Рекордьорът Рачев: Организацията в НАЛБ е просто перфектна

938

65 точки в един баскетболен мач… Не, това не е постигнатото в срещата от единия отбор, не е дори и разликата между двата отбора в крайния резултат. Числото бележи рекорда на Националната аматьорска лига по баскетбол за най-много точки, реализирани от играч в един мач. Постижението е дело на Любомир Рачев от Кучетата от Младост, в двубоя срещу Фантомс Дюдс от груповата фаза на турнира за купата на НАЛБ през изминалия сезон.

Ред е на 17! Турнирът и мачът са същите, името на състезателя все така Любомир Рачев, а 17 пък са тройките, които той отбеляза, за да подобри и рекорда на НАЛБ за най-много попадения в една среща от далечна дистанция.

Силните изяви на Рачев в стрелбата, в допълнение с неговите 7 борби и 5 асистенции, помогнаха на тима му да надиграе съперника с убедителното 126:58. Впоследствие отборът на Кучетата от Младост стигна и до полуфиналите в надпреварата за купата, а със своите 200 точки Любомир Рачев се поздрави с приза за топ реализатор на турнира.

За 3 сезона в НАЛБ гардът на „Кучетата” има още бронзов медал от сезон 2015/2016 на същото състезание. А в мача на звездите през сезон 2016/2017 се класира втори в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари.

Здравей, Любо! Сезон 2016/2017 със сигурност беше успешен за теб, подобри 2 рекорда и стана топ реализатор на турнира за купата. В тази връзка как ти би оценил изминалата година в игрови план?

Мисля, че изминалият сезон беше изключително интересен. Всички отбори в първа дивизия се представиха на ниво и се получиха много интересни мачове

А в организационен?

Организацията в НАЛБ е на професионално ниво, просто перфектна!

Сезон 2017/2018 започва в понеделник. Да очакваме ли изненади от „Кучетата”? Започнаха ли подготовка? Мисли ли се за селекция и нови попълнения?

Започнали сме подготовка, както индивидуална, така и отборна. Тренираме усилено за сезон 2017/2018.

И за финал какво ще пожелаеш на НАЛБ и на участниците в НАЛБ?

На НАЛБ желая да бъдат все така мотивирани и успешни в това, което правят! На участниците пожелавам сезон с много успехи, добра игра и никакви контузии!

Един материал на Теодора Славова.