Филип Неделчев – MVP на VI кръг във II дивизия

740

Филип Неделчев от отбора на Кабайерос е най-полезният състезател на шестия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Неделчев ще получи наградата си в Събота, на 01.12.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Паляците от 8:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Кабайерос започна сезон 2018/2019 във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол с 6 поредни победи. Шестата се оказа изключително драматична, дошла след продължение и 3 точки разлика срещу действащите шампиони от ТН Машини. Срещата беше повторение на финала във втора дивизия от първенството на НАЛБ през сезон 2017/2018, а Филип Неделчев за пореден път демонстрира изключителните си качества, показвайки недвусмислено и лидерските си такива. Срещу ТН Машини роденият в Ямбол 30-годишен състезател завърши с 16 точки, 14 борби (4 в нападение) и 5 асистенции за коефициент от 19. В момента представителите на Кабайерос продължават да бъдат лидери във втора дивизия от първенството на НАЛБ с баланс от 7 победи и 1 загуба – отличието за най-полезен състезател на шестия кръг се обявява сега, тъй като трябваше да бъде изигран и последният двубой от кръга най-напред. Неделчев има изключително успешна кариера в НАЛБ до този момент. Още през сезон 2013/2014 е с основна заслуга за първото място в редовния сезон от първенството на НАЛБ за Хелга, а след това и за титлата на тима. Той дори е избран за най-полезен състезател в плейофите. През сезон 2016/2017 извежда отбора на Паляците до финала в турнира за купата на НАЛБ, а през сезон 2017/2018 играе ключова роля за второто място във втора дивизия от първенството на НАЛБ на Рапидо Куриери (предшественик на Кабайерос). В плейофите във втора дивизия през миналия сезон именно 187-сантиметровият състезател завършва като най-добър реализатор. На 2 пъти Филип Неделчев е част от идеалната петица на НАЛБ във втора дивизия – през сезон 2015/2016 и през сезон 2017/2018. През същите 2 сезона участва и в Мача на звездите на НАЛБ за дивизията. През сезон 2014/2015 също е част от Мача на звездите на НАЛБ, но тогава все още няма разделение на дивизии. Преди старта на сезон 2018/2019 Неделчев има 108 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 16.7 точки, 10.2 борби, 2.3 асистенции и 2.2 откраднати топки. Преди старта на настоящата кампания той е на пето място във вечната класация на състезателите с най-много борби в историята на НАЛБ, на 12-о във вечната класация на състезателите с най-много откраднати топки в историята на НАЛБ и на 13-о във вечната класация на състезателите с най-много точки в историята на НАЛБ. За 7 мача от началото на сезон 2018/2019 Филип Неделчев записва средни показатели от 12.4 точки, 9.4 борби, 3.0 асистенции и 1.9 откраднати топки за 27.7 минути на терена. Трябва да отчетем, че от сезон 2014/2015 той никога не е играл по-малко от 33.0 минути средно на мач. През сезон 2017/2018 записва 34.8 минути средно на мач. Напълно заслужено Филип Неделчев достига до своята пета награда за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия от първенството НАЛБ, която е признание и за отличното представяне на целия отбор на Кабайерос от началото на сезона.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Филип Неделчев от Кабайерос. Той постигна коефициент от 19, а тимът му се наложи над ТН Машини с 3 точки разлика. По този начин Неделчев събра 16 точки за класацията. С по 15 точки са Теодор Велчев от Кабайерос (коефициент от 18) и Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали (коефициент от 27 и победа на тима му над Компир с 12 точки разлика). Бойко Петков от Паляците е с 12 точки (коефициент от 16 и победа на тима му с 4 точки разлика над Дървоядите). Топ 5 допълва съотборникът му Огнян Василев от Паляците с 11 точки (коефициент от 15).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Пенков от ТН Машини – 49. На второ място с 28 е Николай Рътаров от Компир. Трети е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 27. Атанас Иванов от Виваком и Костадин Костов от Атлетик 95 Куклен са с коефициент от по 25.

Най-много точки в кръга вкара Николай Рътаров от Компир – 31. Втори е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 28. Стефан Пенков от ТН Машини и Костадин Костов от Атлетик 95 Куклен са с по 26. Алекс Борисов от Дървоядите отбеляза 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Пенков от ТН Машини – 22. Бойко Иванов от Дървоядите е с 20. На трето място е Георги Гаджев от Джобтайгър Дюдс със 17. Съотборниците Свилен Симанов и Делян Ценков от София Ентъртейнмънт останаха с по 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Владимир Георгиев от Виваком – 8. След него с по 7 са Мирослав Коцев от Балкан Ботевград и Борислав Гостев от Монстарс. Васил Колчев от Джобтайгър Дюдс и Бойко Новаков от Компир завършиха с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Мирослав Коцев от Балкан Ботевград и Борислав Гостев от Монстарс с по 5 откраднати топки. Димитър Колев от Дървоядите, Мартин Милиев от Паляците, Делян Ценков от София Ентъртейнмънт и Петър Бойдев от Фаворит-Кърджали са с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Станислав Матеев от Виваком, Християн Великов от Джобтайгър Дюдс и Любомир Колев от Атлетик 95 Куклен с по 3 чадъра. След тях с по 2 приключиха Стефан Пенков от ТН Машини, Теодор Велчев от Кабайерос, Владимир Георгиев от Виваком и Христо Ничев от Монстарс.

Най-полезният състезател на седмия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Кирил Найденов от Компир получи наградата си.

Най-полезният състезател на осмия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG