Тодор Паунков: Останахме силно впечатлени от съдийството в НАЛБ, което е на топ ниво

725

Тодор ПаунковПрез месец Март 2017 година се проведе турнирът на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България за сезон 2016/2017. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Потърсихме Тодор Паунков от Хебър (Пазарджик) и го помолихме да ни отговори на няколко въпроса. Паунков е един от двигателите на тима в организационен план.

Отборът на Хебър (Пазарджик) записа първото си участие в НАЛБ. Тимът направи истински фурор, тъй като демонстрира невероятната си класа по време на целия турнир и съвсем закономерно го спечели, като не допусна нито една загуба. На тима му предстои участие във финалния турнир на НАЛБ след като завърши първенството на НАЛБ в София, както и след като станат ясни шампионите на НАЛБ в Източна и Северна България. През следващата седмица пък отборът на Хебър ще се изправи срещу Норт Уест в приятелски двубой, за който повече информация можете да откриете ТУК.

Интервюта след края на турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България за сезон 2016/2017 до момента:

Константин Манов: Турнирът в Южна България беше повече от перфектен в организационен план

Кристиян Наков: Задължително се пробвайте в НАЛБ, супер е!

На вашето внимание представяме пълното интервю с Тодор Паунков:

Тодор ПаунковЗдравей, наскоро завърши вторият турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България. През сезон 2016/2017 той беше повече от успешен, като се включиха цели 12 отбора. Как видя ти турнира на НАЛБ в Южна България за сезон 2016/2017? Като ниво на участниците, в организационен план?

Тодор Паунков: Турнирът бе на високо ниво, участниците също. Получи се един голям спортен празник.

Каква е равносметката ти за представянето на Хебър (Пазарджик) и като успешен ли можеш да определиш турнира за своя отбор? Основен състезател на тима ви претърпя контузия още в началото на турнира, но въпреки това успяхте да спечелите състезанието по доста запомнящ се начин. Доволни ли сте?

Тодор Паунков: Няма как да не е успешен при положение, че станахме първи. Доволни сме от това, което направихме при наличието на такива добри отбори. На финала победихме много достоен противник, играещ в първа дивизия на НАЛБ, което за нас е постижение на този етап от развитието ни. За съжаление Стефан Димитров получи неприятна контузия. Ако той играеше щеше да се получи още по-запомнящо се.

Хебър (Пазарджик)Направихте впечатление с отличната си организация. По време на целия турнир не пестихте суперлативи за организацията в НАЛБ. Толкова ли е различна НАЛБ от баскетболната ни действителност?

Тодор Паунков: Нещата в НАЛБ изглежда са на по-високо ниво от тези в професионалния баскетбол в България,като изключим НБЛ. За съжаление това е баскетболната ни действителност. Много силно впечатление ни направи съдийството на турнира, което беше на топ ниво.

Отборът ви е много млад и по всичко изглежда, че бъдещето е пред него. Друг е въпросът, че е меко казано странно млади състезатели с такива качества да не играят професионално, но тук стигаме до въпроса със заобикалящата ни баскетболна действителност. Какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето?

Тодор Паунков: Имаме цели, които въпреки трудностите ще постигнем, но засега ще се въздържа да коментирам. Относно младите ни състезатели – няма как да останат незабелязани и е въпрос на време това да се случи.

Тодор ПаунковИзглежда сте на прав път с възраждането на баскетбола в Пазарджик. Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Тодор Паунков: Много сме далеч от възраждането на баскетбола все още, но сме на прав път.

За първи път участваш на мероприятие, организирано от НАЛБ. Какво смяташ за организацията в НАЛБ от първо лице?

Тодор Паунков: Като цяло турнирът беше много добре организиран. Всичко си беше на топ ниво. Имаше достатъчно мачове, съдийството не позволи грубости, имаше индивидуални награди, статистика. С други думи – всичко, от което се нуждае един такъв турнир.

Тодор ПаунковСледиш ли развитието на НАЛБ в цялата страна? Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Тодор Паунков: Турнирите, които правите извън София са супер и е много добре, че ще има и финален турнир с отборите, стигнали до първите места в отделните турнири. За София няма какво да се каже при наличието на три дивизии и 40 мъжки отбора.

Предстоят турнири като този в Южна България и в други части на страната, а сезон 2017/2018 също приближава с бърза скорост. Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Тодор Паунков: Ако искат да играят баскетбол да не му мислят много.

Тодор ПаунковПредстои и първи финален турнир на НАЛБ, за който си извоювахте право да участвате. Ще имате възможност да се срещнете с най-добрите отбори от цялата страна. Подготвяте ли се вече?

Тодор Паунков: Разбира се! Надяваме се да се представим на ниво и да нямаме контузени играчи.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Тодор Паунков: Благодаря и аз! Продължавайте в същия дух и темпо!