Петър Трендафилов – MVP на IX кръг в IV дивизия

912

Петър Трендафилов от отбора на Ръш Баскетбол е най-полезният състезател на деветия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Трендафилов ще получи наградата си във Вторник, на 11.12.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Скай Уокърс от 20:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В деветия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Ръш Баскетбол достигна до първата си победа през настоящата кампания. Тимът вече е с баланс от 1 победа и 8 загуби. В деветия кръг представителите на Ръш Баскетбол се наложиха над Алфа с 2 точки разлика. Трябва да отчетем и че отборът на Алфа имаше преднина в по-голямата част от двубоя, но успешни стрелби от зоната за три точки на представителите на Ръш Баскетбол в края на срещата – част от които именно на Петър Трендафилов – се оказаха решаващи за изхода на двубоя. Отличен мач за Ръш Баскетбол изигра Петър Трендафилов. Той завърши с 20 точки (5/12 за 2 точки, 3/7 за 3 точки и 1/2 от линията за наказателни удари), 10 борби (4 в нападение), 5 асистенции и 5 откраднати топки за коефициент от 23. 21-годишният състезател престоя на терена по-малко от 37 минути. Роденият в Оряхово Трендафилов започва кариерата си в НАЛБ през сезон 2015/2016, когато е част от Скритите Лимонки. През сезон 2016/2017 е създаден отборът на Ръш Баскетбол, а 179-сантиметровият състезател е неизменна част от него откакто тимът съществува. Бързо се превръща в един от лидерите на Ръш Баскетбол, за което говорят и показателите му през последните 2 сезона – Петър Трендафилов записва над 15 точки, 5 борби и 2 асистенции средно на мач. През последните 2 сезона участва в Мача на звездите на НАЛБ за трета дивизия. През сезон 2016/2017 завършва на второ място в конкурса за стрелба от зоната за три точки в трета дивизия, а през сезон 2017/2018 триумфира в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в трета дивизия. При всяка своя изява демонстрира не само страхотните си баскетболни умения, но и изключителното си спортсменство. Неслучайно през сезон 2017/2018 е един от номинираните за най-добър спортсмен. В крайна сметка след гласуване от страна на феновете завършва надпреварата на пето място. Преди старта на сезон 2018/2019 21-годишният състезател има 43 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 11.6 точки, 4.4 борби, 1.9 асистенции и 0.9 откраднати топки. През настоящия сезон той вече има 8 мача за Ръш Баскетбол в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, в които се отчита с по 14.1 точки, 5.8 борби, 2.0 асистенции и 2.3 откраднати топки за 34.4 минути на терена. Напълно заслужено Петър Трендафилов може да се похвали вече и с първото си отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол. Той постигна коефициент от 23, а тимът му се наложи с 2 точки разлика над Алфа. По този начин Трендафилов събра 21 точки за класацията. С по 13 точки и с коефициент от по 28 се нареждат съотборниците Константин Ризов и Константин Василев от Кобилдър Викингс. Техният отбор се наложи над Форест Бойс Ботевград с 15 точки разлика. С по 11 точки за класацията са Максим Алексиев от Енигма Фойерверк (коефициент от 31 и победа на тима му с 20 точки разлика над Булатса) и Атанас Караджов от Ръш Баскетбол (коефициент от 13).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Максим Алексиев от Енигма Фойерверк – 31. Константин Ризов и Константин Василев от Кобилдър Викингс са с по 28. След тях с коефициент от по 27 се нареждат Страхил Марчев и Тодор Димитров от Булатса, Борил Кънчев от Ликуифайд и Калоян Караиванов от Алфа.

Най-много точки в кръга вкара Страхил Марчев от Булатса – 36. Втори с 27 е Калоян Караиванов от Алфа. Трети е Константин Ризов от Кобилдър Викингс с 25. Тодор Димитров от Булатса и Константин Василев от Кобилдър Викингс вкараха по 23 точки.

Най-много борби в кръга овладя Манол Миланов от Алфа – 16. Ясен Стойков от Скай Уокърс и Константин Василев от Кобилдър Викингс са с по 15, а Спас Минков от Ликуифайд и Максим Алексиев от Енигма Фойерверк останаха с по 14.

С най-много асистенции в кръга приключи Пламен Пенев от Рент Енд Гоу – 13. След него с по 10 са съотборниците Максим Алексиев и Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк. Николай Велков от Ликуифайд и Делян Денков от Булатса са с по 8 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Димитър Димитров от Трипъл-дабъл с 6 откраднати топки. С по 5 се нареждат Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол и Манол Миланов от Алфа. Борил Кънчев и Владимир Спасов от Ликуифайд, Калоян Караиванов от Алфа, Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград и Иван Георгиев от Трипъл-дабъл завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Константин Василев от Кобилдър Викингс с 9 чадъра. Втори е Георги Банчев от Пистолет със 7. Топ 3 допълва Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 4. Атанас Караджов от Ръш Баскетбол, Георги Петров от Алфа, Стефан Ангелов от Рент Енд Гоу и Стефан Василев от Пистолет приключиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG