Пазарджик приема турнира на НАЛБ в Южна България

712

От Националната аматьорска лига по баскетбол сме изключително щастливи да обявим, че през месец Март 2018 година организираме своя трети турнир за всички желаещи в Южна България!

Пазарджик приема турнира на НАЛБ в Южна България за сезон 2017/2018!

След като първите два турнира на НАЛБ в Южна България се проведоха в град Перущица, третият турнир на НАЛБ в региона ще се проведе в град Пазарджик. Двубоите от турнира ще се играят в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Използваме възможността да благодарим на Община Пазарджик за поканата! Сърдечни благодарности на домакините от Пазарджик за готовността за съдействие! Определените дати за турнира са 3, 4 и 5 Март (Събота, Неделя и Понеделник).

Първият турнир на НАЛБ в Южна България се проведе през месец Май 2016 година. Участие взеха 6 тима, а победител стана отборът на Берое (Стара Загора). Турнирът предизвика невероятен интерес, като ТУК можете да намерите повече информация по въпроса.

1. Берое (Стара Загора)
2. София Лайънс
3. Паляците (София)

Вторият турнир на НАЛБ в Южна България се проведе през месец Март 2017 година. Участие взеха 12 тима, а победител стана отборът на Хебър (Пазарджик). Разбира се, самият брой отбори – 2 пъти повече отколкото на първия турнир, вероятно говори достатъчно както за изключителния интерес към начинанието ни, така и за прогреса при проявите ни в Южна България. ТУК можете да откриете много информация относно турнира на НАЛБ в Южна България през сезон 2016/2017.

1. Хебър (Пазарджик)
2. София Лайънс
3. Паляците (София)

Триумфът в турнира на Хебър (Пазарджик) през сезон 2016/2017 от своя страна извоюва място на тима и на турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ преди старта на сезон 2017/2018, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК.

За историята – шампионите на НАЛБ в Южна България:

Сезон 2015/2016 – Берое (Стара Загора)
Сезон 2016/2017 – Хебър (Пазарджик)

Как да се запишете за участие в турнира на НАЛБ в Южна България през сезон 2017/2018?

ТУК можете да откриете заявка, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bg – крайният срок за подаване на заявки е 22:00 часа на 22 Февруари 2018 година, Четвъртък. Заявката може да бъде открита и в долното меню в сайта на НАЛБ.

ТУК можете да откриете Наредбата за турнира.

ТУК можете да откриете списъка за картотека, какъвто трябва да бъде представен от ръководителя на всеки отбор най-напред в електронен формат (до 22:00 часа на 28 Февруари 2018 година, Сряда), а след това и на хартиен носител (преди първия мач на отбора в турнира).

ТУК ще откриете тимовия лист, какъвто трябва да представя всеки отбор преди началото на всяка своя среща.

Останалите документи са същите, които се използват и за първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 (също всички могат да бъдат открити в долното меню в сайта на НАЛБ):

За всичко останало вероятно вече е излишно да пишем, тъй като е ясно, че не сме от тези, които са склонни да пренебрегват качеството на организираните от тях мероприятия и на баскетбола като цяло. Все пак:

  • Всеки двубой ще бъде излъчван на живо в канала на НАЛБ в YouTube, а минути след края на мача записът от него ще бъде наличен отново в канала на НАЛБ в YouTube
  • От всеки двубой ще има множество снимки
  • Статистиката от всеки двубой ще се излъчва на живо
  • Ще има множество индивидуални награди (в Наредбата са описани подробно)
  • Ще се проведат конкурси – за стрелба от линията за наказателни удари, за стрелба от зоната за три точки и по забивки

Абсолютно всичко на турнира ще се случва изцяло и само по високите стандарти, създадени и утвърдени в първенството на НАЛБ, а и в турнирите на НАЛБ в различните региони на страната през миналите сезони. Срещите ще бъдат обслужвани от съдии, секретари, статистици, фотографи, видеооператори и медицински лица.

Такси за картотека няма, като въпреки това участващите състезатели ще имат пълни профили в сайта на НАЛБ (както и в използваната платформа за индивидуална и отборна статистика). Таксата на мач е 100 лева.

Използваме възможността да благодарим за огромния интерес от страна на отбори и състезатели в Южна България! След всеки от предишните два турнира в региона получихме безброй запитвания, като се радваме, че вече информацията за третия турнир на НАЛБ в Южна България е официална.

Трябва да отбележим, че отново (както и през последните два сезона) ще бъде възможно отбор, който участва в първенството на НАЛБ, да участва и на турнира на НАЛБ в Южна България. Съответно и състезател, който играе в даден отбор в първенството, на турнира в Пазарджик ще може да играе в същия или в друг отбор.

Борбата за титлата в Южна България със сигурност ще бъде сериозна. През настоящата година имаме желанието да предизвикаме още по-голям интерес към баскетбола в региона, така че очаквайте и изненади.

Разбира се, очакваме да се срещнем и с все повече подрастващи и фенове на баскетбола, на които отново да предадем любовта си към играта.

Имаме огромното желание да дадем поле на изява на всеки баскетболен фен в Южна България, който иска да участва в турнира на НАЛБ, но няма отбор. За целта молим желаещите да се свързват с нас (Контакти), за да ги добавим в секцията Драфт и да им помогнем да си намерят отбори.

Използваме възможността отново да благодарим на всички за огромния интерес, свързан с провеждане на мероприятия на НАЛБ в Южна България! Вие сте тези, заради които се захващаме с поредното си предизвикателство! Сърдечни благодарности и на домакините от град Пазарджик за поканата и съдействието! Благодарим и сме изключително признателни на всички, които подкрепят каузата на НАЛБ във всички краища на страната!