Николай Тракийски – MVP на XXV кръг в IV дивизия

855

Николай Тракийски от отбора на Ръш Баскетбол е най-полезният състезател на двадесет и петия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Тракийски ще получи наградата си в Неделя, на 31.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Ликуифайд от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 23 мача в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Ръш Баскетбол е с баланс от 7 победи и 16 загуби. Тимът няма шанс да достигне осмото място, даващо право на участие в плейофите, но въпреки това от Ръш Баскетбол недвусмислено показват, че играят за победа във всеки един мач. Трябва да отчетем, че тимът демонстрира изключително израстване, като през втория полусезон на настоящата кампания той е с положителен баланс до момента – 6 победи от 11 мача. В двадесет и петия кръг в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Ръш Баскетбол се наложи над Септември с 98:95. От Ръш Баскетбол изоставаха в резултата в по-голямата част от срещата, но успяха да достигнат до победата в края. Отличен мач за победителите изигра Николай Тракийски. Той завърши с 30 точки (включително 14/21 за 2 точки), 11 борби (3 в нападение), 5 асистенции, 2 чадъра и 1 открадната топка за коефициент от 33. Роденият в Русе състезател дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019. Той се присъедини към Ръш Баскетбол на полусезона, а оттогава вече има 10 мача, в които записва средни показатели от 19.2 точки, 9.4 борби, 2.3 асистенции, 2.2 откраднати топки и 1.6 чадъра за 32.8 минути на терена. Тракийски несъмнено е в основата на възхода на тима през втория полусезон. Напълно заслужено след само 10 мача в НАЛБ 23-годишният Николай Тракийски достига до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Николай Тракийски от Ръш Баскетбол. Той постигна коефициент от 33, а тимът му се наложи с 3 точки разлика над Септември. По този начин Тракийски събра 30 точки за класацията. Втори е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 28 точки (коефициент от 42 и победа на тима му над Кобилдър Викингс с 14 точки разлика). Топ 3 допълва Петър Илиев от Алфа с 27 точки (коефициент от 30 и победа на тима му с 3 точки разлика над Ботев 2012 В). С по 25 точки и с коефициент от по 28 са Петър Трендафилов и Михаел Шумелов от Ръш Баскетбол.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк – 42. Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл е с 37. Трети е Мартин Механджиев от Септември с 36. На четвърто място е Николай Тракийски от Ръш Баскетбол с 33. С коефициент от по 30 са Петър Илиев от Алфа и Димитър Димитров от Трипъл-дабъл.

Най-много точки в кръга вкара Мартин Механджиев от Септември – 44. На второ място е Калоян Караиванов от Алфа с 35. Николай Тракийски от Ръш Баскебтол е с 30. Четвърти е Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол с 29 точки, а пети с 27 е Димитър Димитров от Трипъл-дабъл.

Най-много борби в кръга овладя Владимир Миленков от Ботев 2012 В – 21. Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк и Мартин Механджиев от Септември са с по 15. С по 14 борби завършиха Петър Илиев от Алфа, Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк, както и съотборниците Мартин Цветанов и Цветелин Велчев от Трипъл-дабъл.

С най-много асистенции в кръга приключи Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл – 13. Втори е Петър Илиев от Алфа с 9. След тях с по 7 са Стефан Василев от Пистолет и Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк.

Най-добри “крадци” на кръга са Атанас Атанасов от Кобилдър Викингс, Петър Илиев от Алфа, Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл и Веселин Колев от Септември с по 5 откраднати топки. Владимир Петров от Кобилдър Викингс и Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл приключиха с по 4.

Топ блокировачът в кръга e Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 6 чадъра. С по 4 са Константин Василев от Кобилдър Викингс и Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл. Стефан Василев от Пистолет и Мариян Фамилиянов от Алфа са с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на двадесет и третия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия: Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл), Борил Кънчев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в четвърта дивизия: Манол Миланов (Алфа)
Най-полезен състезател на двадесет и третия кръг в четвърта дивизия: Стефан Ненчев (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на двадесет и четвъртия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В), Мартин Механджиев (Септември), Манол Миланов (Алфа), Бойко Якимов (Септември), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Караиванов (Алфа), Николай Мораров (Рент Енд Гоу), Стефан Ангелов (Рент Енд Гоу)
Най-полезен състезател на двадесет и петия кръг в четвърта дивизия: Николай Тракийски (Ръш Баскетбол)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG