Записване за нови отбори – сезон 2020/2021

1903

Започва записването за нови отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за предстоящия сезон 2020/2021!

Сезон 2020/2021 е десетият пореден за НАЛБ (ТУК може да откриете информация за историята на организацията).

След изключително успешния сезон 2019/2020, макар и завършил след пауза, продължила повече от 3 месеца във връзка с пандемията и епидемичната обстановка в България, сега е време да погледнем напред към един още по-добър сезон.

Горди сме, че заедно успяхме да завършим успешно сезон 2019/2020, който беше белязан от големи и сериозни препятствия.

Записването ще продължи само десетина дни (тъй като сроковете бяха изместени във връзка с непредвидената пауза, за която става дума по-горе) – стартира днес и продължава до 7 Септември 2020 година, 22:00 часа.

Настоящото записване е само за нови отбори. Вече обявихме отборите, продължаващи участието си в НАЛБ и през новия сезон – от тези, които участваха в първенството на НАЛБ през сезон 2019/2020 и в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2019/2020.

ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

ТУК ще откриете информация и относно разделението на отбори по дивизии.

С други думи, настоящото записване за нови отбори в първенството на НАЛБ за сезон 2020/2021 стартира при почти 50 тима, които са се записали. Наистина впечатляващо!

Сега е моментът и да благодарим отново на всички за интереса и доверието! Няма как да не бъдем удовлетворени от работата си след като толкова много участници желаят да продължат да бъдат част от НАЛБ.

ТУК ще откриете формата на първенството.

Искаме да уверим всички настоящи и бъдещи участници, че няма да се откажем от пътя, по който сме поели. Няма да се откажем да правим нещо въпреки цялата система. Продължаваме да следваме концепцията си и да правим всичко възможно всеки мач да се превръща в баскетболен празникорганизацията да е на високо ниво, всичко да е коректноправилно, принципно и прозрачно, а и на участниците да се предоставят оптимални условия. Баскетболът заслужава нещо много повече от действителността, в която се намира. Правим и ще продължаваме да правим всичко възможно НАЛБ да е свежият въздух в българския баскетбол. Ще продължим да даваме всичко от себе си и да предаваме любовта към играта нататък, а мероприятията на НАЛБ да бъдат истински празници, изпълнени изцяло с положителни емоции и за деца и подрастващи. Искаме и да обясним, че ние нямаме нищо против която и да е баскетболна организация, в която ръководителите се опитват да правят нещо в името на баскетбола. НАЛБ не е ничия опозиция. НАЛБ обаче се разграничава от „системата“, довела любимия ни спорт до това ниво. Действията ни ще продължат да бъдат изцяло в положителна посока.

Използваме възможността да благодарим за всички поздравления за изминалия сезон!

Кои сме ние?

В секцията За нас може да прочетете повече по въпроса, както и относно някои от най-значимите ни успехи през изминалите 9 години, в които съществува Националната аматьорска лига по баскетбол. Както се вижда, в структурата, съставена и от Комисия по прием на заявкитеДисциплинарна комисия и Комисия по контестациите, все повече доказани участници и състезатели в НАЛБ стават част от управлението на организацията.

Отново напомняме и че продължаваме да бъдем напълно отворени към нови хора, които желаят да станат част от екипа на НАЛБ. Ако проявявате интерес, молим да се свържете с нас по някой от описаните начини в секцията с Контакти.

Искате да участвате в НАЛБ, но нямате отбор?

Във връзка с множество запитвания от страна на състезатели без отбори, още през сезон 2014/2015 в сайта на НАЛБ беше създадена секцията Драфт, която е едно допълнително улеснение за всички желаещи да играят баскетбол. Макар и без подобна секция в сайта преди това, от НАЛБ създавахме няколко чисто нови отбора от напълно непознати хора през всеки от изминалите сезони. Все пак, Драфтът, оформен по този начин, е логичната модернизация, от която НАЛБ и любителите на баскетбола имаме нужда. Вече много състезатели намериха своите отбори именно благодарение на Драфта.

Как да се включите в драфта?

За да се включите в драфта, просто следвайте някой от методите за комуникация, описани в секцията с Контакти.

Какви са правилата за участие?

ТУК може да се запознаете с Правилата за първенството на НАЛБ за сезон 2020/2021. Документът може да бъде намерен и в долното меню в сайта на НАЛБ.

Всички или почти всички (в зависимост и от броя на новите отбори) двубои отново ще се провеждат в зала Овергаз Арена в София.

Във всеки отбор отново могат да бъдат картотекирани до 20 състезатели, които са над 14-годишна възраст и не са записали игрово време в професионален отбор за сезон 2020/2021.

От сезон 2015/2016 има и възможност за трансфери по време на сезона, като от всеки отбор право да напуснат на полусезона имат до двама състезатели. Това правило остава валидно и за предстоящия сезон.

Всички срещи от първенството на НАЛБ отново ще бъдат излъчвани на живо – ТУК (а една от целите ни в близко бъдеще е свързана и с подобряване на качеството на видеоизлъчването). Малко след края на всяка среща видеозаписът от нея ще може да бъде намиран в канала на НАЛБ в YouTube. Т.е. всичко относно видеозаписите се запазва, като се надяваме за новия сезон да можем да се похвалим и с още приятни изненади в тази връзка.

За поредна година от НАЛБ няма да направим и крачка назад. Напротив, амбицията ни е към условията, изградени и усъвършенствани през последните близо 10 години, само и единствено да надграждаме. Всеки състезател има свой профил с подробни данни в сайта на НАЛБ, от всеки мач има снимкивидео (включително на живо), статистика (включително на живо), предстоят и много изненади, включително и още подобрения в сайта. Очаквайте и новости около Залата на славата на НАЛБ.

Продължаваме и с наградите за най-полезен състезател на всеки кръг, като подобни награди ще има за всяка дивизия. Същото важи и за най-полезните състезатели на всеки месец.

Разбира се, ще се запази тенденцията да раздаваме множество награди на всички отличили се участници. Както сте се убедили, от НАЛБ определено държим много и на историята сиВсеки състезател, както стана дума, има свой профил в сайта, като именно в него може да бъде открита пълната статистика на състезателя от всички първенства и турнири на НАЛБ, в които е участвал, както и обобщената статистика от кариерата му в НАЛБ. В индивидуалните профили на всички участници могат да бъдат открити и всичките им постижения – било то отборни или индивидуални. Така за всеки състезател много бързо и лесно може да бъде направена справка какви успехи има в кариерата си в НАЛБ.

През сезон 2020/2021 отново са планирани и турнир за купата, 3х3 турнир, Мачове на звездите, конкурси, игри и много други. Скоро се надяваме, че ще имаме възможността да съобщим и за нови инициативи, по които ще работим.

Постарали сме се в Правилата за първенството да бъде описано всичко изключително подробно и ясно, но сме на разположение при въпроси.

Представителите на всеки записан отбор ще бъдат добавени в организационната група на НАЛБ във Фейсбук.

Разбира се, въпреки че вече официално в управлението на НАЛБ са въвлечени доста участници, ще продължаваме да търсим постоянна обратна връзка от абсолютно всички (както може да се ориентирате и от секцията ни с интервюта, въпреки че кампанията за интервюта през сезон 2019/2020 беше осуетена от пандемията). Наясно сме с всичко, което е добре да бъде подобрено и усилията ни са насочени изцяло в тази посока.

Кога започваме?

Техническата конференция преди началото на първенството за сезон 2020/2021 е планирана за 13 Септември, като допълнително ще бъдат уточнени часът и мястото на събитието, а всичко това е функция и от актуалните разпоредби, издавани от властимащите, във връзка с провеждането на подобни мероприятия. Идеята е първенството за сезон 2020/2021 в НАЛБ да стартира след 20 Септември 2020 година.

Преди началото на първенството за сезон 2020/2021 сме планирали Мача за Суперкупата на НАЛБ (противопоставящ шампиона в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020 и носителя на купата на НАЛБ за сезон 2019/2020), както и възпоменателния турнир „Веселин Господинов“ (за участници, навършили 35-годиишна възраст). Допълнително ще обявим и потенциални други идеи за мероприятия преди старта на първенството на НАЛБ.

Записването продължава до 07.09.2020 година.

Как да се запишете за участие?

ТУК може да намерите заявката за участие, която трябва да бъде попълнена и изпратена на имейл us_nalb@abv.bg. След това ние ще се свържем с вас.

Какви документи са необходими за картотекиране?

ТУК може да намерите списъка за картотека, който трябва да бъде попълнен и подписан от ръководителя.

ТУК може да намерите декларацията за участие. Такава трябва да бъде представена от всеки състезател.

ТУК пък може да намерите декларацията за участниците под 18-годишна възраст. Тя трябва да бъде попълнена от техните родители. Важно уточнение е, че непълнолетните състезатели трябва да представят и от двата вида декларации – както от себе си, така и от своите родители.

Последният необходим документ е медицинско удостоверение, издадено от правоспособен лекар, в което да става ясно, че състезателят няма проблеми да участва в баскетболните срещи в НАЛБ. Важно уточнение е, че медицинското удостоверение трябва да бъде индивидуално.

Всеки отбор трябва да картотекира между 12 и 20 състезатели. Всеки отбор може да картотекира и до 12 души, които да имат право да бъдат на отборната скамейка на тима по време на мач, без да са картотекирани като състезатели.

ТУК пък може да намерите тимовия лист, какъвто трябва да се представя преди всяка среща. В него се попълват имената и номерата на състезателите, които ще вземат участие в дадената среща (в тимовия лист състезателите се подреждат във възходящ ред според номерата на екипите).

ТУК ще откриете и декларацията, която трябва да бъде попълнена и предадена от всеки ръководител на отбор, участващ в първенството на НАЛБ през сезон 2020/2021.

ТУК ще откриете информация, касаеща посетителите по време на мероприятията на НАЛБ. Както знаете, след възобновяването на сезон 2019/2020 (след непредвидената пауза, цитирана по-горе и продължила повече от 3 месеца), за съжаление срещите в НАЛБ преминават без публика. Нямаме информация дали въпросните мерки ще продължат, като се надяваме ограниченията да отпаднат, но всичко това зависи от властимащите. ТУК може да откриете информация относно противоепидемичните мерки, които бяха приложени (и са все още актуални) от възобновяването на сезон 2019/2020 в НАЛБ.

Всички тези документи, включително и Официалните правила и тълкуванияможе да намерите в долното меню на сайта, като те ще бъдат на свободен достъп през целия сезон.

Цялата документация:

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНО ЛИЦЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ РЪКОВОДИТЕЛ

СПИСЪК ЗА КАРТОТЕКА

ТИМОВ ЛИСТ

ПРАВИЛА ЗА ПЪРВЕНСТВОТО

ФОРМАТ

ДИСЦИПЛИНАРЕН ПРАВИЛНИК

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ

ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА И ТЪЛКУВАНИЯ

За повече информация може да посетите и Фейсбук страницата на НАЛБ – https://www.facebook.com/NALB.BG

Ако имате някакви въпроси, може да се свържете с нас посредством някой от начините за комуникация, описани в секцията с Контакти.

Постоянно ще ви информираме както за броя на записалите се участници, така и за всякакви новости около НАЛБПродължаваме заедно! Защото обичаме това, което правим! От любов към играта! НАЛБ!