Васил Костов – MVP на единадесетия кръг във II дивизия

913

Васил КостовВасил Костов от отбора на Саут Парк е най-полезният състезател на единадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Костов ще получи наградата си в Неделя, на 24.01.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Гуми-Нет от 18:15 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Саут Парк се представя много силно от началото на сезона, като в момента се намира на пето място с баланс от 7 победи и 4 загуби. Макар и изиграл едва 4 мача за Саут Парк, Васил Костов прави много добро впечатление, като в тях вкарва средно по 17.8 точки и овладява по 12.5 борби на мач. Срещу Паляците Костов реализира 21 точки и овладя 17 борби (10 в нападение) при стрелба 8/13 за 2 точки. Трябва да отбележим, че срещата беше спечелена с продължение от отбора на Саут Парк. До продължението пък се стигна след като Владислав Дяков от Саут Парк вкара тройка секунди преди края на мача, с което изравни резултата. Трябва да отбележим и че Васил Костов демонстрира завидна стрелба от линията за наказателни удари, като в срещата срещу Паляците той завърши без грешка – 5/5, а до момента процентът му от фала в четирите играни мача е 90%, което със сигурност говори доста добре за ръстов състезател като него. И така Костов вече може да се похвали с първата си награда в НАЛБ, а Саут Парк – с първия си индивидуален призьор в историята.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Васил Костов от Саут Парк. Той постигна коефициент от 32, а тимът му се наложи над Паляците с 5 точки разлика (след продължение), което означава, че Костов има 27 точки за класацията. На второ място с по 25 точки за класацията се нареждат Владислав Дяков от Саут Парк (коефициент от 30) и Мариян Калчев от ТУ-София (коефициент от 31 и победа на тима му с 6 точки разлика над Фитстоун). Четвърти е Филип Неделчев от Рапидо Куриери с 23 точки за класацията (коефициент от 29 и победа на тима му с 6 точки разлика над Джедай Мастърс), а топ 5 допълва Георги Георгиев от БГО Софтуер с 19 точки за класацията (коефициент от 24 и победа на тима му с 5 точки разлика над Дюдс).

Мартин МеханджиевИван ПаничерскиНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Мартин Механджиев от София Хоукс и Иван Паничерски от Ентъртейнмънт – по 34. Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс и Васил Костов от Саут Парк са след тях с по 32, а пети с 31 е Мариян Калчев от ТУ-София.

Най-много точки в кръга вкара Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс – 34. След него с 33 е Мартин Механджиев от София Хоукс, а трети с 28 е Филип Неделчев от Рапидо Куриери. 27 точки реализира Иван Паничерски от Ентъртейнмънт, а с по 25 останаха Владислав Дяков от Саут Парк и Мариян Калчев от ТУ-София.

Цветан ТопаловНай-много борби в кръга овладя Цветан Топалов от Мечките – 22. Втори с по 17 са Руслан Брезов от Дървоядите и Васил Костов от Саут Парк. Деян Михов от Кралете се отчете с 16 борби, а с 15 остана Георги Колев от София Хоукс.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 9. След него с по 6 са Димитър Димитров от Спартанс и Борислав Гостев от Монстарс. С по 5 точни завършващи подавания пък се отчетоха съотборниците в Паляците Калин Златанов, Мартин Милиев и Джордже Даскалович, както и Александър Кирицов от Ентъртейнмънт, Ахилеас Зикас от Ентъртейнмънт, Христо Велчев от Рапидо Куриери, Владимир Миков от Джедай Мастърс и Радослав Йорданов от Саут Парк.

Димитър СтояновНай-добър “крадец” на кръга е Димитър Стоянов от Ентъртейнмънт с 6 откраднати топки. Христо Велчев от Рапидо Куриери и Маргарит Рунев от Спартанс са втори с по 5, а с по 4 останаха Ярослав Тотев от БГО Софтуер, Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б, Мартин Механджиев от София Хоукс, Димитър Христов от Скритите Лимонки и Мариян Калчев от ТУ-София.

Топ блокировачът в кръга е Цветан Топалов от Мечките с 4 чадъра. След него с по 3 се нареждат Камен Табаков от Саут Парк, Мартин Милиев от Паляците, Любомир Недков от Микс, Борис Недев от София Хоукс, Димитър Стоянов от Ентъртейнмънт, Петър Иванов от Рапидо Куриери, Теодор Велчев от Рапидо Куриери и Константин Касъров от Фитстоун.

Мартин Механджиев и Иван БоневНай-полезният състезател на десетия кръг във втора дивизия Иван Бонев от Ентъртейнмънт получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG