Ангел Братанов – MVP на XI кръг в III дивизия

842

Ангел Братанов от отбора на Ремонт Експерт е най-полезният състезател на единадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Братанов ще получи наградата си в Понеделник, на 07.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Кралете от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Ремонт Експерт завърши първия полусезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 на трето място с баланс от 8 победи и 3 загуби. През миналия сезон тимът отново завърши на трето място в редовния сезон, а след това достигна и до бронзовите медали от шампионата в трета дивизия. Основен двигател на тима както в организационен план, така и на терена, за поредна година е Ангел Братанов. В деветия кръг отборът на Ремонт Експерт се наложи с 4 точки разлика над Мечките. Със сигурност Братанов не изигра най-добрия си мач, но присъствието му на терена отново беше от ключово значение. Въпреки че в този двубой 39-годишният състезател сполучи при едва 3 от опитите си от далечно разстояние, той компенсира със страхотна борбеност, овладявайки 14 топки под двата коша и завършвайки с коефициент от 12. Имайки предвид и малката разлика, с която тимът му победи, всичко това се оказа достатъчно за Братанов, за да достигне до поредно отличие. Роденият в Ивайловград състезател завърши първия полусезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ на второ място по отбелязани стрелби от далечно разстояние (с 1 по-малко от първия). За 11 мача до момента през сезона Ангел Братанов записва средни показатели от 13.6 точки, 8.7 борби, 3.1 асистенции, 1.6 откраднати топки и 0.5 чадъра. Преди началото на настоящата кампания той има 55 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 17.0 точки, 8.2 борби, 3.0 асистенции, 1.7 откраднати топки и 0.6 чадъра. Ангел Братанов достига до отличието за най-полезен състезател на кръга в трети пореден сезон. Това е неговият четвърти подобен приз. Той има и 1 награда за MVP на месеца. Както вече стана дума, Братанов е с основна заслуга и за бронзовите медали на Ремонт Експерт. През последните два сезона е неизменен участник в Мача на звездите на НАЛБ за трета дивизия. През последните два сезона попада и във втората петица в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Напълно заслужено с оглед на цялостното му представяне, а и усилията му в организационен план в комбинация с лидерските му качества, Ангел Братанов достига до своето поредно отличие за най-полезен състезател на кръга.

Интересен факт е, че Ангел Братанов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Данчев от Ремонт Експерт. Той постигна коефициент от 22, а тимът му се наложи с 4 точки разлика над Мечките. По този начин Данчев събра 18 точки за класацията. След него се нарежда Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 14 точки (коефициент от 18). Те обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУК и ТУК. С по 8 точки за класацията са Ангел Братанов от Ремонт Експерт (коефициент от 12) и Саша Стаменов от Ботев 2012 Б (коефициент от 31 и победа на тима му над Бойз Фром Да Хууд с 23 точки разлика). При подобно равенство, както е описано и ТУК, се гледа отборът на кой състезател печели своята среща с по-малка разлика. В случая това е отборът на Ремонт Експерт. Разбира се, в профилите и на четиримата е отбелязано, че са най-полезни състезатели на съответния кръг. Топ 5 допълва Петър Попов от Кучетата от Младост Б със 7 точки (коефициент от 13 и победа на тима му с 6 точки разлика над Стрийт Бенгърс).

За историята:

Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Бойчо Станев от Фантомс – 53. На второ място е съотборникът му Калеб Акенс с 41. Трети е Горан Маркович от София Уориърс с 39. Саша Стаменов от Ботев 2012 Б е с 31. Пети е Деян Михов от Кралете с 30.

Най-много точки в кръга вкара Бойчо Станев от Фантомс – 39. Втори е Георги Димитров от Скравена с 25. Калеб Акенс от Фантомс, Лъчезар Лефтеров от Ботев 2012 Б, Александър Калъпов от АК-47-ърс, Павел Мичев от София Уориърс и Деян Михов от Кралете отбелязаха по 22 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Калеб Акенс от Фантомс и Деян Михов от Кралете – по 19. На трето място е Деян Боздуганов от Бойз Фром Да Хууд със 17. Четвърти е Горан Маркович от София Уориърс с 16, а след тях с по 15 овладени топки под двата коша завършиха Георги Найденов от Мечките и Константин Близнаков от Кралете.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 9. На второ място с 8 е Мартин Палашев от Мечките. Иван Георгиев от Джедай Мастърс, Вутомир Павлов от Фантомс, Зоран Йовановски и Саша Стаменов от Ботев 2012 Б, както и Руслан Хачикян и Горан Маркович от София Уориърс са с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Деян Вълчев от Фантомс и Георги Георгиев от Скравена с по 7 откраднати топки. Топ 3 допълва Калеб Акенс от Фантомс с 6. Константин Близнаков от Кралете е с 5. Антон Начев от Кралете и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б останаха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Горан Маркович от София Уориърс с 4 чадъра. Бойчо Станев от Фантомс и Николай Василев от Кралете са с по 3. Александър Анастасов от Ремонт Експерт е с 2 чадъра.

Най-полезният състезател на деветия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Иван Томов от Кучетата от Младост Б получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Октомври 2018 година в трета дивизия Иван Томов от Кучетата от Младост Б получи и тази си награда.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: 
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: 
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG