Владимир Георгиев – MVP на III кръг във II дивизия

1079

Владимир Георгиев от отбора на Виваком е най-полезният състезател на третия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Георгиев ще получи наградата си в Неделя, на 21.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Атлетик 95 Куклен от 10:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Виваком стартира по отличен начин сезон 2018/2019 във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Изключително подсиленият тим е с баланс от 2 победи и 1 загуба, като и в трите си двубоя в настоящата кампания демонстрира страхотно себераздаване и невероятна отборна игра. В третия кръг отборът на Виваком се наложи над Балкан Ботевград с 5 точки разлика. Срещата беше много оспорвана, като представителите на Балкан Ботевград дори имаха предимство в по-голямата част от срещата. Състезателите на Виваком обаче спечелиха последната част срещу актуалните шампиони в трета дивизия с 8 точки разлика, което се оказа решаващо за изхода на срещата. Отличен мач изигра Владимир Георгиев от Виваком, който завърши с 16 точки (8/12 за 2 точки), 12 борби, 7 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 29. По този начин 25-годишният състезател достига до своето първо отличие за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия. През сезон 2016/2017 той достига до приза на 2 пъти – в трета дивизия, когато е част от Бойз Фром Да Хууд. През сезон 2017/2018 пък е част от Олд Старс 22, с който достига до бронзовите медали в първа дивизия от първенството на НАЛБ. През сезон 2016/2017 попада в третата петица на трета дивизия, като участва и в Мача на звездите на НАЛБ за дивизията – в който дори става най-добър реализатор. За 58 мача в НАЛБ преди старта на сезон 2018/2019 роденият в Хасково Владимир Георгиев записва средни показатели от 16.1 точки, 7.4 борби, 2.8 асистенции и 2.2 откраднати топки. За 3 мача с екипа на Виваком Георгиев се отчита с по 13.0 точки, 7.0 борби, 4.3 асистенции и 1.7 откраднати топки. Трябва да отчетем и страхотното му себераздаване в защита, като често именно Владимир Георгиев е ангажиран с тежката задача да пази някои от най-опасните състезатели в нападение на противниковия отбор. С оглед на постоянството му, а и на чудесното начало на сезона във втора дивизия от първенството на НАЛБ за Виваком, напълно заслужено Владимир Георгиев може да се похвали с нова индивидуална награда.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Владимир Георгиев от Виваком. Той постигна коефициент от 29, а тимът му се наложи над Балкан Ботевград с 5 точки разлика. По този начин Георгиев събра 24 точки за класацията. Втори е съотборникът му Иван Иванов със 17 точки (коефициент от 22). На трето място е Васил Голов от Виваком с 14 точки (коефициент от 19). Боян Гагов от Паляците заема четвърто място с 13 точки (коефициент от 25 и победа на тима му над Компир с 12 точки разлика). Иван Бонев от София Ентъртейнмънт е с 12 точки за класацията (коефициент от 21 и победа на тима му с 9 точки разлика над Дървоядите).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Мишев от Монстарс – 30. Владимир Георгиев от Виваком и Николай Рътаров от Компир са с по 29. На четвърто място е Иван Иванов от ТН Машини с 28. Пети с коефициент от 25 е Боян Гагов от Паляците.

Най-много точки в кръга вкара Васил Голов от Виваком – 29. На второ място е Боян Гагов от Паляците с 25. Марио Юруков от София Ентъртейнмънт е с 24. Четвърти е Георги Мишев от Монстарс с 23, а топ 5 допълва Николай Рътаров от Компир с 22 точки.

Най-много борби в кръга овладя Иван Бонев от София Ентъртейнмънт – 18. Втори е Цветомир Бенчев от Балкан Ботевград със 17. Николай Рътаров от Компир и Бойко Иванов от Дървоядите са с по 14. С по 13 овладени топки под двата коша останаха Любомир Церковски от Атлетик 95 Куклен, Момчил Маринов от Виваком и Владимир Гулев от Кабайерос.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от ТН Машини – 13. С 9 е Иван Иванов от Балкан Ботевград. Топ 3 допълва Владимир Георгиев от Виваком със 7. На четвърто място с 6 е Теди Буков от София Ентъртейнмънт. Съотборниците Славчо Нучев, Димитър Семерджиев и Ясен Чанков от Фаворит-Кърджали, както и Васил Голов от Виваком завършиха с по 5 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Кайс Назари от Дървоядите с 8 откраднати топки. С по 4 са Георги Мишев и Христо Ничев от Монстарс, Иван Иванов от Виваком и Християн Великов от Джобтайгър Дюдс.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 4 чадъра. След него е Иван Згурафов от Кабайерос с 3. С по 2 се нареждат Георги Мишев и Николай Серев от Монстарс, Станислав Матеев от Виваком и Румен Христов от София Ентъртейнмънт.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG