Паляците с нов триумф в турнира „Веселин Господинов“

1233

Надпреварата “Веселин Господинов”, организирана от Националната аматьорска лига по баскетбол за трета поредна година, остава в историята.

Отборът на Паляците дублира титлата си в турнира „Веселин Господинов“ от 2018 година, затвърждавайки се като един от най-успешните тимове в историята на НАЛБ.

ТУК, ТУК и ТУК може да откриете повече информация за третото издание на турнира „Веселин Господинов“, който от НАЛБ организираме в памет на нашия добър приятел Веселин Господиновкойто ни напусна внезапно.

Както знаете, именно Веско Господинов е първият състезател в историята на НАЛБ, който влиза в Залата на славата.

Възпоменателният турнир “Веселин Господинов”, организиран от НАЛБ за трета поредна година, се превърна в истински празник с участието на 4 отбора, които бяха повече от наясно с идеята на начинанието ни.

С двубоя между София Уориърс и Бом Бок, проведен на 14.09.2019 година, официално беше открит сезон 2019/2020 в НАЛБ.

Турнирът премина в изключително спортсменски дух и приятелско отношение. Използваме възможността да поздравим всички участници!

Сега на вашето внимание представяме и всички резултати (заедно с подробна информация за всяка среща) от третото издание на „Веселин Господинов“, които могат да бъдат открити ТУК:

От НАЛБ бяхме подготвили награди и за четирите участващи отбора, а с отношението и нагласата си всички участници недвусмислено показаха, че заслужават да бъдат отличени.

ТУК може да откриете крайното класиране в надпреварата. Всички 4 отбора изиграха по 3 двубоя в рамките на 2 дни.

1. Паляците
2. Бом Бок
3. Миньор 2015 (Перник)
4. София Уориърс

Както знаете, за втора поредна година право на участие в турнира „Веселин Господинов“ имаха само състезатели над 35-годишна възраст. Това се оказа и страхотна предпоставка за толкова много участници в инициативата ни „Предай любовта към играта нататък!“. ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК може да видите малка част от снимките, които несъмнено ще останат страхотен спомен както за родителите, така и за децата.

Със сигурност много състезатели заслужават да бъдат отличени не само заради демонстрираното спортсменство, но и заради качествата, които показаха. Очаквайте повече информация за всяко едно постижение – трипъл-дабъли, най-много в един мач и всичко останало.

Индивидуалните статистики на всички състезатели са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му. Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в турнира + топ 5 във всяка категория.

На четвърто място в третото издание на турнира „Веселин Господинов“ завърши отборът на София Уориърс.

Тимът загуби и трите си двубоя, но успя да превърне всеки свой мач в истински празник, с което със сигурност спечели и много фенове на своя страна.

От София Уориърс напълно осмислиха идеята за надпреварата, за което благодарим!

Трети остана отборът на Миньор 2015 (Перник). Всички състезатели в тима записаха своя дебют в НАЛБ и също оставиха изцяло положително впечатление.

Трябва да отчетем и че отборът от Перник загуби само с 5 точки разлика от Паляците при дебюта си в НАЛБ.

Миньор 2015 (Перник) заслужава адмирации и за сериозното и отговорно отношение, с което подходи към първия си допир до НАЛБ!

На втора позиция завърши отборът на Бом Бок. Шестима от всичките 11 картотекирани състезатели в тима за турнира „Веселин Господинов“ са част от НАЛБ още от 2011 година.

Ядрото на Бом Бок (наследник на Рент Енд Гоу) е от тима на Хелга – един от най-успешните тимове в историята на НАЛБ до ден-днешен.

По стечение на обстоятелствата последният мач в турнира „Веселин Господинов“ се оказа и финал, защото отборите на Бом Бок и Паляците бяха с по 2 победи и 0 загуби до момента. Сблъсъкът беше исторически, защото Хелга и Паляците са два от най-старите отбори в НАЛБ. И въпреки че за разлика от Паляците, настоящият отбор на Бом Бок е преминал през различни трансформации, то смело можем да заявим, че финалът на надпреварата съживи едно от най-старите дербита в историята на НАЛБ.

Бом Бок завърши турнира и с най-добрата защита, и с най-доброто нападение, но загуби решителния двубой от Паляците.

Въпреки това, поздравления за Бом Бок за демонстрираното отношение и за затвърдените отлични баскетболни умения!

Отборът на Паляците дублира титлата си от турнира „Веселин Господинов“.

Познатата комбинативна игра отново беше ключът към успехите на представителите на Паляците, които не изневериха на стила си „Паляците-баскетбол“.

От Паляците започнаха своя осми сезон в НАЛБ (тимът е част от НАЛБ още от сезон 2012/2013), а на вашето внимание представяме и постиженията на Паляците до момента:

Трето място: 2014
Трето място в Южна България: 2016; 2017
Трето място във Втора дивизия: 2018
Трето място в редовния сезон: 2012/2013
Второ място в редовния сезон във Втора дивизия: 2016/2017
Трето място в редовния сезон във Втора дивизия: 2017/2018
Финалист за Купата: 2013; 2017
Победител в турнира “Веселин Господинов”: 2018; 2019

От Паляците успяха да спечелят с 4 точки разлика срещу Бом Бок и с 5 точки разлика срещу Миньор 2015 (Перник), като не оставиха съмнение, че заслужено достигат до златните медали в турнира „Веселин Господинов“ за втора поредна година.

Отборът на Паляците се състезава в почти един и същи състав вече почти 10 години в НАЛБ, като за пореден път се видя нагледно и че „химията“ при Паляците е на много високо ниво.

Най-добър реализатор в турнира е Христо Владимиров от Паляците със своите 30.0 точки средно на мач. „Професорът“, както е известен Владимиров, реализира 90 точки в трите мача на тима си при умопомрачителна успеваемост – 76.0% за 2 точки, 42.5% за 3 точки и 100.0% от линията за наказателни удари. Поздравления!

Най-полезен състезател в турнира „Веселин Господинов“ за втора поредна година стана Христо Владимиров от Паляците. Той изведе тима си до златните медали и година по-рано. Сега 42-годишният състезател завърши надпреварата със средни показатели от 30.0 точки, 8.3 борби, 2.7 асистенции, 1.7 откраднати топки и 0.7 чадъра за коефициент от 33.0, с което напълно заслужи приза за MVP.

На вашето внимание представяме и повече информация за надпреварата – цялата история на НАЛБ може да откриете ТУК:

Ето ги и победителите в надпреварата “Веселин Господинов”:

2017 година – Брикс и приятели
2018 година – Паляците
2019 година – Паляците

Използваме възможността да благодарим и на всички, които се включиха в благотворителната кампания, с която от НАЛБ открихме сезон 2019/2020! ТУК и ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Благодарим още веднъж на всички, които спомогнаха да почетем паметта на един голям човек за трета поредна година!

Благодарим за спортсменския дух и страхотния баскетбол по време на третото издание на турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ!

Никога няма да те забравим, приятелю! Оставаш завинаги един от нас!

За нас беше чест!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (25.09.2019 година, 18:00 часа): Най-полезният състезател в третото издание на възпоменателния турнир „Веселин Господинов“ Христо Владимиров от Паляците получи още една награда. 42-годишният състезател завърши надпреварата със средни показатели от 30.0 точки, 8.3 борби, 2.7 асистенции, 1.7 откраднати топки и 0.7 чадъра за коефициент от 33.0, с което напълно заслужи приза за MVP.