ФитСпо Баскет спечели и Суперкупата на НАЛБ

1713

Отборът на ФитСпо Баскет триумфира със Суперкупата на Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2019/2020 след победа над Олд Таймърс.

Мачът за Суперкупата на НАЛБ се проведе на 15.09.2019 година, като ТУК и ТУК може да откриете повече информация.

Благодарим за огромния интерес към двубоя, който беше част от откриващия уикенд на сезон 2019/2020 в НАЛБ!

След като спечелиха турнира за купата на НАЛБ за сезон 2018/2019, от ФитСпо Баскет бяха пределно мотивирани да продължат да пишат история. В крайна сметка тимът се наложи напълно закономерно над Олд Таймърс с 85:60. ФитСпо Баскет изпълни по-малко наказателни удари, но реализира с 10 тройки повече, овладя с 14 борби повече и завърши с отборен коефициент от 53 повече от своя съперник. ТУК може да откриете повече информация. И така след като записаха най-голямата победа в историята на финала в турнира за купата на НАЛБ, сега от ФитСпо Баскет записаха и най-голямата победа в историята на Мача за Суперкупата на НАЛБ, демонстрирайки невероятната форма, в която тимът се намира.

Това беше петото издание на срещата за Суперкупата, като именно НАЛБ е първата организация в България с подобен двубой.

Вече балансът между шампионите и носителите на купата е 3:2 в полза на шампионите.

Благодарим и на двата отбора за спортсменския дух и страхотната атмосфера, при която премина поредният Мач за Суперкупата на НАЛБ!

Разбира се, трябва да поздравим отбора на Олд Таймърс, който въпреки поражението, имайки предвид състава и класата, с които разполага, определено ще бъде сред основните фаворити за призовите места в първа дивизия от първенството на НАЛБ и през сезон 2019/2020.

Тимът започва своя седми сезон в НАЛБ, а постиженията му дотук несъмнено го превръщат в един от най-успешните тимове в НАЛБ до момента:

Шампион: 2017; 2018; 2019
Носител на Суперкупата: 2018
Вицешампион: 2014; 2015
Второ място в редовния сезон: 2016/2017; 2017/2018
Трето място в редовния сезон: 2013/2014
Финалист за Суперкупата: 2019

Най-полезен състезател в срещата стана Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет, който демонстрира класата си и показа, че се намира в чудесна форма. 28-годишният състезател завърши с 26 точки (3/7 за 2 точки, 6/10 за 3 точки и 2/2 от линията за наказателни удари), 7 асистенции и 4 борби за по-малко от 29 минути на терена. Освен че грабна приза за MVP в двубоя, Атанасов стана и най-резултатен в срещата. Това беше неговият 187-и мач в НАЛБ. Преди старта на сезон 2019/2020 той е на трето място във вечната класация на състезателите с най-много мачове в историята на НАЛБ. Гардът е на седма позиция сред състезателите с най-много асистенции в историята на НАЛБ и на десета във вечната класация на състезателите с най-много откраднати топки в историята на НАЛБ. 185-сантиметровият състезател е част от НАЛБ още от сезон 2012/2013, като вече има 6 медала. Още в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2018/2019 Теодор Атанасов изигра ключова роля за успеха на ФитСпо Баскет, като неслучайно завърши надпреварата на четвърто място по общ коефициент, на първо по откраднати топки (и средно, и общо), на трето по общо точки и на трето по общо асистенции. Напълно заслужено той достига и до може би най-ценното индивидуално отличие до момента в кариерата си в НАЛБ. Поздравления!

Трябва да отдадем нужното внимание и на останалите състезатели, които се представиха блестящо за ФитСпо Баскет в Мача за Суперкупата на НАЛБ. Александър Иванов, за когото това е трети триумф със Суперкупата на НАЛБ, се отчете с дабъл-дабъл от 11 точки (4/7 за 2 точки и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари) и 13 борби (2 в нападение), към който добави 5 чадъра и 3 асистенции. Страхотно се представи и Любомир Недков – 24 точки (3/4 за 2 точки и 6/12 за 3 точки), 5 борби и 1 асистенция. Иван Илчев приключи с 15 точки, 3 борби, 2 откраднати топки, 2 чадъра и 1 асистенция. Теодор Александров, за когото това също е трета Суперкупа, записа срещу името си 9 борби (6 в нападение), 5 асистенции, 4 точки и 2 откраднати топки. Стефан Караганев завърши с 3 точки, 3 асистенции и 7 борби. Константин Коев реализира 2 точки и направи 2 асистенции, а Виктор Аргиров овладя 3 борби, към които добави 1 открадната топка.

За Олд Таймърс най-резултатен стана Любомир Жечев – 18 точки, към които добави 5 борби и 2 асистенции. Денислав Трифонов завърши с 15 точки, 3 откраднати топки, 2 борби и 2 асистенции. Диан Абрашев се отчете с дабъл-дабъл от 11 точки и 11 асистенции, към който добави 3 борби и 3 откраднати топки. Горан Кошанин записа срещу името си 7 точки и 7 борби. С по 4 точки и 4 борби останаха Михаил Димитров и Тихомир Димитров. Михаил Захариев завърши с 4 борби и 1 точка, а Александър Александров и Атанас Даракчиев – с по 1 борба.

На вашето внимание представяме и повече информация за Мача за Суперкупата на НАЛБ през годините:

Припомняме и че именно НАЛБ е първата организация в България с Мач за Суперкупата. Цялата история на НАЛБ може да откриете ТУК:

2015 година – Брикс
2016 година – Брикс
2017 година – Ботев 2012
2018 година – Олд Таймърс
2019 година – ФитСпо Баскет

Преди няколко месеца отборът на ФитСпо Баскет нямаше нито едно призово място в историята си в НАЛБ. Сезон 2019/2020 е шести за тима в НАЛБ, а той се превръща в един от най-успешните отбори в последно време. За последните 2 месеца ФитСпо Баскет триумфира в турнира за купата на НАЛБ и в Срещата за Суперкупата на НАЛБ. Интересен факт е, че от ФитСпо Баскет се наложиха безапелационно и в двата финала, въпреки че може би мнозина ги считаха за аутсайдери в двубоите. Страхотният колектив, който тимът изгради през последните 5 години, напълно закономерно се превръща в толкова успешен. „Химията“ в отбора е на много високо ниво, тъй като ФитСпо Баскет играе в почти един и същи състав вече доста години. Несъмнено от ФитСпо Баскет дават и страхотен урок за това колко е важно търпението – макар и без нито един успех за 5 години, тимът дочака своя изумителен възход, достигайки до 2 златни медала в рамките на 2 месеца. Поздравления!

Успехите, с които могат да се похвалят от ФитСпо Баскет вече:

Носител на Купата: 2019
Носител на Суперкупата: 2019

Използваме възможността да благодарим и на всички, които се включиха в благотворителната кампания, с която от НАЛБ открихме сезон 2019/2020ТУК и ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Поздравяваме отново отборите на Олд Таймърс и ФитСпо Баскет за участието в петото издание на Мача за Суперкупата на НАЛБ!

И така… Носител на Суперкупата на НАЛБ за сезон 2019/2020 е ФитСпо Баскет: Венислав Наумов, Христо Тодоров, Виктор Аргиров, Георги Вачев, Теодор Атанасов, Теодор Александров, Александър Иванов, Иван Илчев, Любомир Недков, Константин Коев, Стефан Караганев, Мариан Крумов. Треньор: Венислав Наумов, помощник-треньор: Искрен Николов. Поздравления още веднъж!

Индивидуалните статистики на всички състезатели, взели участие в Мача за Суперкупата, са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му.

За нас беше чест!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ