Данаил Киров – MVP на четвъртия кръг в Централна България

763

Данаил КировДанаил Киров от Перестройка (Велико Търново) е най-полезният състезател в четвъртия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си още утре, в Събота05.03.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Политехника (София) от 14:00 часа в зала Ивайло във Велико Търново в отложен мач от първия кръг.

Отборът на Перестройка (Велико Търново) записа първата си победа, а вече има и своя първи носител на индивидуална награда в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. Тимът от Велико Търново се наложи над Академик Свищов в последния кръг, а изключителен мач направи играещият треньор на Перестройка Данаил Киров. Той завърши с 29 точки, 11 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки. Трябва да отбележим и че той успя в 11 от 15-те си опита за 2 точки. По този начин Киров достига до първата си индивидуална награда едва във втория си мач в НАЛБ, а за силното му представяне до момента говори и фактът, че след четвъртия кръг той излезе начело при реализаторите в Централна България с 27.5 точки средно на мач. Друг интересен факт, на който трябва да обърнем внимание, е че до момента от 4 изиграни кръга наградите за MVP на кръга са отишли в 4 различни отбора, като единствено представители на Политехника (София) и Академик Свищов все още не са се сдобили с престижното отличие. Факт, който със сигурност говори за оспорваността в първенството.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за четвъртия кръг събра Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново). Той постигна коефициент от 32, а тимът му се наложи над Академик Свищов с 18 точки разлика. Това означава, че Киров има 14 точки за класацията. След него с 11 остана Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян (коефициент от 19 и победа на тима му над Чардафон-Орловец (Габрово) с 8 точки разлика). На трето място е Илиян Павлов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 9 точки за класацията (коефициент от 17).

Димитър ГеоргиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Димитър Георгиев от Политехника (София) – 34. Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново) е втори с 32, а топ 3 допълва Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) с коефициент от 24.

Най-много точки в кръга вкара Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново) – 29. 25 реализира Димитър Георгиев от Политехника (София), а с 24 се отчете Георги Н. Георгиев от Академик Свищов.

Най-много борби в кръга овладяха Димитър Георгиев от Политехника (София) и Николай Александров от Академик Свищов – по 12. След тях с по 11 останаха съотборниците в Ти Ес Ди Сървисиз-Троян Красимир Коев и Венцислав Кукенски, както и Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново).

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) – 8. Димитър Георгиев от Политехника (София) завърши със 7, а трети с 6 се нареди Николай Василев от Перестройка (Велико Търново).

Илиян ПавловНай-добър “крадец” на кръга е Илиян Павлов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 5 откраднати топки. След него с по 4 останаха Красимир Коев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Георги С. Георгиев от Академик Свищов.

Топ блокировачът в кръга е Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) с 3 чадъра. Втори с 2 е Хамза Ашим от Академик Свищов, а с по 1 блокирана стрелба на противников състезател на трето място са Йовко Димитров от Академик Свищов, Митко Митков от Велико Търново, Явор Маринов от Велико Търново, Йордан Георгиев от Политехника (София), Орлин Атанасов от Политехника (София), Николай Лозанов от Чардафон-Орловец (Габрово), Илиян Павлов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Стефан Нешков от Перестройка (Велико Търново).

Петър Митков и Георги ГеоргиевНай-полезният състезател на третия кръг в Централна България Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) получи наградата си. Връчи му я Георги Георгиев, който е съосновател на един от партньорите на НАЛББългарското баскетболно общество, една от основните движещи сили на първенството на НАЛБ в Централна България.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG