Вижте печелившите от конкурса за есе на тема „Защо обичам баскетбола?“

1223

Мартин МеханджиевНа 14.08.2016 година стартира инициатива на Мартин Механджиев, свързана с любовта на подрастващите към играта. Цел: да провокира младите да се замислят сериозно за бъдещето си и за личностното си развитие извън баскетбола. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Срокът за изпращане на есета беше до 22:00 часа на 31.08.2016 година. На посочения имейл бяха получени 19 есета.

Коментарът на Мартин Механджиев:

Тъй като обещах да подаря пълна екипировка на стойност 41 лева на десетимата, чиито есета ми харесат най-много… Смятах, че ако има малко повече от 10 получени есета ще мога отново да подаря екипи на всички участници. 19 обаче щяха да ми дойдат в повече. Несъмнено някои от участниците са вложили повече старание от други. Някои есета ме грабнаха повече…

Велико МинковОтивах на тренировка, когато Велико Минков, който също е част от екипа на НАЛБ, ме попита какво става с конкурса и колко получени есета има. Обясних му, че вече има доста повече от 10. Той ми каза, че иска да се ангажира и да закупи същата екипировка на тези извън моите топ 10. Мога само и единствено да му благодаря!

Ето какво сподели и самият Велико във връзка с решението си:

Смятам, че всички като допринесем дори по малко чрез НАЛБ, можем да постигнем доста за развитието на баскета, включително за децата тоя спорт да е хубав спомен. Държавата и федерациите ѝ не са ни нужни за това понякога. Вярвам и в „practice what you preach“ (б.р. „прави това, което проповядваш“) и че все по-често ще виждаме още хора да се включват в каузата като даваме такива примери.

В този случай е напълно излишно да подреждам моя топ 10 с тези, които ще получат подаръци от мен и останалите 9, които ще получат подаръци от нашия съмишленик Велико Минков. Чисто и просто всички 19 участници ще получат персонализиран черен потник на НАЛБ със своето име, персонализирани шорти на НАЛБ със своето име и чорапи на НАЛБ – екип на стойност 41 лева.

Преди да обявим имената на печелившите, използвам възможността да благодаря на всички, които подкрепиха инициативата, споделяйки информация за нея и насърчавайки подрастващите да се захванат със задачата да напишат есе. Радващо е, че и част от участниците в конкурса са и представители на различни отбори в НАЛБ.

Напиши есе и спечели екип на НАЛБДнес ще се свържа с всички участници, а с началото на сезон 2016/2017 ще стартираме и с раздаването на наградите.

За да не се чувстват ощетени тези, които несъмнено са вложили много труд и чиито есета са страхотни, не съм забравил, че съм обещал най-добрите есета (според мен) да бъдат публикувани в сайта на НАЛБ.

И така… Печелившите (по азбучен ред), на които благодаря, че споделиха с мен (а част от тях скоро и с вас) защо обичат баскетбола:

Валентин Веселинов Величков
Валентина Евгениева Клисарска
Венцислав Димчов Николов
Денис Симеонов Димов
Едуард Едуард Киркорян
Йоана Янчева Янчева
Лора Янчева Янчева
Марио Марчев Кръстев
Мартин Тодоров Лалев
Никола Светославов Савчев
Николай Иванов Маринов
Рангел Любомиров Праматаров
Росен Росенов Стоев
Станислава Димитрова Лефтерова
Стоян Пеев Гечков
Теодор Павлинов Николков
Тодор Христов Нинов
Цветомир Любомиров Минев
Яна Петева Гюзелева

За мен беше истинско удоволствие да изчета всички есета! Признавам, че от някои есета останах наистина очарован! Страхотни сте! Продължавайте в същия дух! Радвам се и че дотук изпълних обещанието, което си бях дал! Остава само екипите да стигнат до участниците, което също ще стане скоро.

Винаги обичайте баскетбола, но се развивайте и като хора! Учете, образовайте се! Не се отказвайте от мечтите си, но и не мечтайте за нещо, което не зависи от вас!

Редакция (18.11.2016 година, 11:00 часа): Наградите за всички участници вече са при печелившите, с което конкурсът е напълно завършен. Благодарим още веднъж на всички!