Записване за нови отбори – сезон 2022/2023

439

Продължава записването за нови отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за предстоящия сезон 2022/2023!

Сезон 2022/2023 е дванадесетият пореден за НАЛБ (ТУК може да откриете информация за историята на организацията).

Поради големия интерес записването за нови отбори стартира още на 23.03.2022 година (ТУК може да откриете информация по темата). Крайният срок за записване на нови отбори е 16 Юли 2022 година, 22:00 часа.

Към момента процедурата е изключително опростена. Всеки желаещ нов отбор, който иска да бъде част от първенството на НАЛБ за сезон 2022/2023, трябва да подаде заявка за участие.

ТУК може да откриете заявката за участие.

Настоящото записване е само за нови отбори. Вече обявихме отборите, продължаващи участието си в НАЛБ и през новия сезон – от тези, които участват в първенството на НАЛБ през сезон 2021/2022. Обявихме и някои от първите записани нови отбори.

ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Скоро очаквайте подробна информация и относно разделението на отбори по дивизии, както и актуализиран списък с имената на отборите за новия сезон (в това число и новите до момента).

Сега е моментът и да благодарим отново на всички за интереса и доверието! Няма как да не бъдем удовлетворени от работата си след като толкова много участници желаят да продължат да бъдат част от НАЛБ.

Както вече обявихме ТУК, възможно е да има промяна във формата за първенството (досегашният може да бъде открит ТУК) и първа дивизия да остане с намален брой отбори – 8 или 10, например, за да бъдат всички двубои и в тази дивизия оспорвани и интригуващи през целия сезон, както в останалите 3 дивизии. Съвсем скоро очаквайте и актуализираната информация относно формата на шампионата.

Искаме да уверим всички настоящи и бъдещи участници, че няма да се откажем от пътя, по който сме поели. Няма да се откажем да правим нещо въпреки цялата система. Продължаваме да следваме концепцията си и да правим всичко възможно всеки мач да се превръща в баскетболен празникорганизацията да е на високо ниво, всичко да е коректноправилно, принципно и прозрачно, а и на участниците да се предоставят оптимални условия. Баскетболът заслужава нещо много повече от действителността, в която се намира. Правим и ще продължаваме да правим всичко възможно НАЛБ да е свежият въздух в българския баскетбол. Ще продължим да даваме всичко от себе си и да предаваме любовта към играта нататък, а мероприятията на НАЛБ да бъдат истински празници, изпълнени изцяло с положителни емоции и за деца и подрастващи. Искаме и да обясним, че ние нямаме нищо против която и да е баскетболна организация, в която ръководителите се опитват да правят нещо в името на баскетбола. НАЛБ не е ничия опозиция. НАЛБ обаче се разграничава от „системата“, довела любимия ни спорт до това ниво. Действията ни ще продължат да бъдат изцяло в положителна посока.

Използваме възможността да благодарим за всички поздравления за завършващия сезон!

Кои сме ние?

В секцията За нас може да прочетете повече по въпроса, както и относно някои от най-значимите ни успехи през изминалите 11 години, в които съществува Националната аматьорска лига по баскетбол. Както се вижда, в структурата, съставена и от Комисия по прием на заявкитеДисциплинарна комисия и Комисия по контестациите, все повече доказани участници и състезатели в НАЛБ стават част от управлението на организацията.

Отново напомняме и че продължаваме да бъдем напълно отворени към нови хора, които желаят да станат част от екипа на НАЛБ. Ако проявявате интерес, молим да се свържете с нас по някой от описаните начини в секцията с Контакти.

Искате да участвате в НАЛБ, но нямате отбор?

Във връзка с множество запитвания от страна на състезатели без отбори, още през сезон 2014/2015 в сайта на НАЛБ беше създадена секцията Драфт, която е едно допълнително улеснение за всички желаещи да играят баскетбол. Макар и без подобна секция в сайта преди това, от НАЛБ създавахме няколко чисто нови отбора от напълно непознати хора през всеки от изминалите сезони. Все пак, Драфтът, оформен по този начин, е логичната модернизация, от която НАЛБ и любителите на баскетбола имаме нужда. Вече много състезатели намериха своите отбори именно благодарение на Драфта.

Как да се включите в драфта?

За да се включите в драфта, просто следвайте някой от методите за комуникация, описани в секцията с Контакти.

Какви са правилата за участие?

ТУК може да се запознаете с Правилата за първенството на НАЛБ за сезон 2022/2023. Документът ще може да бъде намерен и в долното меню в сайта на НАЛБ по време на целия сезон.

Във всеки отбор отново ще могат да бъдат картотекирани до 20 състезатели, които са над 14-годишна възраст и не са записали игрово време в професионален отбор за сезон 2022/2023.

От сезон 2015/2016 има и възможност за трансфери по време на сезона, като от всеки отбор право да напуснат на полусезона имат до двама състезатели. Това правило ще остане валидно и за предстоящия сезон.

Всички срещи от първенството на НАЛБ отново ще бъдат излъчвани на живо – ТУК (а една от големите ни цели продължава да бъде свързана с подобряване на качеството на видеоизлъчването – нещо, което за съжаление се оказва прекалено голяма инвестиция за момента). Малко след края на всяка среща видеозаписът от нея ще може да бъде намиран в канала на НАЛБ в YouTube. Т.е. всичко относно видеозаписите се запазва, като се надяваме за новия сезон да можем да се похвалим и с още приятни изненади в тази връзка.

За поредна година от НАЛБ няма да направим и крачка назад. Напротив, амбицията ни е към условията, изградени и усъвършенствани през последните 11 години, само и единствено да надграждаме. Всеки състезател има свой профил с подробни данни в сайта на НАЛБ, от всеки мач има снимкивидео (включително на живо), статистика (включително на живо), предстоят и много изненади, включително и още подобрения в сайта. Очаквайте и новости около Залата на славата на НАЛБ.

Продължаваме и с наградите за най-полезен състезател на всеки кръг, като подобни награди ще има за всяка дивизия.

Разбира се, ще се запази тенденцията да раздаваме множество награди на всички отличили се участници. Както сте се убедили, от НАЛБ определено държим много и на историята сиВсеки състезател, както стана дума, има свой профил в сайта, като именно в него може да бъде открита пълната статистика на състезателя от всички първенства и турнири на НАЛБ, в които е участвал, както и обобщената статистика от кариерата му в НАЛБ. В индивидуалните профили на всички участници могат да бъдат открити и всичките им постижения – било то отборни или индивидуални. Така за всеки състезател много бързо и лесно може да бъде направена справка какви успехи има в кариерата си в НАЛБ.

През сезон 2022/2023 отново са планирани и турнир за купата, Мачове на звездите, конкурси, игри и много други. Скоро се надяваме, че ще имаме възможността да съобщим и за нови инициативи, по които ще работим.

Постарали сме се в Правилата за първенството да бъде описано всичко изключително подробно и ясно, но сме на разположение при въпроси.

Представителите на всеки записан отбор ще бъдат добавени в организационната група на НАЛБ във Фейсбук.

Разбира се, въпреки че вече официално в управлението на НАЛБ са въвлечени доста участници, ще продължаваме да търсим постоянна обратна връзка от абсолютно всички (както може да се ориентирате и от секцията ни с интервюта). Наясно сме с всичко, което е добре да бъде подобрено и усилията ни са насочени изцяло в тази посока.

Кога започваме?

Техническата конференция преди началото на първенството за сезон 2022/2023 е планирана за 10 Септември. Идеята е първенството за сезон 2022/2023 в НАЛБ да стартира във втората половина на Септември.

Записването продължава до 16.07.2022 година.

Как да се запишете за участие?

ТУК може да намерите заявката за участие, която трябва да бъде попълнена и изпратена на имейл us_nalb@abv.bg. След това ние ще се свържем с вас.

Какви документи са необходими за картотекиране?

ТУК може да намерите списъка за картотека, който трябва да бъде попълнен и подписан от ръководителя.

ТУК може да намерите декларацията за участие. Такава трябва да бъде представена от всеки състезател.

ТУК пък може да намерите декларацията за участниците под 18-годишна възраст. Тя трябва да бъде попълнена от техните родители. Важно уточнение е, че непълнолетните състезатели трябва да представят и от двата вида декларации – както от себе си, така и от своите родители.

Последният необходим документ е медицинско удостоверение, издадено от правоспособен лекар, в което да става ясно, че състезателят няма проблеми да участва в баскетболните срещи в НАЛБ. Важно уточнение е, че медицинското удостоверение трябва да бъде индивидуално.

Всеки отбор трябва да картотекира между 12 и 20 състезатели. Всеки отбор може да картотекира и до 12 души, които да имат право да бъдат на отборната скамейка на тима по време на мач, без да са картотекирани като състезатели.

ТУК пък може да намерите тимовия лист, какъвто трябва да се представя преди всяка среща. В него се попълват имената и номерата на състезателите, които ще вземат участие в дадената среща (в тимовия лист състезателите се подреждат във възходящ ред според номерата на екипите).

ТУК ще откриете и декларацията, която трябва да бъде попълнена и предадена от всеки ръководител на отбор, участващ в първенството на НАЛБ през сезон 2022/2023.

ТУК ще откриете информация, касаеща посетителите по време на мероприятията на НАЛБ.

Всички тези документи, включително и Официалните правила и тълкувания, ще може да намерите в долното меню на сайта, като те ще бъдат на свободен достъп през целия сезон.

Цялата документация:

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНО ЛИЦЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ РЪКОВОДИТЕЛ

СПИСЪК ЗА КАРТОТЕКА

ТИМОВ ЛИСТ

ПРАВИЛА ЗА ПЪРВЕНСТВОТО

ФОРМАТ

ДИСЦИПЛИНАРЕН ПРАВИЛНИК

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ

ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА И ТЪЛКУВАНИЯ

Материалът ще бъде редактиран при наличието на Формата за първенството и Дисциплинарния правилник.

За повече информация може да посетите и Фейсбук страницата на НАЛБ – https://www.facebook.com/NALB.BG. Не пропускайте да ни следите и в Instagramhttps://www.instagram.com/nalb.bg/.

Ако имате някакви въпроси, може да се свържете с нас посредством някой от начините за комуникация, описани в секцията с Контакти.

Постоянно ще ви информираме както за броя на записалите се участници, така и за всякакви новости около НАЛБПродължаваме заедно! Защото обичаме това, което правим! От любов към играта! НАЛБ!