Тони Прокопиев – MVP на тринадесетия кръг в I дивизия

1084

Тони ПрокопиевТони Прокопиев от отбора на Олд Старс 22 е най-полезният състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Прокопиев ще получи наградата си утре, в Събота, на 21.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост от 18:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Олд Старс 22 продължава да прави всичко възможно да пренебрегне отсъствията поради контузии на ключови състезатели. Въпреки сърцатата игра на състезателите в тима, Олд Старс 22 е на едно от последните 2 места, като след 13 кръга има едва 3 победи. Миналогодишните вицешампиони разполагат и с най-слабото нападение в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, като за 13 мача са вкарали едва 899 точки или по-малко от 70 точки средно на мач. Понякога обаче от Олд Старс 22 правят чудесни мачове, като именно такъв беше и последният за тима. Тогава победен беше отборът на Рейнджърс с 84:67. И въпреки че очевидно Олд Старс 22 ще завърши редовния сезон на по-задно място спрямо миналогодишната кампания, когато тимът остана втори и след редовния сезон, и след плейофите, то има и някои доста положителни факти, които няма как да не карат състезателите и феновете на Олд Старс 22 да бъдат горди и щастливи. Един от тези факти е отличната игра на Тони Прокопиев през целия сезон. Роденият през 1995 година състезател показва невероятно израстване. Срещу Рейнджърс Прокопиев завърши с 20 точки (8/11 за 2 точки) и 12 борби за коефициент от 32. Именно той е с ключова роля и за другите две победи на тима. Срещу АктивТрейдс се отчита с 20 точки (8/12 за 2 точки), 9 борби, 5 чадъра, 4 откраднати топки и 3 асистенции за победата на Олд Старс 22 с 1 точка разлика. Срещу Кучетата от Младост пък завършва с 14 точки и 11 борби, а тимът му печели със 7 точки разлика. През миналия сезон младият състезател, роден в Свищов, записва средни показатели от 16.3 точки, 5.9 борби, 1.9 асистенции, 1.6 откраднати топки и 1.1 чадъра. За 11 мача до момента през сезона Прокопиев се отчита с 19.7 точки, 6.6 борби, 2.6 асистенции, 2.4 откраднати топки и 1.8 чадъра средно на мач. А трябва да прибавим и фактът, че през настоящия сезон много по-често той се нагърбва с отговорността в ключови моменти. Тони Прокопиев е и един от най-атрактивните състезатели в Националната аматьорска лига по баскетбол. Неслучайно и той има цели 4 номинации за топ изпълнение на сезона – най-много от всички в НАЛБ. ТУК, ТУК, ТУК и ТУК можете да си ги припомните. Двукратният участник в мача на звездите достига до своята първа индивидуална награда след 38 изиграни двубоя в кариерата си в НАЛБ. А имайки предвид показаното до момента, със сигурност „заслужено“ е дори меко казано. Със сигурност и при подобна игра можем да очакваме да виждаме все по-често 21-годишния Тони Прокопиев с индивидуални отличия.

Тони ПрокопиевИнтересен факт е, че Тони Прокопиев не събра най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Марио Александров от Кучетата от Младост. Той постигна коефициент от 28, а тимът му се наложи с 5 точки разлика над Дефект-Вир Рипеър. По този начин Александров събра 23 точки за класацията. Според правилата, описани ТУК обаче, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Александров остава признанието, че той остава в историята като най-полезен състезател и на този кръг. Интересен факт е, че той става едва вторият състезател през сезона, който успява да достигне до отличието повече от веднъж. Марио Александров изигра впечатляващ мач срещу Дефект-Вип Рипеър и завърши с 21 точки, 9 асистенции и 8 борби, като беше с ключова роля за драматичната победа на своя тим. Втори в класацията е Тони Прокопиев от Олд Старс 22 с 15 точки (коефициент от 32 и победа на тима му със 17 точки разлика над Рейнджърс). Друг състезател с 15 точки за класацията е Георги Гулабчев от Олд Таймърс (коефициент от 36 и победа на тима му над Ботев 2012 с 21 точки разлика). Гулабчев също остава в историята като MVP на кръга, просто в случая материалната награда няма да достигне до него, тъй като е с равни показатели с Прокопиев, но отборът му бие с по-голяма разлика. На четвърто място е Мартин Славов от Олд Таймърс с 13 точки за класацията (коефициент от 34). Калоян Николов от Норт Уест е с 12 точки за класацията (коефициент от 28 и победа на своя тим с 16 точки разлика над Микс).

За историята:

Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост), Тони Прокопиев (Олд Старс 22), Георги Гулабчев (Олд Таймърс)

Георги ГулабчевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Гулабчев от Олд Таймърс – 36. Втори е Ивайло Константинов от Брикс с 35. Трето място заема Мартин Славов от Олд Таймърс с 34. Тони Прокопиев от Олд Старс 22 завърши с 32. Топ 5 допълва Георги Георгиев от Олд Старс 22 с коефициент на полезно действие от 30.

Албертин ЙордановНай-много точки в кръга вкара Албертин Йорданов от Ботев 2012 – 28. На второ място е Георги Чакъров от Ероус с 27. Топ 3 допълва Георги Гулабчев от Олд Таймърс с 26. Четвърти е Георги Георгиев от Олд Старс 22 с 25 точки, а след него останаха съотборниците Филип Сребров и Симеон Георгиев от Брикс с по 23.

Най-много борби в кръга овладяха съотборниците Георги Гулабчев и Мартин Славов от Олд Таймърс – по 17. След тях се нарежда Ясен Кръстев от Дефект-Вип Рипеър с 14 борби. На четвърто място е Красимир Кирилов от Рейнджърс с 13. Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Калоян Николов от Норт Уест, както и съотборниците Теодор Александров и Кристиян Райчев от Брикс завършиха с по 12 овладени топки под двата коша.

Мартин СлавовС най-много асистенции в кръга приключи Мартин Славов от Олд Таймърс – 12. Марио Александров от Кучетата от Младост и Ивайло Константинов от Брикс заемат второто място с по 9 асистенции. Цветан Георгиев от Ботев 2012 завърши с 8, а Емил Петров от Норт Уест – със 7.

Светослав ДимитровНай-добър “крадец” на кръга е Светослав Димитров от Олд Старс 22 с 5 откраднати топки. Искрен Иванов и Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Александър Христов от Кучетата от Младост и Иван Петков от София Лайънс завършиха мачовете на своите отбори с по 4.

Михаил ИвановТоп блокировачът в кръга е Михаил Иванов от Ботев 2012 – 3. След него е Теодор Александров от Брикс с 2 чадъра. А на трето място има цели 17 състезатели с по 1 блокирана стрелба на противников състезател.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владислав Шуранов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Теодор Атанасов (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс), Красимир Кирилов (Рейнджърс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост), Тони Прокопиев (Олд Старс 22), Георги Гулабчев (Олд Таймърс)

Красимир Кирилов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Красимир Кирилов от Рейнджърс получи наградата си.

Цветан Георгиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на месец Ноември 2016 година в първа дивизия Цветан Георгиев от Ботев 2012 също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG