Вижте съставите за звездното шоу във втора дивизия на НАЛБ

199

We believeКакто знаете, на 18.12.2016 година, Неделя, в зала Овергаз Арена ще се проведе традиционният звезден уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Както обявихме ТУК, от 11:00 часа ще се проведе демонстративен мач между НАЛБ ТИЙМ и Мечките.

ТУК пък можете да откриете съставите на отборите в мача на звездите за трета дивизия. Той е с начален час 13:00.

От 15:00 часа пък стартира мачът на звездите за втора дивизия. В тази статия ще откриете повече информация именно за него.

След края на първата част на срещата ще се проведе и финалният етап на конкурса за стрелба от линията за наказателни удари във втора дивизия, а след третата част – финалният етап на конкурса за стрелба от зоната за три точки във втора дивизия.

Повече за конкурсите можете да прочетете ТУК.

ТУК пък ще откриете събитието във Фейсбук относно звездния уикенд.

За участие в мача на звездите за втора дивизия бяха поканени 24 състезатели. 12 от тях бяха състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона в своя отбор. Останалите 12 места бяха за състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона, които не са първи по коефициент в собствените си отбори. При невъзможност на някого да участва, се кани следващият по коефициент. В случай, че отказалият състезател е единствен представител на своя тим, се кани състезател от същия отбор. В случай, че отборът е представен и от други състезатели, се кани следващият най-добър по коефициент, без значение от отбора. Стартовите петици са определени въз основа отново на коефициентите до момента през сезона. Разбира се, участието на всеки в звездния уикенд на НАЛБ ще бъде отразено и в индивидуалния му профил в сайта на НАЛБ, както може да се види за предишните години.

За поредна година отборите ще носят имената на нашите партньори Airball и Basketball Academy. Трябва да отбележим и че единият отбор в мача на звездите в НАЛБ ще носи името Airball за пета поредна година (от шест възможни). Факт, който е поредното доказателство за успешната съвместна дейност. Basketball Academy е по-млад проект, който от Националната аматьорска лига по баскетбол подкрепяме от самото му създаване. Благодарим на всичките си партньори! Специални благодарности на Airball и Basketball Academy – две организации, които ни вдъхват както кураж, така и вяра, че има и други баскетболни организации в България, чиято цел не е лична изгода.

А ето ги и съставите на двата отбора:

Airball

Мартин Механджиев (София Хоукс)
Христо Владимиров (Паляците)
Марио Юруков (София Ентъртейнмънт)
Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Николай Рътаров (Титаните)
––––––––––––––––
Борислав Гостев (Монстарс)
Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт)
Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)
Боян Гагов (Паляците)
Никос Стамулис (БГО Софтуер Булс)
Рангел Праматаров (Фитстоун)
Николай Иванов (Джобтайгър Дюдс)

Треньорски щаб: Стефан Ташков (Джобтайгър Дюдс), Михаил Захариев (София Хоукс)

Basketball Academy

Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт)
Денис Василев (Монстарс)
Петър Попов (Кучетата от Младост Б)
Борис Недев (София Хоукс)
––––––––––––––––
Петър Бабалиевски (Гуми-Нет)
Калин Златанов (Паляците)
Симеон Рътаров (Титаните)
Иван Георгиев (Джобтайгър Дюдс)
Любомир Кочев (Рапидо Куриери)
Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)
Любомир Орешаров (Фитстоун)

Треньорски щаб: Любомир Праматаров (Фитстоун), Теди Буков (София Ентъртейнмънт)

По време на целия звезден уикенд очакваме много зрители, медии и официални гости. Каним всички приятели на НАЛБ и на баскетбола на 18.12.2016 година в зала Овергаз Арена. Нека за пореден път покажем огромния потенциал на баскетбола. Надяваме се, че няма да разочароваме никого. Благодарим за подкрепата!

*We believe*