НАЛБ със съвместни проекти с НСА „Васил Левски“

1426

Марин Механджиев, Мартин Механджиев и Леон Лалов - НАЛБ в НСАСлед като влезе в учебник по спортен мениджмънт (ТУК можете да прочетете повече по въпроса), ТУК обявихме, че Националната аматьорска лига по баскетбол получи покана и предстои публична лекция в Националната спортна академия „Васил Левски“.

ТУК написахме първите си впечатления веднага след лекцията, а ТУК, ТУК, ТУК и ТУК можете да видите още снимки от събитието.

Публичната лекция стана и повод от НАЛБ да стартираме съвместни проекти с НСА, но за тях след малко.

Най-напред отново искаме да благодарим за поканата на НСА! Благодарим специално и на доцент Иван Сандански, който беше основен инициатор и движеща сила, за да се случи нашето гостуване! Благодарим на всички студенти и присъстващи! Истината е, че не сме очаквали интересът да бъде толкова сериозен и една от аулите в Националната спортна академия да бъде препълнена.

Сред участниците в дискусията личеше името на легендарния волейболист Евгени Иванов-Пушката. Трябва да отбележим и присъствието на доста участници в НАЛБ, които учат или преподават в НСА.

Сърдечни благодарности на всички, които ни накараха да почувстваме, че всички усилия са имали смисъл и въпреки че винаги ще се стремим към прогрес, сме част от нещо, което е наистина значимо!

Леон Лалов, Мартин Механджиев, Марин Механджиев и Димитър Христов - НАЛБ в НСАНационалната аматьорска лига по баскетбол беше представена от Мартин Механджиев, Марин Механджиев, Димитър Христов и Леон Лалов. Те отговориха на множество въпроси, свързани с НАЛБ, като трябва да споменем, че въпросите не приключваха и след официалния край на лекцията.

„Въпреки че сентенцията гласи, че няма незаменими хора, аз съм убеден, че има хора, които са оптимални за дадена дейност в даден момент.“, това беше част от отговора на Марин Механджиев на въпрос, свързан с първите стъпки на НАЛБ и подбора на екип.

„НАЛБ е нашият продукт. Този продукт е съставен от много компоненти. Съдийството, статистиката, отразяването, както и всяка друга „съставка“ на нашия продукт, трябва да е на най-високо ниво, за да се предпочита от хората. Както виждате, НАЛБ е най-предпочитаният баскетболен продукт в България.“, така започна Димитър Христов отговора си на въпрос относно предимствата на НАЛБ, за да бъде оазис в баскетболната ни действителност.

Отново на въпрос докъде може да се развие Националната аматьорска лига по баскетбол, Леон Лалов започна с: „НАЛБ е готов и успешен продукт, който трябва да получи своето признание и да намери още съмишленици. Една уникална идея, която с много труд и упоритост постига уникални резултати.“.

Малко преди края на лекцията, участник в НАЛБ се изправи и зададе следния въпрос: „Не е тайна, че въпреки че от федерацията би трябвало да са най-щастливи от това, което правите, защото то е от огромно значение за баскетбола ни, те се опитват да пречат на развитието на НАЛБ. Въпреки че всички знаем как работят с професионалния баскетбол, те сега искат да сринат и аматьорския. На тренировки на нашия отбор дори са идвали представители на федерацията, за да ни убеждават да не играем в НАЛБ. От този сезон се опитват и да копират това, което правите. Дори в сайта си използват снимки, направени от вас. Как се чувствате от тези факти?“.

„Всеки отговаря за своите подбуди да прави или да не прави нещо. В НАЛБ се прави това, което е добре за баскетбола. Не се състезаваме с никого. Вероятно, ако се състезавахме, отдавна трябваше да сме спрели развитието си. Предпочитам да си говорим за положителни неща и за това какво ние заедно можем да променим, а не за чужди негативни действия. Все пак, за да отговоря на въпроса, казвам две изречения и продължаваме с нещо положително: Никога копието не може да надмине оригинала. Ако нещо не се прави с чисти идеи и позитивни помисли, то не е призвано на успех.“, това сподели Мартин Механджиев.

Представителите на Националната аматьорска лига по баскетбол бяха изпратени с бурни аплодисменти и уговорка за ново гостуване скоро.

Още по време на лекцията стана ясно, че много студенти в НСА имат желанието да станат част от екипа на НАЛБ, а след нейния край бяха финализирани и стажантските програми, които може да предлага НАЛБ на студентите в НСА. Както вероятно знаете, с подобни стажантски програми от Националната аматьорска лига по баскетбол привлякохме студентки по „Журналистика“ в Университета за национално и световно стопанство (ТУК можете да прочетете повече по въпроса), а вече освен с УНСС, ще имаме удоволствието да имаме подобна съвместна дейност и с НСА.

Марин Механджиев, Мартин Механджиев и Леон Лалов - НАЛБ в НСАИ така преподавателите в специалностите „Спортен мениджмънт“, „Спортна журналистика“ и „Спортен коментатор“ в Националната спортна академия ще препоръчват на НАЛБ някои от най-изявените си студенти за стажове.

Екипът на Националната аматьорска лига по баскетбол е напълно отворен към хора с желание и мотивация, които обичат баскетбола, така че с радост ще приемем всеки желаещ.

Благодарим още веднъж на НСА „Васил Левски“ за поканата и на всички присъстващи за удоволствието, което изпитахме благодарение на тази публична лекция!