайното класиране от първия етап на редовния сезон в трета дивизия, както и временните класирания в обособените три групи.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2017 година в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2017 година в трета дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на месец Януари 2018 година в трета дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали), Костадин Методиев (Балкан Ботевград)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG