ТН Машини е новият шампион във втора дивизия

1058

Отборът на ТН Машини спечели титлата във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018!

След като през сезон 2016/2017 отборът на Фитстоун завърши със сребърните медали в дивизията, сега наследникът на тима, а именно ТН Машини, стигна до титлата по безапелационен начин.

На 3 Юни 2018 година завършиха мачовете от втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018. След близо 10-месечната надпревара тимът на ТН Машини се наложи над Рапидо Куриери с 2:0 победи във финалната серия, с което напълно заслужено грабна златото.

През настоящия сезон в дивизията бяха изиграни цели 161 двубоя – точно колкото и през сезон 2016/2017.

Отборът на ТН Машини (който носи името Фитстоун до края на първия полусезон) завърши редовния сезон с баланс от 20 победи и 2 загуби, а в плейофите спечели и трите си серии с по 2:0 победи. С други думи, представителите на ТН Машини имат 28 мача във втора дивизия от първенството на НАЛБ през настоящия сезон, от които са спечелили 26. Наистина невероятно постижение.

Интересен факт е, че всички отбори, завършили в топ 4 в крайното класиране във втора дивизия подадоха декларации, че не желаят да се класират в първа. Това означава, че нито един отбор, състезавал се във втора дивизия през сезон 2017/2018, няма да бъде част от първа дивизия през сезон 2018/2019.

Никога досега отбор, триумфирал в дивизия, различна от първа, не е продължавал да бъде част от същата дивизия и през следващия сезон.

ТУК може да откриете повече информация относно сезон 2018/2019 в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Шампионите във втора дивизия от първенството на НАЛБ:

Сезон 2015/2016 – Микс
Сезон 2016/2017 – София Хоукс
Сезон 2017/2018 – ТН Машини

За сезон 2016/2017 в първа дивизия се класира единствено отборът на Микс като шампион във втора дивизия, а Ентъртейнмънт (втори), София Хоукс (трети) и Фитстоун (четвърти) губят баражите си за влизане в дивизията.

За сезон 2017/2018 София Хоукс печели право на промоция като шампион в дивизията. Фитстоун (втори), Паляците (пети), Рапидо Куриери (шести) и Джобтайгър Дюдс (седми) отказват да се борят за влизане в първа дивизия. Баражи играят Гуми-Нет (трети), София Ентъртейнмънт (четвърти) и Монстарс (осми). Единствено Гуми-Нет печели своята серия, като по този начин за сезон 2017/2018 в първа дивизия се класират 2 отбора – София Хоукс и Гуми-Нет.

От сезон 2017/2018 има промени в правилата. Шампионът в по-ниска дивизия печели правото на директна промоция в по-високата, а баражи играят вторият и третият в крайното класиране. При отказ на един или повече от отборите в топ 3 право на директна промоция или бараж получава четвъртият отбор. Отбор извън топ 4 в крайното класиране няма право да се бори за участие в по-горната дивизия.

След декларираното желание на всички отбори от топ 4 да не се борят за влизане в първа дивизия още преди старта на плейофите, за сезон 2018/2019 отбор от втора дивизия няма да се класира в първа, съответно и никой от първа няма да отпадне във втора.

Друг интересен факт е, че от участниците в плейофите отборът на Паляците е тимът с най-много мачове във втора дивизия от първенството на НАЛБ през настоящия сезон – 30.

На трето място във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 завършва именно отборът на Паляците.

Емблематичният тим за НАЛБ изигра пореден страхотен сезон – това е шестият сезон на Паляците в НАЛБ. След 16 победи и 6 загуби в редовния сезон, изключително малко не достигна на „Паляците“ да преодолеят Рапидо Куриери в полуфиналната фаза. В серията за трето място отборът на Паляците се наложи над Атлетик 95 Куклен с 2:1 победи, с което напълно заслужено прибави ново отличие към богатата си визитка.

Разбира се, трябва да поздравим и Атлетик 95 Куклен, тъй като никога до момента отбор, който се е състезавал в по-ниска дивизия в предходния сезон, не е достигал до място в топ 4 в крайното класиране. И тимът от Куклен определено заслужава само адмирации.

На второ място във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 завърши отборът на Рапидо Куриери. Тимът се представи страхотно в редовния сезон, завършвайки с 19 победи и 3 загуби. На полуфинал в плейофите състезателите на Рапидо Куриери се справиха изключително драматично с Паляците след 2:1 победи, показвайки невероятен характер. Отборът на Рапидо Куриери достигна до своите първи медали, давайки всичко от себе си и във финалната серия срещу ТН Машини.

Във втора дивизия през настоящия сезон участваха 12 отбора. От 27.09.2017 година до 03.06.2018 година само във втора дивизия от първенството на НАЛБ се изиграха цели 161 мача.

Ето го и крайното класиране във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018:

1. ТН Машини
2. Рапидо Куриери
3. Паляците
4. Атлетик 95 Куклен
5. София Ентъртейнмънт
6. Монстарс-ГоуТуАдминс
7. Джобтайгър Дюдс
8. Компир
9. Виваком
10. Дървоядите
11. Кучетата от Младост Б
12. Кралете

Наградата за най-добър реализатор в плейофите отива при Филип Неделчев от Рапидо Куриери, който завърши със 17.4 точки средно на мач в елиминационната фаза (122 точки за 7 мача).

Най-добър реализатор в плейофите във втора дивизия през сезон 2015/2016 стана Димитър Стоянов от Ентъртейнмънт.

Най-добър реализатор в плейофите във втора дивизия през сезон 2016/2017 пък стана Мартин Димов от Гуми-Нет.

Най-полезен състезател в плейофите във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 е Стефан Пенков от ТН Машини.

Във финалната серия той се представи блестящо. В първия двубой завърши с дабъл-дабъл от 15 точки (7/10 за 2 точки и 1/3 от линията за наказателни удари) и 15 борби (6 в нападение), към който прибави 3 откраднати топки, 2 чадъра и 1 асистенция за по-малко от 21 минути на терена.

Във втория двубой от серията Пенков завърши с 16 точки (7/15 за 2 точки и 2/3 от линията за наказателни удари), 16 борби (8 в нападение), 3 асистенции и 1 чадър за по-малко от 30 минути на терена.

Изборът на Стефан Пенков за MVP на плейофите във втора дивизия от първенството на НАЛБ е показателен и за това, че с труд и постоянство всичко се постига.

В третия двубой от финалната серия във втора дивизия от първенството на НАЛБ година по-рано Пенков застана на линията за наказателни удари при изтекло време и резултат 69:67 за София Хоукс. Ако беше сполучил и при двата си опита щеше да прати мача в продължение. Тогава радостта беше за София Хоукс, но година по-късно Пенков и ТН Машини са големите печеливши.

Най-полезен състезател на плейофите през сезон 2015/2016 стана Евстати Евстатиев от Микс.

Най-полезен състезател на плейофите през сезон 2016/2017 пък стана Мартин Механджиев от София Хоукс.

Индивидуалните статистики на всички състезатели са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му. Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в плейофите + топ 5 във всяка категория.

Отборът на Фитстоун е създаден през сезон 2014/2015, когато се включва в турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът губи всичките си двубои в надпреварата, завършвайки на 19-о място от 20 отбора. Единствените двама състезатели, които са в този отбор и продължават да бъдат част от Фитстоун и ТН Машини и до днес, са Любомир Праматаров (който е състезател, но и треньор на тима и тогава) и Ясен Янков.

Година по-късно започва да се вижда огромната амбиция, но и търпението, с което се работи за постигане на поставените цели пред проекта „Фитстоун“. Тимът участва във втора дивизия от първенството на НАЛБ, където завършва редовния сезон на 10-о място от 20 отбора. Прави обаче пробив в плейофите, достигайки до полуфиналната фаза, а след това и до четвъртото място в крайното класиране в дивизията. Дори играе бараж за влизане в първа дивизия.

В турнира за купата на НАЛБ през сезон 2015/2016 завършва на 11-о място от 20 отбора в крайното класиране.

През сезон 2016/2017 Фитстоун се превръща в истински фактор. Тимът завършва на пето място в редовния сезон във втора дивизия, а впоследствие остава със сребърните медали след изключително драматична и интригуваща финална серия, загубена с 1:2 победи от София Хоукс.

В турнира за купата на НАЛБ Фитстоун достига четвъртфиналната фаза, оставайки на седмо място в крайното класиране.

Фитстоун започва впечатляващо сезон 2017/2018 във втора дивизия от първенството на НАЛБ, а на полусезона приема името ТН Машини.

Страхотният колектив, изграден през годините и воден от Любомир Праматаров, успя да пречупи всички свои съперници през настоящия сезон и надали остави съмнения у някого, че заслужава най-много титлата на НАЛБ във втора дивизия. През настоящия сезон тимът записа 26 победи и само 2 загуби – и двете в редовния сезон.

През настоящия сезон отново оспорваността в дивизията беше пословична, като от Националната аматьорска лига по баскетбол поздравяваме всички участници във втора дивизия от първенството на НАЛБ през сезон 2017/2018!

Изказваме сърдечни благодарности на всички участници във втора дивизия! Надпревара, която продължи почти 10 месеца и за която бяха необходими 161 срещи, за да бъде излъчен шампионът!

Поздравления за всички в ТН Машини и специално за ръководителя на тима Любомир Праматаров, чиито усилия бяха неимоверни, но фактът, че всеки труд се отблагодарява въпреки всички трудности, се затвърди напълно!

Ето ги и имената на шампионите, които остават в историята като триумфиралите във втора дивизия от първенството на НАЛБ – ТН Машини, сезон 2017/2018: Ярослав Тотев, Красимир Мирчев, Иван Иванов, Стефан Пенков, Делян Дамянов, Петър Захов, Ясен Янков, Борис Иванов, Любомир Праматаров, Любомир Орешаров, Рангел Праматаров, Мартин Живков, Ангел Йорданов, Мартин Владимиров, Димитър Йошев, Валентин Суботинов, Бранислав Алексов. Треньор: Любомир Праматаров

Част от радостта на новите шампиони във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол – ТН Машини.

Честито на ТН Машини още веднъж! Благодарим отново и на всички участници във втора дивизия! За нас беше чест!