Филип Неделчев – MVP на четвъртия кръг във II дивизия

955

Филип НеделчевФилип Неделчев от отбора на Рапидо Куриери е най-полезният състезател на четвъртия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Неделчев ще получи наградата си още утре, 31.10.2015 година, Събота, когато неговият тим се изправя срещу Паляците от 14:45 часа в зала Овергаз Арена.

Съвсем не е изненада поредната награда, която си извоюва Филип Неделчев. Шампион с Хелга, най-полезен състезател на финалите през сезон 2013/2014 и след това част от отбора на Рапидо, Неделчев завърши сезон 2014/2015 по отличен начин – в турнира за купата за 5 мача той постигна среден коефициент от 32.6. За негово съжаление тимът му отпадна на четвъртфинал, но вероятно това мотивира допълнително Неделчев за още по-добро представяне през настоящата кампания. Отборът на Рапидо се раздели на две – „Паляците“ са наследници на Рапидо, а Рапидо Куриери, където играе Филип Неделев, е нов отбор. Нов отбор, в който водеща фигура определено изглежда, че ще бъде именно Неделчев. Друг интересен факт е, че той ще получи наградата си именно преди сблъсъка между бившите съотборници.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Филип Неделчев от Рапидо Куриери. Той постигна коефициент от 46, а тимът му се наложи над БГО Софтуер с 27 точки разлика. Това донася на Неделчев 19 точки за класацията. Джордже Даскалович от Паляците е втори с 15 точки за класацията – коефициент от 17 и победа на тима му над София Хоукс с 2 точки разлика. Мартин Парашкевов от Фантомс е трети с 14 точки за класацията – коефициент от 20 и победа на тима му с 6 точки разлика над Мечките. Вилиян Милчев от Фантомс е с 13 точки за класацията (коефициент от 19), а Александър Йотов от Дървоядите е с 8 (коефициент от 16 и победа на тима му с 8 точки разлика над Кралете).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Филип Неделчев от Рапидо Куриери – 46. Съотборниците в Ентъртейнмънт Иван Бонев и Марио Юруков завършиха с коефициенти от 32 и 30 мача на своя тим. Мартин Димов от Гуми-Нет е четвърти с 26, а Иван Иванов от Фитстоун – пети с 25.

Най-много точки в кръга вкара Филип Неделчев от Рапидо Куриери – 37. След него остана Кирил Касабов от Скритите Лимонки с 26, а трети е Мартин Димов от Гуми-Нет с 25. По 24 точки пък реализираха Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс и Георги Мишев от Монстарс.

Георги ГаджевНай-много борби в кръга овладя Георги Гаджев от Монстарс – 17. След него се нарежда Филип Неделчев от Рапидо Куриери с 16. 15 топки под двата коша овладя Димитър Къндев от Спартанс, а 14 – Иван Бонев от Ентъртейнмънт. Пети с по 13 борби са Николай Недялков от Монстарс и Деян Михов от Кралете.

С най-много асистенции в кръга приключиха Иван Иванов от Фитстоун и Христо Велчев от Рапидо Куриери – по 7. С по 6 след тях са Теди Буков от Ентъртейнмънт, Марио Юруков от Ентъртейнмънт, Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс, Ивайло Иванов от Фантомс и Димитър Ставрев от Гуми-Нет.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Славов от БГО Софтуер с 6 откраднати топки. Втори с 5 е Стефан Арсов от Джедай Мастърс, а с по 4 останаха Петър Петров от Ентъртейнмънт, Кирил Касабов от Скритите Лимонки, Филип Неделчев от Рапидо Куриери, Александър Кралчев от Мечките, Калин Златанов от Паляците и Петър Попов от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачът в кръга е Красимир Мирчев от Фитстоун с 5 чадъра. С по 4 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Цветан Топалов от Мечките, Петко Гатев от Скритите Лимонки и Димитър Гайдажиев от Джедай Мастърс. С по 3 останаха Кирил Касабов от Скритите Лимонки и Иван Бонев от Ентъртейнмънт.

Мартин СлавовНай-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия Мартин Славов от БГО Софтуер получи наградата си.

Димитър КолевНай-полезният състезател на третия кръг във втора дивизия Димитър Колев от Дървоядите също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG