Сезон 2019/2020, IV дивизия – Ликуифайд

573

Сезон 2019/2020 официално е в историята!

Горди сме, че заедно успяхме да завършим успешно и сезон 2019/2020.

От НАЛБ изпращаме поредния изключително успешен сезон и с нетърпение очакваме следващия такъв.

Благодарим на всички за прекрасния сезон 2019/2020 в НАЛБ! Сезон, който успяхме да завършим благополучно въпреки всички препятствия.

Благодарности на всички участници във всички първенства, турнири и мероприятия на НАЛБ за сезона!

Благодарности на всички от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол за всеотдайната работа и постоянното желание за усъвършенстване!

Благодарности за всички положителни емоции!

Във връзка с изключителната динамика, която трябваше да поддържаме в последните 2 месеца и половина, има дейности, които останаха на по-заден план. Това се случи, тъй като основният ни фокус беше да завършим успешно сезона.

Мероприятията, които организирахме за въпросните 2 месеца и половина (от средата на месец Юни), и то в летния сезон, бяха предвидени за почти 5 месеца (повече от 3 от тях преди летния сезон) – ТУКТУКТУК и ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

За нас обаче беше важно да продължим да правим това, което обичаме и да дадем своя принос към обществото във връзка с нормализиране на живота.

Затова сега ще се обърнем назад и ще отдадем отново нужното внимание на всички участници в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020.

Отборът на Ликуифайд спечели титлата в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020!

По този начин тимът се превръща във втория шампион в историята на дивизията.

През сезон 2018/2019 Ликуифайд завършва на трето място в редовния сезон, а впоследствие остава на крачка от класиране в трета дивизия, приключвайки на четвърта позиция в крайното класиране в четвърта дивизия.

През сезон 2019/2020 обаче тимът не остави съмнения, че заслужава най-много да триумфира с титлата.

Ликуифайд спечели редовния сезон в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020, завършвайки с баланс от 20 победи и 2 загуби. Впоследствие тимът не загуби нито една среща в плейофите и напълно закономерно грабна титлата, а с това се класира и в трета дивизия от първенството на НАЛБ, където ще се състезава през сезон 2020/2021.

Трябва да отчетем и че Ликуифайд е един от петте отбора, които достигнаха до купата за спортсменство „Веселин Господинов“ през сезон 2019/2020 – страхотен атестат и за поведението и нагласата на представителите на тима.

Химията, която демонстрира отборът в течение на цялата кампания напълно резонно доведе и до първата титла за Ликуифайд. Трябва да отчетем и изумителната подкрепа от страна на фенове, която тимът получаваше по време на шампионата (докато все още имаше възможност двубоите да се посещават от публика).

Шампионите в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ:

Сезон 2018/2019 – Форест Бойс Ботевград
Сезон 2019/2020 – Ликуифайд

На трето място в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020 завършва отборът на Септември.

От шеста позиция в редовния сезон в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ тимът на Септември победи в четвъртфиналната си серия с 2:0 победи. Беше на път да триумфира и в полуфиналната фаза, като на практика няколко секунди лишиха Септември от възможността да се бори за златото. След като спечели първия двубой в полуфиналната серия, тимът загуби втория, но имаше преднина в целия решителен трети мач – с изключение на последните 8 секунди от срещата, което обаче се оказа достатъчно. Впоследствие Септември спечели серията си за трето място с 2:1 победи, печелейки решителната трета среща с 47 точки разлика и не остави съмнения, че заслужава да достигне до нови бронзови медали след тези от турнира за купата на НАЛБ през сезон 2017/2018. Трябва да отчетем и че Септември също като Ликуифайд достигна и до купата за спортсменство „Веселин Господинов“ през сезон 2019/2020. Поздравления!

На второ място в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020 завършва отборът на Бом Бок. Тимът приключи на втора позиция и в редовния сезон, а впоследствие успя да се справи с трудностите по пътя си, възползвайки се от огромния си опит и достигна до финалната серия в дивизията. Въпреки загубата на финала от Бок Бок могат да бъдат горди с представянето си. Тимът завърши на втора позиция и със сребърните медали и във възпоменателния турнир „Веселин Господинов“, проведен в началото на сезон 2019/2020. Опитният отбор заслужи напълно и промоцията си в трета дивизия от първенството на НАЛБ, където ще се състезава през сезон 2020/2021. Поздравления!

Мачовете в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020 стартираха на 24.09.2019 година и завършиха на 15.08.2020 година.

Ето го и крайното класиране в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020:

1. Ликуифайд
2. Бом Бок
3. Септември
4. Кобилдър Викингс
5. Алфа
6. Ръш Баскетбол
7. Мечките 2019
8. Спейс Джемс
9. Олд Мамбас
10. Пистолет
11. Скай Уокърс

Наградата за най-добър реализатор в плейофите отиде при Константин Василев от Кобилдър Викингс, който за пореден път демонстрира реализаторските си способности.

Най-добър реализатор в плейофите в четвърта дивизия през сезон 2018/2019 става Николай Велков от Ликуифайд.

Най-полезен състезател в плейофите в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020 е Искрен Николов от Ликуифайд.

За само един сезон с Ликуифайд Николов достигна до първото място в редовния сезон в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, титлата в дивизията, купата за спортсменство „Веселин Господинов“, отличие за най-полезен състезател на месеца, приз за MVP на кръга, а освен това попадна и във втората идеална петица в четвърта дивизия. Заслужено той прибавя и може би най-сладкото индивидуално отличие към богатата си колекция.

Най-полезен състезател на плейофите през сезон 2018/2019 става Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград.

Индивидуалните статистики на всички състезатели са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му. Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в плейофите + топ 5 във всяка категория.

Още веднъж използваме възможността да поздравим Ликуифайд за титлата! Използваме възможността и да благодарим отново на всички участници в четвърта дивизия!

Щастливи сме, че първенството на НАЛБ предизвика изключително много положителни емоции сред участници, фенове, приятели, любители на баскетбола и съмишленици! Благодарим за огромния интерес към всичко, което от НАЛБ правим! Благодарим, че заедно успяхме да се справим с поредното огромно предизвикателство и съумяхме да завършим успешно и сезон 2019/2020!

Използваме възможността да благодарим и на всички медии, които отразяваха шампионата в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ!

Оспорваността в дивизията отново беше пословична, като от Националната аматьорска лига по баскетбол поздравяваме всички участници в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ през сезон 2019/2020!

Благодарим още веднъж и за огромния интерес към начинанията ни!

Изказваме още веднъж сърдечни благодарности на всички участници в четвърта дивизия!

Ето ги и имената на шампионите, които остават в историята като триумфиралите в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ – Ликуифайд, сезон 2019/2020: Борил Кънчев, Николай Велков, Огнян Дидов, Калоян Радев, Искрен Николов, Нейко Димитров, Боян Банков, Владимир Спасов, Спас Минков, Георги Николов, Тони Попов, Венелин Райков, Калоян Дочев, Владимир Михайлов. Треньор: Георги Николов.

Честито на Ликуифайд още веднъж! Благодарим отново и на всички участници в четвърта дивизия! За нас беше чест!