Деян Вълчев – MVP на XVII кръг в III дивизия

737

Деян Вълчев от отбора на Фантомс е най-полезният състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Вълчев ще получи наградата си в Неделя, на 24.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу София Уориърс от 8:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 17 мача в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Фантомс е с баланс от 16 победи и 1 загуба. Тимът е безапелационен лидер – на 3 победи пред втория във временното класиране. В седемнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 представителите на Фантомс се наложиха над Бойз Фром Да Хууд с 6 точки разлика. Пореден отличен мач за един от основните претенденти за промоция във втора дивизия от първенството на НАЛБ изигра Деян Вълчев. Роденият в Пловдив състезател завърши с 31 точки (8/16 за 2 точки, 3/7 за 3 точки и 6/8 от линията за наказателни удари), 14 борби (7 в нападение), 7 асистенции и 4 откраднати топки за коефициент от 37. Срещу него бяха извършени и 5 нарушения от общо 7 срещу състезатели на Фантомс. Вълчев е неизменна част от Фантомс от сезон 2016/2017 насам. Преди старта на настоящата кампания той има 33 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 11.2 точки, 6.8 борби, 2.7 асистенции, 2.3 откраднати топки и 0.6 чадъра. През сезон 2016/2017 е с основен принос за второто място на Фантомс в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Преди старта на сезон 2018/2019 той може да се похвали и с по 1 отличие за най-полезен състезател на кръга и за най-полезен състезател на месеца – и двете от сезон 2016/2017. През настоящия сезон 37-годишният състезател вече има 14 мача с екипа на Фантомс, в които се отчита с по 19.1 точки, 8.4 борби, 4.7 асистенции, 3.3 откраднати топки и 0.5 чадъра за 28.3 минути на терена. В момента Деян Вълчев заема трето място по общ коефициент в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. Той е седми по общо асистенции и седми по общо точки. Вълчев е шести по точки средно на мач и първи по откраднати топки средно на мач. Трябва да отчетем и че той реализира 55.1% от стрелбите си за 2 точки и 38.5% от стрелбите си за 3 точки. Деян Вълчев е с основна заслуга за отличното представяне на Фантомс до момента в шампионата. Той е сред лидерите на тима, които не се притесняват да поемат отговорност, когато отборът им се нуждае от това. През цялата му кариера дотук прави впечатление и интелектът, който влага в играта и благодарение на който резултатите не закъсняват. Напълно заслужено Деян Вълчев достига до своето второ отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Деян Вълчев от Фантомс. Той постигна коефициент от 37, а тимът му се наложи с 6 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд. По този начин Вълчев събра 31 точки за класацията. На второ място е съотборникът му Калин Костадинов с 16 точки (коефициент от 22). Топ 3 допълва Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 13 точки (коефициент от 43 и победа на тима му над Мечките с 30 точки разлика). Четвърти е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 10 точки (коефициент от 41 и победа на тима му с 31 точки над Джедай Мастърс). На пето място със 7 точки за класацията е Андрей Андреев от Скравена (коефициент от 14 и победа на тима му над Стрийт Бенгърс със 7 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 43. Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б е с 41. Трети е Деян Вълчев от Фантомс с 37. На четвърто място е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 33, а Кирил Найденов от София Уориърс е с коефициент от 28.

Най-много точки в кръга вкара Христо Милчев от Кучетата от Младост Б – 38. Втори е Деян Вълчев от Фантомс с 31. Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд е с 27. На четвърто място е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 26. Пети остана Красимир Димов от Стрийт Бенгърс с 24 точки.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 23. На второ място е Петър Попов от Кучетата от Младост Б с 20. Георги Демирев от Бойз Фром Да Хууд и Кирил Найденов от София Уориърс са с по 16. Топ 5 допълва Петър Данчев от Ремонт Експерт с 15 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б – 12. След него с по 10 са Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б и Ангел Братанов от Ремонт Експерт. Деян Вълчев от Фантомс и Данаил Генчев от Бойз Фром Да Хууд завършиха с по 7 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 10 откраднати топки. Георги Георгиев от Скравена заема второ място с 5. Николай Стайков от Мечките, Деян Вълчев от Фантомс, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс, както и Иво Караджов и Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 6 чадъра. Втори с 3 е Калин Костадинов от Фантомс. С по 2 се нареждат Александър Анастасов от Ремонт Експерт, както и съотборниците Петър Попов и Димитър Георгиев от Кучетата от Младост Б.

Най-полезният състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Николай Стайков от Мечките получи наградата си.

Най-полезният състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Красимир Димов от Стрийт Бенгърс също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Николай Стайков (Мечките)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия:
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: 
Деян Вълчев (Фантомс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG