Атлетик 95 Куклен спечели титлата в трета дивизия

906

НАЛБОтборът на Атлетик 95 Куклен спечели титлата в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017!

Освен златото в дивизията тимът си осигури и директна промоция във втора дивизия, където ще се състезава през предстоящия сезон 2017/2018.

На 6 Юли 2017 година завършиха мачовете от трета дивизия от първенството на НАЛБ в София. След близо 10-месечната надпревара тимът на Атлетик 95 Куклен се наложи над Волтрон с 2:1 победи във финалната серия, с което напълно заслужено грабна златото.

През настоящия сезон в дивизията бяха изиграни цели 155 двубоя.

Отборът от Куклен се превръща в първия шампион на трета дивизия в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол.

В редовния сезон Атлетик 95 Куклен завърши на трето място с баланс от 12 победи и 3 загуби. В плейофите тимът приключи с 8 победи и 2 загуби.

След като третите в редовния сезон във втора дивизия – София Хоукс – триумфираха с титлата във втора дивизия, сега третите в редовния сезон в трета дивизия – Атлетик 95 Куклен – достигат до златото в трета дивизия.

Напомняме и че до сезон 2016/2017 винаги отборът, който завършва на първо място в редовния сезон след това става и шампион.

ВолтронОтборът на Волтрон демонстрира невероятна доминация по време на редовния сезон, завършвайки с 14 победи и 1 загуба – загубата дойде едва в последния кръг, когато вече беше ясно, че Волтрон не може да бъде изместен от първото място. Интересен факт е, че Волтрон и Атлетик 95 Куклен се срещат в редовния сезон още на 09.10.2016 година, когато Волтрон печели с 84:57. Вероятно са малцина тези, които биха предвидили, че 10 месеца по-късно двата тима ще се изправят на финал, а победител ще бъде отборът, който губи с почти 30 точки разлика.

Разбира се, отборът на Волтрон заслужава адмирации за доброто си представяне и второто място, което тимът успя да извоюва.

КралетеВ серията за трето място отборът на Кралете се наложи над Фантомс с 2:0 победи, като по този начин си извоюва бронзовите медали.

В трета дивизия през настоящия сезон участваха 16 отбора. От 02.10.2016 година до 06.07.2017 година само в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София се изиграха цели 155 мача.

НАЛБ, Трета дивизия, София, Сезон 2016-2017Ето го и крайното класиране в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София за сезон 2016/2017:

1. Атлетик 95 Куклен
2. Волтрон
3. Кралете
4. Фантомс
5. Блу Девилс
6. Топ Тен
7. Стрийт Бенгърс
8. Бойз Фром Да Хууд
9. Джедай Мастърс
10. Мечките
11. Скравена
12. Виваком
13. Любимец
14. Ботев 2012 Б
15. София Скай Уокърс
16. Ръш Баскетбол

Наградата за най-добър реализатор в плейофите отива при Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд, който завърши с 27.2 точки средно на мач в елиминационната фаза (136 точки за 5 мача).

Кристиан Милев и Марин МеханджиевНай-полезен състезател в плейофите стана Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен. Той не пропусна нито един двубой от финалната серия и успя умело да поведе своите съотборници към така жадуваната титла. В решителния трети двубой капитанът на тима от Куклен завърши със 17 точки, 9 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 1 чадър, а срещу него бяха извършени и цели 9 нарушения (от общо 16, които са извършени срещу състезателите на Атлетик 95 Куклен). Към отличното му представяне в най-важния мач за тима трябва да добавим и че той допусна едва 1 грешка, което имайки предвид класата на състезателите на Волтрон, пресата на съперника и отговорностите на Милев, свързани с организацията на своя тим, наистина звучи невероятно.

Индивидуалните статистики на всички състезатели са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му (изключение за момента правят само участниците в баражите за влизане във втора дивизия). Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в плейофите + топ 5 във всяка категория.

Атлетик 95 (Куклен)Отборът на Атлетик 95 Куклен се докосва до НАЛБ за първи път през сезон 2015/2016, когато тимът взима участие в турнира на НАЛБ в Южна България. През сезон 2016/2017 се включва в първенството в София. Взима участие отново и на турнира в Южна България, на който завършва на четвърто място от 12 отбора. Определено обаче първенството в София е сериозното предизвикателство пред Атлетик 95 Куклен. Сериозно основно по две причини – убийствената конкуренция и пътуването за всеки един мач.

Тимът записва невъобразим прогрес в течение на сезон 2016/2017 и напълно заслужено Атлетик 95 Куклен вече може да се похвали с първата титла, свързана с баскетбола в град Куклен.

Начинът, по който представителите от Южна България успяват да допринасят за развитието на любимата си игра в своя роден край несъмнено заслужава възхищение.

Трябва да признаем и че въпреки кадровите проблеми в състава на Волтрон, най-вече свързани с отсъствието на Радослав Йорданов, от Атлетик 95 Куклен достигнаха до титлата в отсъствието на двамата си състезатели с най-солидни показатели в течение на целия сезон – Веселин Филчев и Стефан Стайнов.

Организацията, която успя да създаде в отбора Иван Горев, може спокойно да послужи за пример на всеки, който иска да ръководи отбор – без значение на какво ниво. Отдадеността, с която се захвана с проекта за мъжки отбор на Атлетик 95 Куклен от самото начало, несъмнено не ни дава право да не отделим заслужените редове за Горев. Вече стана дума, че тимът от Куклен записа невероятен прогрес в течение на сезона. Категорично можем да заявим, че основната заслуга за това е именно на Иван Горев. Мач след мач, анализ след анализ, той успя да създаде изключително добре сработена машина – отбор в пълния смисъл на думата, в който всеки знае какво се очаква от него. Тактическата подготовка на тима е пословична, като за това говори достатъчно красноречиво и третият двубой във финалната серия.

В ролята на абсолютен аутсайдер, при отсъствието на Стефан Стайнов, след контузията в първия двубой от серията на Веселин Филчев, както и психологическото предимство на Волтрон – особено с оглед на втория двубой (в който в третата част Атлетик 95 Куклен имаше преднина от 16 точки, но в крайна сметка загуби с 13), Горев успя да извлече абсолютния максимум от всеки един състезател, с който разполагаше за решителния трети мач във финалната серия.

След като за 15 мача в редовния сезон отборът на Волтрон отбелязваше средно по 95.2 точки на мач (47.6 за едно полувреме), тимът от Куклен успя да ограничи съперника си до едва 47 точки за целия мач и 16 за първото полувреме. Факт, който говори напълно достатъчно за себераздаването и тактическата дисциплина, изповядвана от Атлетик 95 Куклен.

Иван Горев напълно сполучливо беше взел мерки и срещу пресата на цяло игрище от страна на Волтрон, благодарение на която Волтрон успя да обърне развоя на втория двубой в своя полза.

Интересен факт е и че за цели 25 мача, които изигра отборът на Атлетик 95 Куклен в първенството на НАЛБ в София, той не получи нито едно техническо или дисквалифициращо нарушение. Заедно с Любимец тимът от Куклен стигна и до купата за спортсменство след като в редовния сезон нямаше нито едно нарушение от дисциплинарен характер. Никога досега шампион не е ставал отбор, който по-рано през сезона вдига купата за спортсменство. Факт, който показва, че добрата дисциплина винаги е предпоставка за сериозни успехи.

Отборът на Атлетик 95 Куклен се класира директно във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София за сезон 2017/2018, а за Волтрон предстои бараж за участие във втора дивизия. Баражи за влизане във втора дивизия вече стартираха и за Кралете и Фантомс.

ТУК можете да откриете повече информация.

Несъмнено изцяло положителни думи заслужават абсолютно всички – както представителите на Атлетик 95 Куклен, така и тези на Волтрон, а и всички в дебютния сезон на трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София.

Сезонът, който успя да запише отборът на Волтрон, макар и да не завърши с пълен успех, определено може да накара представителите на тима да изпитват само и единствено гордост от добре свършената работа.

Баскетболът в Куклен пък има своя първи шампион и напълно заслужено имената на всички виновници това да се случи остават със златни букви в историята на спорта в градчето, разположено в полите на Родопите и с население от около едва 5 хиляди души.

Финалната серия беше изпълнена с изключително много качествен баскетбол и невероятни емоции. От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме, че идеята за трета дивизия беше одобрена от участниците, а само година по-късно този проект се утвърди като повече от правилен, успешен и сполучлив.

Изказваме сърдечни благодарности на всички участници в трета дивизия! Надпревара, която продължи почти 10 месеца и за която бяха необходими 155 срещи, за да бъде излъчен шампионът!

Поздравления за всички в Атлетик 95 Куклен и специално за ръководителя на тима Иван Горев, чиито усилия бяха неимоверни, но фактът, че всеки труд се отблагодарява въпреки всички трудности, се затвърди напълно!

Атлетик 95 КукленЕто ги и имената на шампионите, които остават в историята като триумфиралите в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София – Атлетик 95 Куклен, сезон 2016/2017: Петромил Терзиев, Стефан Стайнов, Марин Георгиев, Богомил Дичев, Кристиан Милев, Любомир Церковски, Илия Джуров, Иван Горев, Николай Поппалов, Божидар Сотиров, Кирил Дялков, Любомир Стойчев, Мартин Леви, Николай Йовчев, Веселин Филчев, Диян Бараков. Треньор: Иван Горев, помощник-треньор: Атанас Атанасов

Пълна информация за дивизиите в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София през сезон 2017/2018 можете да откриете ТУК.

Атлетик 95 КукленЧаст от радостта на първите шампиони в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София – Атлетик 95 Куклен.

Честито на Атлетик 95 Куклен още веднъж! Благодарим отново и на всички участници в трета дивизия! За нас беше чест!