Димитър Димитров – MVP на VII кръг в IV дивизия

825

Димитър Димитров от отбора на Трипъл-дабъл е най-полезният състезател на седмия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Димитров ще получи наградата си в Неделя, на 25.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Форест Бойс Ботевград от 11:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Трипъл-дабъл продължава с великолепното си представяне от началото на сезона в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Новосъздаденият тим е с баланс от 6 победи и 0 загуби. Трипъл-дабъл е един от двата отбора в дивизията, който продължава без загуба и един от трите измежду всички 49 тима в НАЛБ през сезон 2018/2019, които до момента имат само победи. Напълно заслужено с оглед на тези факти Трипъл-дабъл вече има и своя първи индивидуален призьор. В последния кръг тимът се наложи над Рент Енд Гоу със 7 точки разлика, а отличен мач изигра Димитър Димитров от Трипъл-дабъл. Той завърши срещата с 19 точки (включително 5/9 за 3 точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари), 11 борби (4 в нападение), 4 асистенции и 5 откраднати топки за коефициент от 30. 40-годишният състезател престоя на терена 32 минути, като именно Димитров реализира 5 от 7-те успешни изстрела за своя тим от далечно разстояние. Трябва да отчетем и че срещата беше изключително оспорвана, като тимът на Рент Енд Гоу имаше преднина в повече от 23 минути от нея. Третата част се оказа решаваща за изхода на двубоя. В нея представителите на Трипъл-дабъл се наложиха с 23:6. Димитър Димитров се включва в НАЛБ през сезон 2018/2019 заедно с отбора на Трипъл-дабъл, като до момента вече има 5 мача зад гърба си, в които записва средни показатели от 13.8 точки, 9.6 борби, 2.2 асистенции, 2.8 откраднати топки и 0.4 чадъра за 28.0 минути на терена. Напълно заслужено Димитров достига до своето първо индивидуално отличие след само 5 двубоя в НАЛБ, като несъмнено признанието е заслужено и за целия отбор на Трипъл-дабъл, който стартира сезон 2018/2019 в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ по страхотен начин.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Димитър Димитров от Трипъл-дабъл. Той постигна коефициент от 30, а тимът му се наложи със 7 точки разлика над Рент Енд Гоу. По този начин Димитров събра 23 точки за класацията. След него е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 14 точки (коефициент от 29 и победа на тима му над Септември с 15 точки разлика). Трето място заема Георги Банчев от Пистолет с 13 точки (коефициент от 40 и победа на тима му с 27 точки разлика над Булатса). Максим Алексиев от Енигма Фойерверк е с 10 точки (коефициент от 25). Топ 5 допълва Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл с 8 точки за класацията (коефициент от 15).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Банчев от Пистолет – 40. Втори е Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград с 37. Димитър Димитров от Трипъл-дабъл е с 30. Стефан Василев от Пистолет и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк са с коефициент от по 29.

Най-много точки в кръга вкара Константин Ризов от Кобилдър Викингс – 28. Георги Банчев от Пистолет, Максим Алексиев от Енигма Фойерверк и Владислав Вушев от Форест Бойс Ботевград са с по 24. На пето място с 23 е Николай Мораров от Рент Енд Гоу.

Най-много борби в кръга овладя Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград – 24. На второ място е Красимир Кръстев от Ботев 2012 В с 23. Топ 3 допълва Георги Банчев от Пистолет с 19. Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград е с 18, а Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл завърши със 17 борби.

С най-много асистенции в кръга приключиха Стефан Василев от Пистолет и Георги Лилов от Форест Бойс Ботевград – по 11. С по 6 са Илко Кръстителски от Ботев 2012 В и Пламен Пенев от Рент Енд Гоу. След тях са Борил Кънчев от Ликуифайд и Благой Стоицов от Енигма Фойерверк с по 5 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са съотборниците Борил Кънчев и Боян Банков от Ликуифайд с по 7 откраднати топки. Владимир Спасов от Ликуифайд и Илко Кръстителски от Ботев 2012 В са с по 6. С по 5 останаха Васил Модев и Димитър Димитров от Трипъл-дабъл, както и Владислав Вушев и Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград.

Топ блокировачът в кръга е Владимир Спасов от Ликуифайд с 6 чадъра. Втори е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 4. Георги Банчев от Пистолет, Радостин Николов от Кобилдър Викингс и Николай Мораров от Рент Енд Гоу приключиха с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на шестия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Джеймисън Ъркхарт от Септември получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG