Денис Христов – MVP на шестия кръг в III дивизия

813

Денис Христов от отбора на Джедай Мастърс е най-полезният състезател на шестия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Христов ще получи наградата си още днес, в Сряда, на 15.11.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу София Уориърс от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Джедай Мастърс играе своя четвърти сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол и несъмнено ще даде всичко от себе си той да бъде най-успешният в историята на тима до момента. Въпреки че започна с две загуби, една от които с 1 точка разлика, „джедаите“ бързо влязоха в ритъм, като след първите си 7 мача са с баланс от 4 победи и 3 загуби. В шестия кръг тимът се наложи над Ботев 2012 Б със 75:65. В този двубой отново блесна таланта на Денис Христов от Джедай Мастърс. Роденият в Одеса украинец завърши срещата с 32 точки (10/20 за 2 точки, 2/5 за 3 точки и 6/8 от линията за изпълнение на наказателни удари), 20 борби (7 в нападение), 2 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 40. Срещу Христов бяха извършени и 7 нарушения, а той прекара на терена малко повече от 31 минути. 25-годишният състезател участва в НАЛБ от сезон 2016/2017, като за 22 мача през миналия сезон записва средни показатели от 12.3 точки, 10.5 борби, 2.4 асистенции, 1.5 откраднати топки и 0.5 чадъра. През миналия сезон Денис Христов попада и в символичната трета петица на трета дивизия. През настоящия сезон за 6 мача той има средни показатели от 18.3 точки, 14.0 борби, 1.8 асистенции, 1.7 откраднати топки и 0.3 чадъра за среден коефициент от над 25. Несъмнено може да се твърди, че Христов е един от лидерите на Джедай Мастърс през настоящия сезон и до голяма степен представянето на отбора зависи и от играта на украинеца. Показателна е статистиката на Денис Христов при четирите победи на „джедаите“ до момента: срещу Пистолет – 23 точки, 16 борби и 5 откраднати топки за коефициент от 32; срещу Любимец – 28 точки, 22 борби и 3 асистенции за коефициент от 45; срещу Ботев 2012 Б – 32 точки и 20 борби за коефициент от 40; срещу Мечките (мач от седмия кръг в трета дивизия) – 16 точки, 11 борби и 3 асистенции за коефициент от 18. С оглед на всичко дотук едва ли има някой, който има съмнения, че първата индивидуална награда в кариерата на Денис Христов в Националната аматьорска лига по баскетбол не идва напълно закономерно и заслужено след 27 мача в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Денис Христов от Джедай Мастърс. Христов постигна коефициент от 40, а тимът му се наложи с 10 точки разлика над Ботев 2012 Б. Така Христов събра 30 точки за класацията. С по 11 точки и коефициент от по 13 са съотборниците Илия Плачков и Николай Стайков от Стрийт Бенгърс (победа на тима им над Мечките с 2 точки разлика). На четвърто място е Ивайло Наумов от Балкан Ботевград с 9 точки за класацията (коефициент от 23 и победа на тима му с 14 точки разлика над Скай Уокърс). Топ 5 допълва Борис Иванов от Стрийт Бенгърс с 8 точки (коефициент от 10).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Денис Христов от Джедай Мастърс – 40. На второ място е Николай Георгиев от Фантомс – 36. Петър Данчев от Ремонт Експерт се нарежда на трето място с 31. Четвърти с 30 е Емил Емилов от Любимец. Александър Кирицов от Пистолет е с коефициент от 27.

Най-много точки в кръга вкара Денис Христов от Джедай Мастърс – 32. След него е Георги Велчев от Ботев 2012 Б с 28. Трети е Николай Георгиев от Фантомс с 27. Петър Данчев от Ремонт Експерт и Емил Емилов от Любимец отбелязаха по 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Александър Анастасов от Ремонт Експерт – 23. С по 20 са Денис Христов от Джедай Мастърс и Емил Емилов от Любимец. Вилиян Милчев от Фантомс е с 19. С по 14 овладени топки под двата коша завършиха съотборниците Николай Георгиев и Калин Костадинов от Фантомс, както и Владимир Гулев от Любимец.

С най-много асистенции в кръга е Ивайло Наумов от Балкан Ботевград – 7. Николай Георгиев от Фантомс и Иван Иванов от Балкан Ботевград са с по 6. Марин Димитров от Ремонт Експерт, Станислав Станев от Ръш Баскетбол, Борислав Георгиев от Скравена, както и съотборниците Владимир Миков и Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс приключиха с по 5 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд, Николай Стайков от Стрийт Бенгърс, Емил Гергински от Пистолет и Мирослав Коцев от Балкан Ботевград с по 5 откраднати топки, а с по 4 останаха Преслав Пешев от Балкан Ботевград и Емил Емилов от Любимец.

Топ блокировачите в кръга са Калин Костадинов от Фантомс и Александър Анастасов от Ремонт Експерт с по 3 чадъра. Иво Георгиев от Мечките, Петър Данчев от Ремонт Експерт, Петър Славков от Фантомс, Никола Николов от Ботев 2012 Б и Йордан Иванов от Бойз Фром Да Хууд се отчетоха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на петия кръг в трета дивизия за сезон 2017/2018 Благовест Христов от Ръш Баскетбол получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Ави Митрани (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Станислав Воденичарски (Балкан Ботевград), Месут Мюмюн (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Атанас Атанасов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Янко Минков (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Благовест Христов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG