Филип Нацев – MVP на XVII кръг във II дивизия

1132

Филип Нацев от отбора на Дървоядите е най-полезният състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Нацев ще получи наградата си в Събота, на 23.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Монстарс от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Дървоядите търпи сериозно развитие през сезон 2018/2019. Въпреки по-трудното начало, постепенно тимът започва да показва истинския си облик. След 18 мача във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 „Дървоядите“ са с баланс от 4 победи и 14 загуби, но от последните си 4 мача имат 2 победи. Отборът на Дървоядите разполага със 7 състезатели, които правят своя дебют през настоящия сезон и е напълно разбираемо, че на тима му трябваше малко време, за да разгърне потенциала си. Определено обаче можем да твърдим, че отборът на Дървоядите разгърна потенциала си в седемнадесетия кръг, когато се наложи над традиционно силния тим на Паляците с 8 точки разлика. От Дървоядите имаха предимство в резултата в повече от 33 минути от срещата и напълно закономерно стигнаха до победата. Преднината на тима дори достигна 16 точки по време на четвъртата част. Страхотен мач за Дървоядите изигра Филип Нацев. Роденият в Кюстендил състезател завърши с 22 точки (6/11 за 2 точки, 3/9 за 3 точки и 1/3 от линията за наказателни удари), 10 борби (2 в нападение), 6 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 28. 25-годишният Нацев се включва в НАЛБ на полусезона на сезон 2018/2019, когато подсилва Дървоядите. Филип Нацев вече има 3 мача с екипа на Дървоядите, в които записва средни показатели от 21.7 точки, 7.0 борби, 3.7 асистенции, 1.7 откраднати топки и 0.3 чадъра за 37.0 минути. И така след едва 3 мача в НАЛБ Нацев вече може да се похвали и с първо индивидуално отличие, и то при първата победа, до която достига заедно с тима. По този начин отборът на Дървоядите има и своя първи индивидуален призьор през сезон 2018/2019, което е награда за усилията, които от тима положиха, за да продължи не просто да съществува, но и да се развива проектът „Дървоядите“ – на който началото е дадено още през сезон 2013/2014. Трябва да отчетем и че до голяма степен отборът на Дървоядите намери състезатели непосредствено преди старта на сезона благодарение на драфта на НАЛБ. Затова и отличието е както за страхотното представяне на Филип Нацев, и то в един от първите му мачове в НАЛБ, така и за целия тим на Дървоядите.

Интересен факт е, че Филип Нацев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Стойчев от Виваком. Той постигна коефициент от 43, а тимът му се наложи над София Ентъртейнмънт със 7 точки разлика. По този начин Стойчев събира 36 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. Втори с 20 точки е Филип Нацев от Дървоядите (коефициент от 28 и победа на тима му с 8 точки разлика над Паляците). На трето място е Иван Иванов от Виваком с 18 точки (коефициент от 25). Костадин Методиев от Балкан Ботевград е с 15 точки (коефициент от 45 и победа на тима му над Джобтайгър Дюдс с 30 точки разлика). Топ 5 допълва Бойко Иванов от Дървоядите с 13 точки (коефициент от 21).

За историята:

Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Филип Нацев (Дървоядите)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Костадин Методиев от Балкан Ботевград – 45. Иван Стойчев от Виваком заема второ място с 43. Топ 3 допълва Тодор Петров от Балкан Ботевград с 39. Ивайло Голев от София Ентъртейнмънт е с 32. На пето място се нарежда Филип Нацев от Дървоядите с коефициент от 28.

Най-много точки в кръга вкара Костадин Методиев от Балкан Ботевград – 43. На второ място е Иван Стойчев от Виваком с 39. Тодор Петров от Балкан Ботевград е с 29. Четвърти е Петър Славков от Джобтайгър Дюдс с 27. Димо Дингозов от Дървоядите отбеляза 24 точки.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Пенков от ТН Машини – 23. Втори е Бойко Иванов от Дървоядите с 21. На трето място е Ивайло Голев от София Ентъртейнмънт с 19. Джордже Даскалович от Паляците е с 16, а пети остана Теодор Велчев от Кабайерос с 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Балкан Ботевград – 14. След него с по 8 са Мирослав Коцев и Цветомир Бенчев от Балкан Ботевград, както и Васил Голов от Виваком. Борислав Михайловски от Джобтайгър Дюдс, Иван Стойчев от Виваком и Ахилеас Зикас от София Ентъртейнмънт са с по 7 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Костадин Методиев от Балкан Ботевград със 7 откраднати топки. Филип Чолич от ТН Машини и Теди Буков от София Ентъртейнмънт са с по 4. С по 3 откраднати топки завършиха Филип Нацев от Дървоядите, Тодор Петров от Балкан Ботевград, Борислав Гостев от Монстарс и Свилен Симанов от София Ентъртейнмънт.

Топ блокировачите в кръга са Владимир Георгиев от Виваком, Иван Згурафов от Кабайерос, Бойко Иванов от Дървоядите, Горан Маркович от Джобтайгър Дюдс, Николай Серев и Денис Василев от Монстарс, Любомир Церковски от Атлетик 95 Куклен, Иван Иванов от Виваком и Ивайло Голев от София Ентъртейнмънт с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Иван Стойчев от Виваком получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Васил Голов (Виваком)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Тодор Петров (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини), Джордже Даскалович (Паляците), Иван Иванов (Виваком)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Филип Нацев (Дървоядите)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG