Започва записването за нови отбори за сезон 2018/2019 в НАЛБ!

Започва записването за нови отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за предстоящия сезон 2018/2019!

Сезон 2018/2019 е осмият пореден за НАЛБ (ТУК може да откриете информация за историята на организацията). След изключително успешния сезон 2017/2018, сега е време да погледнем напред към един още по-добър сезон.

Записването стартира днес и продължава до края на месеца – до 31 Август 2018 година, 22:00 часа.

Настоящото записване е за нови отбори, тъй като, както вече обявихме, всички 39 отбора, които участваха в първенството на НАЛБ през сезон 2017/2018, декларираха участие в първенството на НАЛБ и през сезон 2018/2019.

ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Впоследствие и 2 отбора, които взеха участие в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2017/2018, също декларираха участие в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. ТУК ще откриете пълна информация по този въпрос, включително и участниците в отделните дивизии.

С други думи, настоящото записване за нови отбори в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 стартира при вече 41 тима, които са се записали. Наистина впечатляващо!

Сега е моментът и да благодарим отново на всички за интереса и доверието! Няма как да не бъдем удовлетворени от работата си след като всички участници желаят да продължат да бъдат част от НАЛБ.

Сигурно е, че ще има поне 3 дивизии. В зависимост от бройката на записалите се отбори, както и мненията на новите участници и на тези 17 отбора, които в момента биха попаднали в трета дивизия, ще бъде взето решение дали ще има четвърта дивизия или трета дивизия ще бъде с повече отбори, както беше и през последните 2 сезона.

ТУК ще откриете формата относно първенството.

Искаме да уверим всички настоящи и бъдещи участници, че няма да се откажем от пътя, по който сме поели. Няма да се откажем да правим нещо въпреки цялата система. Продължаваме да следваме концепцията си и да правим всичко възможно всеки мач да се превръща в баскетболен празникорганизацията да е на високо ниво, всичко да е коректноправилно, принципно и прозрачно, а и на участниците да се предоставят оптимални условия. Баскетболът заслужава нещо много повече от действителността, в която се намира. Правим и ще продължаваме да правим всичко възможно НАЛБ да е свежият въздух в българския баскетбол. Ще продължим да даваме всичко от себе си и да предаваме любовта към играта нататък, а мероприятията на НАЛБ да бъдат истински празници, изпълнени изцяло с положителни емоции за деца и подрастващи. Искаме и да обясним, че ние нямаме нищо против която и да е баскетболна организация, в която ръководителите се опитват да правят нещо в името на баскетбола. НАЛБ не е ничия опозиция. НАЛБ обаче се разграничава от „системата“, довела любимия ни спорт до това ниво.

Използваме възможността да благодарим за всички поздравления за изминалия сезон!

Кои сме ние?

В секцията За нас може да прочетете повече по въпроса, както и относно някои от най-значимите ни успехи през изминалите 7 години, в които съществува Националната аматьорска лига по баскетбол. Както се вижда, в структурата, съставена и от Комисия по прием на заявкитеДисциплинарна комисия и Комисия по контестациите, все повече доказани участници и състезатели в НАЛБ стават част от управлението на организацията.

Отново напомняме и че продължаваме да бъдем напълно отворени към нови хора, които желаят да станат част от екипа на НАЛБ. ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Искате да участвате в НАЛБ, но нямате отбор?

Във връзка с множество запитвания от страна на състезатели без отбори, още през сезон 2014/2015 в сайта на НАЛБ беше създадена секцията Драфт, която е едно допълнително улеснение за всички желаещи да играят баскетбол. Макар и без подобна секция в сайта преди това, от НАЛБ създавахме няколко чисто нови отбора от напълно непознати хора през всеки от изминалите сезони. Все пак, Драфтът, оформен по този начин, е логичната модернизация, от която НАЛБ и любителите на баскетбола имаме нужда. Вече много състезатели намериха своите отбори именно благодарение на Драфта.

Как да се включите в драфта?

За да се включите в драфта, просто следвайте някой от методите за комуникация, описани в секцията с Контакти.

Какви са условията за участие?

ТУК може да се запознаете с Наредбата на НАЛБ за сезон 2018/2019. Тя може да бъде намерена и в долното меню в сайта на НАЛБ.

Всички или почти всички (в зависимост от бройката на новите отбори) двубои отново ще се провеждат в зала Овергаз Арена в София.

Във всеки отбор отново могат да бъдат картотекирани до 20 състезатели, които са над 14-годишна възраст и не са записали игрово време в професионален отбор за сезон 2018/2019, като в Наредбата ясно е посочено какво е конкретното изискване за България.

От сезон 2015/2016 има и възможност за трансфери по време на сезона, като от всеки отбор право да напуснат на полусезона имат до двама състезатели. Това правило остава валидно и за предстоящия сезон.

Всички срещи от първенството на НАЛБ отново ще бъдат излъчвани на живо – ТУК. Малко след края на всяка среща видеозаписът от нея ще може да бъде намиран в канала на НАЛБ в YouTube. Т.е. всичко относно видеозаписите се запазва, включително подобреното качество от края на сезон 2017/2018, като се надяваме за новия сезон да можем да се похвалим и с още приятни изненади в тази връзка.

Абсолютно всичко от сезон 2017/2018 се запазва, като над него единствено ще се надгражда. Всеки състезател има свой профил с подробни данни в сайта на НАЛБ, от всеки мач има снимкивидео (включително на живо), статистика (включително на живо), предстоят и много изненади, включително и още подобрения в сайта. Очаквайте и новости около Залата на славата на НАЛБ.

Продължаваме и с наградите за най-полезен състезател на всеки кръг, като подобни награди ще има за всяка дивизия. Същото важи и за най-полезните състезатели на всеки месец.

Разбира се, ще се запази тенденцията да раздаваме множество награди на всички отличили се участници. Както сте се убедили, от НАЛБ определено държим много и на историята сиВсеки състезател, както стана дума, има свой профил в сайта, като именно в него може да бъде открита пълната статистика на състезателя от всички първенства и турнири на НАЛБ, в които е участвал. В индивидуалните профили на всички участници могат да бъдат открити и всичките им постижения – било то отборни или индивидуални. Така за всеки състезател много бързо и лесно може да бъде направена справка какви успехи има в кариерата си в НАЛБ.

През сезон 2018/2019 отново са планирани и турнир за купата, 3х3 турнир, Мачове на звездите, конкурси, игри и много други. Скоро се надяваме, че ще имаме възможността да съобщим и за нови инициативи, по които ще работим.

Постарали сме се в Наредбата да бъде описано всичко изключително подробно и ясно, но сме на разположение при въпроси.

Представителите на всеки записан отбор ще бъдат добавени в организационната група на НАЛБ във Фейсбук. Всеки ще може да дава предложения и идеи за подобряване на Наредбата. Не е тайна, че преди всеки сезон до момента се нанасят корекции след предложения на участниците.

Разбира се, въпреки че вече официално в управлението на НАЛБ са въвлечени доста участници, ще продължаваме да търсим постоянна обратна връзка от абсолютно всички (както може да се ориентирате и от секцията ни с интервюта). Наясно сме с всичко, което е добре да бъде подобрено и усилията ни са насочени изцяло в тази посока.

Кога започваме?

Техническата конференция преди началото на първенството за сезон 2018/2019 ще се проведе на 17 Септември, като допълнително ще бъдат уточнени часът и мястото на събитието. Идеята е първенството за сезон 2018/2019 в НАЛБ да стартира през седмицата от 24 Септември 2018 година.

Преди началото на първенството за сезон 2018/2019 ще бъде проведен Мачът за Суперкупата на НАЛБ, противопоставящ отборите на Олд Таймърс и София Лайънс. Допълнително ще обявим и други идеи за мероприятия преди старта на първенството на НАЛБ.

Записването продължава до 31.08.2018 година.

Как да се запишете за участие?

ТУК може да намерите заявката за участие, която трябва да бъде попълнена и изпратена на имейл us_nalb@abv.bg. След това ние ще се свържем с вас.

Какви документи са необходими за картотекиране?

ТУК може да намерите списъка за картотека, който трябва да бъде попълнен и подписан от ръководителя.

ТУК може да намерите декларацията за участие. Такава трябва да бъде представена от всеки състезател.

ТУК пък може да намерите декларацията за участниците под 18-годишна възраст. Тя трябва да бъде попълнена от техните родители. Важно уточнение е, че непълнолетните състезатели трябва да представят и от двата вида декларации – както от себе си, така и от своите родители.

Последният необходим документ е медицинско удостоверение, издадено от правоспособен лекар, в което да става ясно, че състезателят няма проблеми да участва в баскетболните срещи в НАЛБ. Важно уточнение е, че медицинското удостоверение трябва да бъде индивидуално.

Всеки отбор трябва да картотекира между 12 и 20 състезатели. Всеки отбор може да картотекира и до 12 души, които да имат право да бъдат на отборната скамейка на тима по време на мач, без да са картотекирани като състезатели. На новите състезатели (тези, които не са участвали в първенството на НАЛБ до момента) се издават състезателни карти.

ТУК пък може да намерите тимовия лист, какъвто трябва да се представя преди всяка среща. В него се попълват имената и номерата на състезателите, които ще вземат участие в дадената среща.

Всички тези документи, включително и преведените Официални баскетболни правила, както и Официалните тълкувания към правилатаможе да намерите в долното меню на сайта, като те ще бъдат на свободен достъп през целия сезон. Трябва да уточним обаче, че ще има промени в правилата и тълкуванията, като от НАЛБ отново ще направим всичко възможно да преведем материалите и да ви ги представим максимално бързо. ТУК може да си припомните видеото, което подготвихме във връзка с промени в правилата преди старта на сезон 2017/2018.

Цялата документация:

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНО ЛИЦЕ

СПИСЪК ЗА КАРТОТЕКА

ТИМОВ ЛИСТ

НАРЕДБА

ФОРМАТ

ДИСЦИПЛИНАРЕН ПРАВИЛНИК

За повече информация може да посетите и Фейсбук страницата на НАЛБ – https://www.facebook.com/NALB.BG

Ако имате някакви въпроси, може да се свържете с нас посредством някой от методите за комуникация, описани в секцията с Контакти.

Постоянно ще ви информираме както за броя на записалите се участници, така и за всякакви новости около НАЛБПродължаваме заедно! Защото обичаме това, което оправим! От любов към играта!