Румен Христов – MVP на двадесет и първия кръг във II дивизия

1262

Румен Христов от отбора на София Ентъртейнмънт е най-полезният състезател на двадесет и първия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Христов ще получи наградата си още днес, в Събота, на 24.03.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Атлетик 95 Куклен от 18:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на София Ентъртейнмънт демонстрира сериозно израстване през сезон 2017/2018 във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. След като през миналия сезон тимът завърши на седмо място в редовния сезон, сега София Ентъртейнмънт ще завърши на трето или четвърто място. За да завърши на третата позиция отборът на София Ентъртейнмънт трябва да се наложи в последния си мач от редовния сезон – срещу Атлетик 95 Куклен, а тимът на Паляците трябва да загуби от Компир. София Ентъртейнмънт и Паляците са с равен брой точки, но „Паляците“ имат предимство в преките двубои (загуба с 3 точки разлика и победа с 25 точки разлика). В двадесетия кръг отборът на София Ентъртейнмънт надделя над Кучетата от Младост Б с 8 точки разлика. Много силен мач за победителите изигра Румен Христов. Той завърши с 37 точки (8/15 за 2 точки, 5/10 за 3 точки и 6/6 от линията за наказателни удари), 3 борби (2 в нападение), 2 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 31. Христов престоя на терена по-малко от 33 минути. 18-годишният състезател, роден във Велико Търново, играе своя първи сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. В турнира на НАЛБ в Южна България през настоящия сезон беше част от Пинк Пантерс, а за 3 двубоя в надпреварата завърши със средни показатели от 15.0 точки, 5.7 борби, 1.0 асистенция, 0.7 откраднати топки и 0.3 чадъра. Постепенно Христов започва да разкрива потенциала си и във втора дивизия от първенството на НАЛБ. В последните два мача на отбора си има общо 64 точки. С отбелязаните 37 в последната среща той постигна и личен рекорд за най-много точки в един мач. За 15 мача до момента през настоящия сезон във втора дивизия от първенството на НАЛБ младият талант записва средни показатели от 13.7 точки, 5.3 борби, 1.7 асистенции, 0.5 откраднати топки и 0.3 чадъра. С ценния опит, който натрупва през сезон 2017/2018, определено можем да очакваме да видим Румен Христов с още по-ключова роля за София Ентъртейнмънт в наближаващите плейофи във втора дивизия от първенството на НАЛБ. Тимът на София Ентъртейнмънт се представя чудесно през настоящия сезон, а след второто място в дивизията през сезон 2015/2016 и четвъртото през сезон 2016/2017 определено е напълно закономерно да бъде сочен като един от фаворитите в надпреварата, особено имайки предвид, че тимът неизменно демонстрира отлична игра в плейофите. След 18 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено Румен Христов достига до своето първо индивидуално отличие, давайки допълнителен стимул за все по-добри изяви и на целия отбор на София Ентъртейнмънт.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Румен Христов от София Ентъртейнмънт. Христов постигна коефициент от 31, а тимът му се наложи над Кучетата от Младост Б с 8 точки разлика. По този начин Христов събра 23 точки за класацията. Момчил Маринов от Виваком е с 22 точки (коефициент от 38 и победа на тима му с 16 точки разлика над Джобтайгър Дюдс). Трети е Антон Начев от Кралете с 18 точки (коефициент от 20 и победа на тима му над Атлетик 95 Куклен с 2 точки разлика). На четвърто място е Теодор Велчев от Рапидо Куриери със 17 точки (коефициент от 29 и победа на тима му с 12 точки разлика над Дървоядите). Топ 5 допълва Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт с 15 точки за класацията (коефициент от 23).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Момчил Маринов от Виваком – 38. Втори е Румен Христов от София Ентъртейнмънт с 31. Теодор Велчев от Рапидо Куриери е с 29, а след тях с коефициент от по 26 останаха Иван Иванов от Виваком, Георги Гаджев от Дървоядите и Иван Томов от Кучетата от Младост Б.

Най-много точки в кръга вкара Румен Христов от София Ентъртейнмънт – 37. На второ място е Иван Иванов от Виваком с 32. Николай Рътаров от Компир е с 31. Четвърти е Денис Василев от Монстарс-ГоуТуАдминс с 29. Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс и Иван Томов от Кучетата от Младост Б реализираха по 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Георги Гаджев от Дървоядите – 19. Петър Славков от Джобтайгър Дюдс е втори с 18. На трето място е Момчил Маринов от Виваком със 17. След тях с по 15 са Румен Каиков от Компир, Теодор Велчев от Рапидо Куриери и Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от ТН Машини – 17. Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б е с 11. Топ 3 допълва Момчил Маринов от Виваком с 9. На четвърто място е съотборникът му Атанас Иванов с 8. Румен Каиков от Компир, Христо Велчев от Рапидо Куриери и Антон Начев от Кралете са с по 7 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Христо Ничев от Монстарс-ГоуТуАдминс с 5 откраднати топки. С по 4 приключиха Бойко Новаков от Компир, Христо Велчев от Рапидо Куриери, Иван Иванов от Виваком, Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс, Николай Петков от София Ентъртейнмънт, както и Петър Попов и Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт със 7 чадъра. След него с по 3 са Любомир Орешаров от ТН Машини, Георги Гаджев от Дървоядите и Петър Попов от Кучетата от Младост Б. Иван Згурафов от Рапидо Куриери, Атанас Димитров от Виваком и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен завършиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на двадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Иван Згурафов от Рапидо Куриери получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Февруари 2018 година във втора дивизия Денис Василев от Монстарс-ГоуТуАдминс също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Александър Герин (Компир)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Брайън Хорнек (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Мартин Бянков (Кралете)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците), Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Георги Мишев (Монстарс-ГоуТуАдминс)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Бранислав Алексов (ТН Машини), Веселин Филчев (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Рапидо Куриери), Веселин Филчев (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Симеон Рътаров (Компир), Васил Масларски (Компир)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Атанас Атанасов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс-ГоуТуАдминс), Брайън Хорнек (Джобтайгър Дюдс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Рапидо Куриери), Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Иван Згурафов (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг във втора дивизия: Румен Христов (София Ентъртейнмънт)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG