Александър Анастасов – MVP на IV кръг в III дивизия

708

Александър Анастасов от отбора на Ремонт Експерт е най-полезният състезател на четвъртия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Анастасов ще получи наградата си в Събота, на 27.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Бойз Фром Да Хууд от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След като стартираха с 2 загуби участието си в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 бронзовите медалисти от Ремонт Експерт бързо записаха и 2 победи, като в момента са с баланс от 2 победи и 2 загуби. Отличен мач при последната победа на Ремонт Експерт – над Ботев 2012 Б – изигра Александър Анастасов. Той завърши с 12 точки (5/8 за 2 точки и 2/5 от линията за наказателни удари), 15 борби (5 в нападение), 5 асистенции и 4 чадъра за коефициент от 30. За 4 мача до момента през настоящия сезон 34-годишният състезател записва средни показатели от 8.8 точки, 14.8 борби, 3.0 асистенции, 1.5 откраднати топки и 2.0 чадъра. Анастасов се намира на трето място в класацията за най-много борби средно на мач в трета дивизия. Той дели четвъртото място сред най-добрите блокировачи. Припомняме, че именно роденият в Плевен състезател завърши редовния сезон през изминалия шампион като най-добър борец и най-добър блокировач в трета дивизия от първенството на НАЛБ. В плейофите той отново се нареди на първо място сред най-добрите борци. Освен, че беше с ключов принос за третото място на Ремонт Експерт както в редовния сезон, така и в шампионата като цяло, Александър Анастасов записа и страхотни индивидуални постижения. Той попадна в идеалната петица в дивизията, като участва и в Мача на звездите на НАЛБ за трета дивизия, а също така завърши на четвърто място по коефициент в редовния сезон. Именно сезон 2017/2018 е най-добрият за Анастасов до момента в кариерата му в НАЛБ. Тогава той записва средни показатели от 7.2 точки, 14.7 борби, 2.1 асистенции, 1.1 откраднати топки и 2.8 чадъра за 32.9 минути на терена. Преди старта на сезон 2018/2019 200-сантиметровият състезател има 93 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 5.3 точки, 8.5 борби, 1.2 асистенции, 0.8 откраднати топки и 1.7 чадъра. Преди старта на настоящата кампания той се намира на пето място във вечната класация на най-добрите блокировачи в историята на НАЛБ. А сега напълно заслужено Александър Анастасов вече може да се похвали и с първа награда за най-полезен състезател на кръга.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Александър Анастасов от Ремонт Експерт. Той постигна коефициент от 30, а тимът му се наложи със 7 точки разлика над Ботев 2012 Б. По този начин Анастасов събра 23 точки за класацията. С по 22 точки са Ангел Братанов отново от отбора на Ремонт Експерт (коефициент от 29) и Красимир Димов от Стрийт Бенгърс (коефициент от 33 и победа на тима му над София Уориърс с 11 точки разлика). На четвърто място е Денис Христов от Джедай Мастърс с 21 точки (коефициент от 32 и победа на тима му с 11 точки разлика над Кралете). Пети е Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс с 13 точки за класацията (коефициент от 24).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Милчев от Кучетата от Младост Б – 39. Съотборникът му Иван Томов е с 34. Трети е Красимир Димов от Стрийт Бенгърс с 33. На четвърто място е Денис Христов от Джедай Мастърс с 32, а Александър Анастасов от Ремонт Експерт е с коефициент от 30.

Най-много точки в кръга вкара Красимир Димов от Стрийт Бенгърс – 39. На второ място е Ангел Братанов от Ремонт Експерт с 30. Теодорос Зиакас от Фантомс е с 28. Четвърти е Иван Томов от Кучетата от Младост Б с 27. Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б и Христо Милчев от Кучетата от Младост Б отбелязаха по 26 точки.

Най-много борби в кръга овладя Горан Маркович от София Уориърс – 20. След него с 16 е Любомир Кочев от Скравена. Денис Христов от Джедай Мастърс, Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс са с по 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Вилиян Милчев от Фантомс – 8. Втори е Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б със 7. С по 6 завършиха Антон Начев от Кралете, Мартин Киров от Ремонт Експерт и Георги Димитров от Скравена.

Най-добър “крадец” на кръга е Антон Начев от Кралете с 9 откраднати топки. Със 7 на второ място се нарежда Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс. Николай Георгиев и Калеб Акенс от Фантомс, Георги Гърбиджанов от Скравена и Николай Стайков от Стрийт Бенгърс завършиха с по 5 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Горан Маркович от София Уориърс и Петър Попов от Кучетата от Младост Б с по 5 чадъра. Топ 3 допълва Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 4. Четвърти е Саша Стаменов от Ботев 2012 Б с 3. Димитър Митев от АК-47-ърс, Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс, Николай Петков от Кралете, Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд и Христо Бозуков от Мечките приключиха с по 2 чадъра.

Най-полезният състезател на втория кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Драгомир Вутов от София Уориърс получи наградата си.

Най-полезният състезател на третия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Антон Начев от Кралете също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG