Момчил Маринов – MVP на IX кръг във II дивизия

Момчил Маринов от отбора на Виваком е най-полезният състезател на деветия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Маринов ще получи наградата си в Събота, на 12.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Фаворит-Кърджали от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Виваком завърши първия полусезон във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с баланс от 8 победи и 3 загуби. Тимът е на трето място във временното класиране. Виваком се представя страхотно от началото на настоящата кампания. За сравнение отборът завърши с баланс от 5 победи и 17 загуби – на последното място – редовния сезон във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018. Сега след 2 пъти по-малко мачове тимът вече разполага с 3 победи повече. Огромният прогрес на представителите на Виваком е повече от забележим – тимът даде всичко от себе си, за да запази мястото си във втора дивизия през миналия сезон, а сега е един от фаворитите за призовите места в дивизията. В деветия кръг за сезон 2018/2019 отборът на Виваком се наложи над Паляците с 8 точки разлика. Момчил Маринов се представи на познатото си високо ниво, завършвайки срещата със 17 точки (2/6 за 2 точки, 3/4 за 3 точки и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари), 11 борби (3 в нападение), 3 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 26. В края на полусезона Маринов е на второ място във втора дивизия от първенството на НАЛБ по общ коефициент. Той е един от четиримата в дивизията, които са започнали като титуляри всички срещи на своя тим от първия полусезон. Роденият във Враца състезател е на четвърто място сред състезателите, срещу които са извършени най-много нарушения. Той е втори по общо точки, седми по борби средно на мач и девети по общо асистенции. От началото на настоящата кампания Момчил Маринов има 11 мача, в които записва средни показатели от 16.6 точки, 12.1 борби, 3.3 асистенции, 1.8 откраднати топки и 0.2 чадъра за 34.8 минути на терена. Преди старта на настоящата кампания той има 48 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 19.9 точки, 11.1 борби, 3.8 асистенции, 1.9 откраднати топки и 0.3 чадъра. Това е третото отличие на Маринов за най-полезен състезател на кръга (първите 2 са от сезон 2016/2017, когато заедно с тима си се състезава в трета дивизия от първенството на НАЛБ). През сезон 2017/2018 186-сантиметровият състезател попада в третата петица във втора дивизия, а година по-рано е част от идеалната петица в трета дивизия. През последните 2 сезона той завършва с най-висока успеваемост за 2 точки в дивизиите, в които се състезава – през миналия сезон във втора, а през сезон 2016/2017 – в трета. Момчил Маринов е и двукратен участник в Мача на звездите на НАЛБ (през сезон 2016/2017 в този за трета дивизия, а през сезона 2017/2018 – за втора). Той има и 2 отличия за MVP на месеца. Напълно заслужено с оглед на страхотното представяне на Виваком Момчил Маринов прибавя ново индивидуално отличие от кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Момчил Маринов от Виваком. Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи над Паляците с 8 точки разлика. По този начин Маринов събра 18 точки за класацията. Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен е със 17 точки (коефициент от 25 и победа на тима му с 8 точки разлика над Компир). На трето място е съотборникът му Атанас Атанасов с 15 точки (коефициент от 23). Четвърти е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 11 точки (коефициент от 31 и победа на тима му над Кабайерос с 20 точки разлика). Топ 5 допълва Стефан Пенков от ТН Машини с 10 точки за класацията (коефициент от 19 и победа на тима му с 9 точки разлика над Монстарс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Славков от Джобтайгър Дюдс – 37. Втори е Георги Гаджев от Джобтайгър Дюдс с 34. Топ 3 допълва Мартин Данаилов отново от отбора на Джобтайгър Дюдс с 33. Николай Рътаров от Компир и Костадин Методиев от Балкан Ботевград са с коефициент от по 31.

Най-много точки в кръга вкара Петър Славков от Джобтайгър Дюдс – 37. На второ място е Николай Рътаров от Компир с 32. Румен Христов от София Ентъртейнмънт е с 30. Четвърти е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 28. Георги Гаджев от Джобтайгър Дюдс заема пето място с 24 точки.

Най-много борби в кръга овладя Георги Гаджев от Джобтайгър Дюдс – 15. С по 14 са Бойко Иванов от Дървоядите, Джордже Даскалович от Паляците и Петър Славков от Джобтайгър Дюдс. Пети е Николай Рътаров от Компир с 13.

С най-много асистенции в кръга приключиха Иван Иванов от Балкан Ботевград, Християн Великов от Джобтайгър Дюдс и Иван Иванов от ТН Машини – по 9. Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс и Румен Каиков от Компир останаха с по 8 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Ахилеас Зикас от София Ентъртейнмънт с 6 откраднати топки. Съотборниците Мартин Данаилов и Християн Великов от Джобтайгър Дюдс са с по 5. След тях с по 4 се нареждат Костадин Методиев от Балкан Ботевград, Радослав Личев от Дървоядите, Димитър Семерджиев от Фаворит-Кърджали и Иван Иванов от Виваком.

Топ блокировачите в кръга са Асен Милушев от Паляците, Теодор Велчев от Кабайерос, Петър Славков от Джобтайгър Дюдс и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен с по 3 чадъра. С по 2 приключиха Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс, Кристиян Шотев от Монстарс и Атанас Атанасов от Атлетик 95 Куклен.

Най-полезният състезател на десетия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Димитър Йошев от ТН Машини получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG