Ботев 2012 Б с наградата за спортсменство “Веселин Господинов”

Постиженията на завършилите в топ 3 в редовния сезон във всяка от трите дивизии в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018  вече са описани в отборните профили на тимовете, а също така и в индивидуалните профили на всички състезатели и треньори от съответните отбори.

И въпреки че борбата за отборните награди ще се състои по време на плейофите, след края на редовния сезон от НАЛБ връчваме и отборна награда. Става дума за наградата за спортсменство, която от края на сезон 2016/2017 обявихме, че ще носи името “Веселин Господинов”, като ТУК може да прочетете повече по въпроса.

С поведението си както на терена, така и извън него, Веско Господинов даваше чудесен пример. Освен отличен състезател, той беше и невероятен човек. Затова от сезон 2017/2018 наградата за спортсменство в Националната аматьорска лига по баскетбол ще бъде на името на Веселин Господинов.

Разбира се, при 39 отбора, които участват само в първенството на НАЛБ през настоящия сезон, е трудно да посочим един, който заслужава наградата. Затова обособихме критерии, които да ни помагат в тези ситуации.

Критерият в случая е много прост – отборът на Ботев 2012 Б е последният тим от първенството с дисциплинарно наказание. Разбира се, отборите само с по една дисциплинарна проява по време на редовния сезон са много, затова този път решихме призът да отиде при този, който най-дълго време е демонстрирал коректност и спортсменство.

Изключително успешният проект за втори отбор на врачанската школа получава ново признание. Радващ е и фактът, че тимът на Ботев 2012 Б е съставен предимно от много млади състезатели, които показват страхотно поведение на терена. Разбира се, трябва да отдадем заслуженото и на техните треньори и ментори. Определено младият тим дава невероятен пример не само с фурора, който прави в плейофите през настоящия сезон, но и с поведението си на терена.

Естествено описаните по-горе факти за Ботев 2012 Б с пълна сила важат и за много други тимове. По никакъв начин не искаме да подценяваме положителното отношение и на останалите отбори. Както вече споменахме, голяма част от тези 39 отбора в първенството на НАЛБ завършиха с изключително малко “провинения” от дисциплинарен характер, което само по себе си говори достатъчно и напълно резонно можем да отнесем тези “провинения” към “напълно инцидентни”. А както вероятно сте се уверили през годините, от Националната аматьорска лига по баскетбол определено държим на правилата и тяхното стриктно спазване.

История на носителите на наградата за спортсменство в първенството на НАЛБ, която за първи път е връчена през сезон 2014/2015, а от сезон 2017/2018 носи името “Веселин Господинов”:

Сезон 2014/2015 – Лъвовете и Костенец
Сезон 2015/2016 – Саут ПаркСкритите Лимонки и Монстарс
Сезон 2016/2017 – Атлетик 95 Куклен и Любимец
Сезон 2017/2018 – Ботев 2012 Б

През сезон 2011/2012 обаче, макар и без обособена награда, отборът на Светкавица също стига до признание за спортсменство.

С радост ще даваме все повече подобни отличия.

Очаквайте информация и по отношение на трите нови награди, които обявихме, че ще връчим след гласуване през настоящия сезон – за спортсмен, треньор и най-прогресиращ състезател. ТУК ще откриете повече информация.

ТУК може да откриете пълна информация относно индивидуалните награди в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018.

ТУК пък ще откриете пълна информация относно индивидуалните награди във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018.

Ботев 2012 Б ще получи наградата си преди следващия мач на тима. Още веднъж поздравления и благодарности както за Ботев 2012 Б, така и за всички останали отбори, които показваха коректност, положително отношение и разбиране по време на целия редовен сезон!

Самият факт, че броят на стартиралите и завършилите редовния сезон отбори отново е един и същи, определено ни прави щастливи и показва добра съвместна дейност, за което сме изключително признателни!

Страхотен е и фактът, че всички участващи отбори са декларирали желанието си да продължат да бъдат част от Националната аматьорска лига по баскетбол, както може да прочетете ТУК.